標題: 最地獄市政乒乓球館選舉。 [打印本頁]

作者: lmichael    時間: 2020-1-27 13:56     標題: 最地獄市政乒乓球館選舉。

更衣室都選得, 點解無最地獄場地, 我真係有波就去打, 遠遠都去既人, 我舉三個例。花園街, 真係拉弧圈都唔夠位。
小西灣, 真心唔明, 咁新既球館, 設計既係唔係不用腦? 場細, 仲要有幾張台有條柱, 以前都算, 現在仲要夾硬係中間開條路。。。,最頂隱係, book場3樓, 簽場4樓, 打波上5樓。。。。
將軍澳運動場, 我都明係改建, 但。。。你都唔好有邊有個大櫃。。。, 對玻璃位勁反光, 落左簾都反光。
鰂魚涌,落左圍網後,,真係好易pk.
作者: Edward_Chan    時間: 2020-1-27 22:11

荃灣新開果個..... 2張枱都好勉強既房 夾硬擺3張枱
作者: Coscar    時間: 2020-1-28 15:31

摩士體育館 一個側身唔係撞長凳 就系踩網 好容易整傷
蒲崗村道體育館 乒乓球室比較窄 一打多球就容易飛過隔離台
咁岩兩個都係黃大仙
作者: ronald1834633    時間: 2020-1-28 19:10

圓州角體育館乒乓球室,其實環境都算不俗,但略嫌啲圍板比較失敗,那類圍板其實多個體育館都採用中,真係冇辦法!
作者: kinn    時間: 2020-1-29 00:39

美琳體育館在樓梯底下旁邊那張檯。
作者: 青見人    時間: 2020-1-29 18:22

引用:
原帖由 ronald1834633 於 2020-1-28 19:10 發表
圓州角體育館乒乓球室,其實環境都算不俗,但略嫌啲圍板比較失敗,那類圍板其實多個體育館都採用中,真係冇辦法!
對呀!這些所謂圍板實在不掂,隔完好似在籠打波,都不重要,最低b係個底欄唔住波而且jam住波在底,好容易執漏波。
作者: 青見人    時間: 2020-1-29 18:24

引用:
原帖由 kinn 於 2020-1-29 00:39 發表
美琳體育館在樓梯底下旁邊那張檯。
印象中去過打兩次,基本上個位唔係打波用,但總算寬敞。

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0