發新話題

回歸盃 - 第九回 ( 種籽提名 )

其實定種籽的方法會很頭痛. 唔定又唔得. 哈哈!!
" |; `  m3 k. h( f究竟以出面乒總排名, 定係以hkttf 排名呢? 兩者邊個公平一D呢?!0 Q) ?( j; x* ]
) d* i4 o# {$ m! c2 P/ a) V  W
- 以乒總排名計算, 表面上較公平, 因為呢個排名較清楚知道各人實力. 一般打得之人會打公開賽, 所以呢個排名就有指標既作用.+ e4 L; L9 c8 {0 I" B; d
7 g8 [+ f% q1 G4 t1 F
- 以乒超排名計算, 較有說服力. 因為呢個比賽就係以hkfff 會員為主. 而本身hkttf 亦已有月賽或者攪過一次盃賽. 無記錯, 曾經講過話hkttf 排名會用作日後比賽的種籽分配. 所以以呢個準則又無可口非.
4 C1 P3 M7 V" u) q. C: v
0 d6 }) A7 U9 d4 A* G3 d% N) ^$ X提議一: 個人覺得. 咁多名參賽者. 定出十六位種籽不算多! 主辦單位可考慮首八名種籽乃hkttf 排名為主, 後八名以乒總排名, 大家都開心. 起碼乒總排高的球手唔會因為無得做種籽而無癮! 八加八呢個種分配比例亦可以由主辦單位自行衡量.   `% v" {  T1 D! q& P* |
/ [  g: n4 n# n9 T  i8 O
提議二: 唔理三七二十一, 總之就跟據返hkttf 既排名. 要做種籽就要經常參加月賽及取得好成績. 亦可解釋到, hkttf 係唔會因為想引入球星而忽略月賽捧場客.
6 A) v# m7 {# w5 ~/ Z+ j" O+ x; w0 }$ j! [! O
希望少少意見幫到貓貓手!!!! 唔o岩使當我無講過!!
本帖最近評分記錄
  • (=^x^=) +10 多謝你的 Po 貴 E 見 !! 2008-6-4 10:05

補充:
) S4 W0 {+ x3 |1 p1 k( s5 ^) W6 R0 l0 L7 W  }! j/ i
可能我hkttf 又無分, 又低乒總排名, 所以唔介意無種籽做. 打比賽亦一早預左送死.....哈哈哈!

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-6-4 09:40 發表 1 W8 ]& v. W; d% s  R, k+ ]4 [) b
幫你地汁下波還可以 liness" />
) {5 y4 |' R$ N
1 A) {9 C- J7 z9 q, Z1 X* Z! Y
你次次都幫我執波啦!! 食晒你西......食到飛去你果邊.....

種籽?

新黎...唔知你地邊個勁=]- ?! s. b1 h: y' c
不過4466好似真係好勁...

引用:
原帖由 logtincom 於 2008-6-4 12:22 發表
" E' Z) Z. s4 W新黎...唔知你地邊個勁=]9 |: j7 b5 E# }- e6 A5 y+ n& I7 `# [. R
不過4466好似真係好勁...
# J9 V6 p$ ?+ w2 E% j8 Y5 n

3 j: O* q. p  a, x& C六爺係呢個網最勁既人!!

唔該晒wo...慢慢睇先=]

是真的 46 開波無手影, 抽波無波影, 最勁是反手彈爆 !!  我從 他手上未取多過3分
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-6-4 12:26 發表 / y- }& T0 a6 n5 x) T9 ^
是真的 46 開波無手影, 抽波無波影, 最勁是反手彈爆 !!  我從 他手上未取多過3分
# q2 ~) p7 H; i+ J/ X/ k( O. g
0 X, r8 v' u% Q9 h% X, c( ~9 {你已是高手了, 三分實在已經難取啦! 我三局加埋得五分.........

咁我多分過你, 上次同他打, 11:1, 11:2 & 11:3
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

其實照乒壇既排名咪得...% X* b3 |8 a9 R  r+ C1 m/ j
有d勁人唔打比賽係佢地既事之ma...
  b  |% L8 m2 Z% [可能香港都有d勁人無註冊做球員...
$ \+ N" f( y# d# j1 Z公平起見應用乒壇排名

引用:
原帖由 防守王 於 2008-6-4 12:24 發表 7 ]' J. L- v/ I9 L( g

' _0 A# d& I2 U3 `/ {7 e
  ]7 H/ O1 o3 j5 v六爺係呢個網最勁既人!!
6 D2 }/ E1 M" o" I" l. n
agreed

[quote]原帖由 (=^x^=) 於 2008-6-4 12:26 發表
  a. c$ X/ A* r# G  x$ ~5 G/ h4 {( q% K是真的 46 開波無手影, 抽波無波影% x1 n3 n5 N/ b! @+ B

! g& c  ?" H. H i even can't see the ball

引用:
原帖由 jlamlam 於 2008-6-4 12:51 發表
% v* M; J1 r4 O8 n; ~. O! Z
; T/ C7 x! z8 d7 `7 Q, eagreed
9 m# c; [5 m$ R8 t' _2 @9 E3 L
8 c: t. O) E5 Z0 p3 t4 P) L

2 F# _9 k% X* p9 x$ i0 A, h% U0 y  X我Honey係最好波GA!!!!!!!

唔使講咁多. 六爺成為首號種籽!!!

引用:
原帖由 logtincom 於 2008-6-4 12:22 發表
2 ^$ A( U  `1 g& I) s/ I新黎...唔知你地邊個勁=]
% [; Y/ w3 ^+ d" G* y1 F! H5 f不過4466好似真係好勁...
! `6 C* Q! _. i  m0 y2 s如果用好似來形容........我鄙視你 8 S! \$ g: A" x& _& W: e0 X
" ?& U9 l3 Q2 C& a4 ?/ f) M( M
佢其實真係好全面,遇強越癲越強

我提名yat + 小王子

[
引用:
原帖由 輝Sir 於 2008-6-4 13:39 發表 $ G! u* @5 W. @8 g
7 E% c" Y8 P; @! H# K/ s( J, {: N# D
如果用好似來形容........我鄙視你 , C/ I3 R8 `+ V6 s: v, P4 J  f9 L
7 ]: N6 `5 }! p- r
佢其實真係好全面,遇強越癲越強
4 F3 Q% o; D6 r) ?/ C5 m1 Y2 @
對唔住6 F7 D5 B- J0 d: E% @
一時一錯字
! Y. w! }9 Z  _# u$ {& `! R好似=真係

我提名乒之仁!!!

回復 17# 的帖子

好同意防兄既講法^.^

發新話題
最近訪問的版塊