標題: 【深圳練波團】: 2月28日 深圳實利和 [打印本頁]

作者: Terence    時間: 2009-2-23 09:46     標題: 【深圳練波團】: 2月28日 深圳實利和

日期 : 二月二十八日(星期六) 下午四時
球館 : 深圳市實利和 ( 振華路真功夫入)
費用 : 自付
行程 : 預約教練練球, 球局私片, 婆婆雞飯局 or 新鮮魚蝦火煱粥 (kwokwy本期推介) , 飯後繼續練習, 或自付20人仔參與友會球局 或自行活動 .
集合地點 : 深圳市實利和
參加者 :
1. piccolo (鄧x0
2. Alvin  (劉X)
3. Bing  (陳xx)
4. Nelson  (張xx)
5. Kwokwy   (姚X)
6.

今次會以練習為主, 所以一般會安排單對單訓練, 若要share教練, 請儘早通知

作者: bing    時間: 2009-2-23 10:57

即刻報名, 遲D就FULL架. 一於找個教練操fit D 反手生膠, 做少D小肥羊. 多謝Terence 安排又打又食又happy活動!
作者: Terence    時間: 2009-2-23 11:00

引用:
原帖由 bing 於 2009-2-23 10:57 發表
即刻報名, 遲D就FULL架. 一於找個教練操fit D 反手生膠, 做少D小肥羊. 多謝Terence 安排又打又食又happy活動!
歡迎! 係咪揾番友傳個陳xx? 係就叫定佢過黎  4-6pm 2hrs?
作者: 諾沃克    時間: 2009-2-23 11:00

下, Myron老豆, 你今次捉埋ALVIN仔去 ??
作者: 諾沃克    時間: 2009-2-23 11:01

引用:
原帖由 bing 於 2009-2-23 10:57 發表
UNCLE BING,
同你技術距離愈來愈遠啦,,,,,
作者: Terence    時間: 2009-2-23 11:03

引用:
原帖由 諾沃克 於 2009-2-23 11:00 發表
下, Myron老豆, 你今次捉埋ALVIN仔去 ??
捉左?  佢自已鬥心強, 要苦練ma
你估你咩, 成隻小肥羊都唔黎
bing哥試左個長膠教練後, 即刻愛上佢la
作者: Terence    時間: 2009-2-23 11:04

引用:
原帖由 諾沃克 於 2009-2-23 11:01 發表

UNCLE BING,
佢練埋手反手推爆 , noknok要食egg egg la
作者: bing    時間: 2009-2-23 11:09

引用:
原帖由 Terence 於 23/2/2009 11:00 發表

歡迎! 係咪揾番友傳個陳xx? 係就叫定佢過黎  4-6pm 2hrs?
得就最好la. 他是我的至愛。Thank you!
作者: 諾沃克    時間: 2009-2-23 11:11

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-23 11:03 發表

捉左?  佢自已鬥心強, 要苦練ma
你估你咩, 成隻小肥羊都唔黎
bing哥試左個長膠教練後, 即刻愛上佢la
羅到假我一定上, i will back
我唔止要小肥羊,
麻煩幫我安排埋小肥雞, 同小肥牛, 唔該.
作者: bing    時間: 2009-2-23 11:12

引用:
原帖由 諾沃克 於 23/2/2009 11:01 發表

UNCLE BING,
宜架與叫Laughing, 你一板就come死我la, 無得擋!
作者: 乒乓小風    時間: 2009-2-23 11:28

周六我一早同老婆仔女過深圳,如有空會來
作者: Terence    時間: 2009-2-23 13:40

引用:
原帖由 諾沃克 於 2009-2-23 11:11 發表

羅到假我一定上, i will back
我唔止要小肥羊,
麻煩幫我安排埋小肥雞, 同小肥牛, 唔該.
係咪先. 今次未必有咁多人食小肥羊喎.
作者: Terence    時間: 2009-2-23 13:41

引用:
原帖由 乒乓小風 於 2009-2-23 11:28 發表
周六我一早同老婆仔女過深圳,如有空會來
OK. 有空黎玩下la. 係惠荃見過架
作者: Terence    時間: 2009-2-23 13:42

引用:
原帖由 bing 於 2009-2-23 11:09 發表

OK. 約定佢先.
作者: vr1717    時間: 2009-2-23 13:52

正 ! 又有北上團 !
不過呢個星期6 晚有波踢冇得join!

上星期 6  係我第一次上去練波
tks for terence  咁好既安排 (雖然我冇打友賽)
希望快d 學有小成, 可以 代表"肥羊之友"出戰友賽 !

作者: Terence    時間: 2009-2-23 14:04

引用:
原帖由 vr1717 於 2009-2-23 13:52 發表
正 ! 又有北上團 !
不過呢個星期6 晚有波踢冇得join!

上星期 6  係我第一次上去練波
tks for terence  咁好既安排 (雖然我冇打友賽)
希望快d 學有小成, 可以 代表"肥羊之友"出戰友賽 !
咁下個星期六過黎la.
作者: 乒乓小風    時間: 2009-2-23 14:08

個個星期6都去呀?
作者: Terence    時間: 2009-2-23 14:10

引用:
原帖由 乒乓小風 於 2009-2-23 14:08 發表
個個星期6都去呀?
如果冇比賽, 都會去既. 星期六唔去咪星期日去囉.
作者: Nelson    時間: 2009-2-23 16:45

I am going!! So what do we have this time for dinner? Roast Chicken???
作者: kwokwy    時間: 2009-2-23 17:02

雖然我今次未必去,不過我提議上次食完火煱羊,今次食粥底火煱,以鮮為主,別有風味。新鮮開一條脆肉鯇魚,一人一隻老虎蝦,鮮甜到你都唔知笑好定喊好。
作者: Terence    時間: 2009-2-23 17:41

引用:
原帖由 Nelson 於 2009-2-23 16:45 發表
I am going!! So what do we have this time for dinner? Roast Chicken???
婆婆雞la. 下次多人再食餐勁既
作者: Terence    時間: 2009-2-23 17:43

引用:
原帖由 bing 於 2009-2-23 11:09 發表

訂左你既至愛la. 4-6pm
作者: Terence    時間: 2009-2-23 17:46

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-23 17:02 發表
雖然我今次未必去,不過我提議上次食完火煱羊,今次食粥底火煱,以鮮為主,別有風味。新鮮開一條脆肉鯇魚,一人一隻老虎蝦,鮮甜到你都唔知笑好定喊好。
又好喎 , 但邊度有得食
作者: Nelson    時間: 2009-2-23 22:00

Terence, I think you have booked Teng Lin for Myron. I can live with the handshake coach who played with us last two times. Could you mark him for me?
作者: jack    時間: 2009-2-23 22:24

引用:
原帖由 Nelson 於 2009-2-23 22:00 發表
Terence, I think you have booked Teng Lin for Myron. I can live with the handshake coach who played with us last two times. Could you mark him for me?
好勤力 ~~
作者: Nelson    時間: 2009-2-23 23:35

水平低嘛。。。上次同深圳乒友会打差不多全输。。
作者: kwokwy    時間: 2009-2-23 23:41

引用:
原帖由 Nelson 於 2009-2-23 23:35 發表
得失好平常,總之有進步就得啦
作者: jack    時間: 2009-2-23 23:45

引用:
原帖由 Nelson 於 2009-2-23 23:35 發表
我咪又係, 一場輸 3:0, 一場近 D 輸 3:2

我隻右手已經打唔到波喇 , 依兩個禮拜我會轉打左手滴滴仔, 遲 D 先跟你地上去操 ~~~ 比你愈拋愈遠了
作者: Nelson    時間: 2009-2-23 23:46

其实为左乒超联练乒。。。
作者: jack    時間: 2009-2-23 23:48

引用:
原帖由 Nelson 於 2009-2-23 23:46 發表
其实为左乒超联练乒。。。
你打邊隊呀?
作者: Nelson    時間: 2009-2-23 23:49

长征联队。。。
作者: jack    時間: 2009-2-23 23:56

引用:
原帖由 Nelson 於 2009-2-23 23:49 發表
长征联队。。。
你叫乜名呀?
我有 D 中學隊友 and 朋友又話想打, 不過好似無得再加隊喇
作者: Terence    時間: 2009-2-24 00:02

引用:
原帖由 Nelson 於 2009-2-23 22:00 發表
OK.
80人仔果個湖南省隊, call him tom.
作者: Terence    時間: 2009-2-24 00:04

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-23 23:41 發表

得失好平常,總之有進步就得啦
咁快? 恭喜今日勇奪冠軍 , 肥羊之友好波
作者: pingpong    時間: 2009-2-24 00:20

弓起kwokwy勇奪冠軍,簡直進步神速
作者: kwokwy    時間: 2009-2-24 00:26

最高興係幾十歲人體能都仲可以有突破。若果係舊年應該無可能支持到尾。
作者: jack    時間: 2009-2-24 00:28

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-24 00:26 發表
最高興係幾十歲人體能都仲可以有突破。若果係舊年應該無可能支持到尾。liness" />
有無食飯呀?
作者: kwokwy    時間: 2009-2-24 00:42

無呀,行唔開,最後都只係食咗兩條朱古力。
作者: jack    時間: 2009-2-24 00:46

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-24 00:42 發表
無呀,行唔開,最後都只係食咗兩條朱古力。
兩條朱古力, 比到你既能量多過你食餐飯, 不過就比唔到你飽肚既感覺
我都係坐車返屋企附近, 食茶餐廳, 仲睇到 15 分鐘六頂記
作者: Nelson    時間: 2009-2-24 02:52

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-24 00:02 發表

OK.
80人仔果個湖南省隊, call him tom.
Thank you very much !!
作者: Nelson    時間: 2009-2-24 02:56

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-24 00:26 發表
最高興係幾十歲人體能都仲可以有突破。若果係舊年應該無可能支持到尾。liness" />
偶像!!!!下次食饭要啤一啤
作者: Terence    時間: 2009-2-24 23:40

引用:
上兩次個位係直板80, 湖南省隊, book 左la.
作者: bing    時間: 2009-2-25 17:18

引用:
原帖由 Terence 於 23/2/2009 17:43 發表

訂左你既至愛la. 4-6pm
Thank you Terence, 一定到
作者: jack    時間: 2009-2-25 17:37

引用:
原帖由 日本叔叔 於 2009-2-25 13:30 發表
呢個menu超正、流口水la
今次定左食乜未呀? 睇下過唔過黎食飯先
作者: Terence    時間: 2009-2-26 13:11

引用:
原帖由 日本叔叔 於 2009-2-25 13:30 發表
呢個menu超正、流口水la
今次由kwok領隊, 去嘆吓海鮮粥火煱
作者: Terence    時間: 2009-2-26 13:13

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-25 17:37 發表

今次定左食乜未呀? 睇下過唔過黎食飯先
Jack, 6點開飯, 係就早的黎la.
作者: jack    時間: 2009-2-26 13:22

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-26 13:13 發表

Jack, 6點開飯, 係就早的黎la.
淨係黎食飯就遠左 D D, 等我問下有無 FRIEND 去 "DUP" 下骨先, 有 FRIEND 肯去就過黎食飯
作者: Terence    時間: 2009-2-26 13:28

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-26 13:22 發表

淨係黎食飯就遠左 D D, 等我問下有無 FRIEND 去 "DUP" 下骨先, 有 FRIEND 肯去就過黎食飯
揾埋諾諾收工過黎la. 今次應該幾正下--- 的火煱粥
作者: kwokwy    時間: 2009-2-26 13:42

[quote]原帖由 Terence 於 2009-2-26 13:28 發表

作者: kwokwy    時間: 2009-2-26 13:44

電腦出問題了,字全部不見了

食火鍋的店在大戲院和科學館站之間,到時我先試試步行要多久。

作者: jack    時間: 2009-2-26 13:51

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-26 13:44 發表

不如坐 12 蚊的士
作者: Terence    時間: 2009-2-26 13:53

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-26 13:44 發表

應該係吉之島附近喎? 我地到左球館後, 行過去
作者: jack    時間: 2009-2-26 13:58

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-26 13:53 發表

應該係吉之島附近喎? 我地到左球館後, 行過去
吉之島我識去呀, 連住 MTR 架, 唔駛出地面就去到
作者: Nelson    時間: 2009-2-26 17:57

可以到谭鱼头。。3分钟路程。。
作者: 諾沃克    時間: 2009-2-26 18:11

Nelson哥, 同UNCLE 郭, 個個禮拜都上去集訓, 真係犀非利......
作者: jack    時間: 2009-2-26 18:23

引用:
原帖由 Nelson 於 2009-2-26 17:57 發表
可以到谭鱼头。。3分钟路程。。
譚魚頭唔多抵食, 價錢同香港差唔多, 不過好似唔夠香港新鮮
作者: jack    時間: 2009-2-26 18:24

引用:
原帖由 諾沃克 於 2009-2-26 18:11 發表
Nelson哥, 同UNCLE 郭, 個個禮拜都上去集訓, 真係犀非利......
你上唔上呀?
我都上呀, 岩岩昆掂左個 FRIEND 上去 "DUP" 下骨
作者: kwokwy    時間: 2009-2-26 19:30

引用:
原帖由 諾沃克 於 2009-2-26 18:11 發表
我係星期中無乜時間練波先至要星期六上去。
作者: Nelson    時間: 2009-2-27 00:09

集訓只是side dishes... Dinner is the main course!!
作者: jack    時間: 2009-2-27 00:14

引用:
原帖由 Nelson 於 2009-2-27 00:09 發表
集訓只是side dishes... Dinner is the main course!!liness" />
咁 dessert 呢?
作者: Nelson    時間: 2009-2-27 00:30

dup bone ???
作者: jack    時間: 2009-2-27 11:45

引用:
原帖由 Nelson 於 2009-2-27 00:30 發表
dup bone ???
我 DUP, 不過你得咩? 你好似要打波喎
作者: 乒乓人    時間: 2009-2-28 10:35

今日下午我都可能會去, 睇下見唔見到你地., 一齊玩下啦.
作者: Terence    時間: 2009-2-28 10:41

引用:
原帖由 乒乓人 於 2009-2-28 10:35 發表
乒乓人兄, 有冇興趣一齊食飯呢?
作者: jack    時間: 2009-2-28 10:43

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-28 10:41 發表

我一陣再問下我朋友係陪我過深圳, 係既我差唔多食飯時間過去實利和搵你地
作者: Terence    時間: 2009-2-28 10:45

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-28 10:43 發表

我一陣再問下我朋友係陪我過深圳, 係既我差唔多食飯時間過去實利和搵你地
好. 希望一陣見到你.
作者: 乒乓人    時間: 2009-2-28 10:55

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-28 10:41 發表

嘻嘻..應該唔得.
其實都好耐好耐無上深圳搵教練打波喇, 今天 "有幸" 可以去(上次番深圳搵教練, 都已經3-4年前了), 原因係女友同朋友去左 華僑城玩.  
6-7點接番佢地食飯. 我下午搵地方hea 下..

不過, 如果你地有好地方介紹, 我都會考慮去...(不同台之嘛.) 哈哈

作者: Terence    時間: 2009-2-28 11:00

引用:
原帖由 乒乓人 於 2009-2-28 10:55 發表

嘻嘻..應該唔得.
今天 有幸 可以去(上次番深圳搵教練, 都已經3-4年前了), 原因係女友同朋友去左 華僑城玩.  我下午搵地方hea 下..
6-7點接番佢地食飯.
不過, 如果你地有好地方介紹, 我都會考慮去...(不同台之嘛 ...
郭生今次領隊去食粥底火煱配新鮮魚加埋手掌咁大既蝦, 應該幾吸引下.
我地4-6pm會係實記, 過黎爹下或打番兩咀ar
作者: 乒乓人    時間: 2009-2-28 11:08

[quote]原帖由 Terence 於 2009-2-28 11:00 發表

一定到.

作者: mrke    時間: 2009-2-28 11:21

引用:
原帖由 manliu 於 2009-2-27 18:27 發表
附上上次同福田乒友會友賽大合照,多謝Terence組織!

福田乒友會  vs  香港乒乓球論壇隊      勁呀......
作者: mrke    時間: 2009-2-28 11:26

引用:
原帖由 乒乓人 於 2009-2-28 10:35 發表
乒乓人哥哥,我只見你教波時風采,無緣和你練波~~~
作者: 乒乓人    時間: 2009-2-28 11:33

引用:
原帖由 mrke 於 2009-2-28 11:26 發表

乒乓人哥哥,我只見你教波時風采,無緣和你練波~~~
哈哈..我估唔到俾你見到我0既 "瘋"采添...失禮失禮....
我只係教D小朋友..KEEP 住佢地打波0既興趣之嘛...
我一星期, 只係一日, 2-3個鐘的PART-TIME
除此, 一星期, 都會打一日波.  一定有機會再同你打的.
可能星期四 天瑞啦

講真, 我本身, 好耐都無搵人淨操 "左推右攻" 的基本動作了..哈哈
現在怕 力有不繼 呀..

作者: 極道羅殺    時間: 2009-2-28 17:30

福田乒友 vs hkttf
真係開心~~
可惜無緣參與
作者: (=^x^=)    時間: 2009-3-1 02:37

引用:
原帖由 manliu 於 2009-2-27 18:27 發表
附上上次同福田乒友會友賽大合照,多謝Terence組織!

唔該下次可唔可以加埋個網址上去...
作者: jack    時間: 2009-3-1 03:27

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-3-1 02:37 發表

唔該下次可唔可以加埋個網址上去...
乜我地唔係叫 "肥羊之友" 咩 - 打波為興趣, 小肥羊先係正餐
作者: kwokwy    時間: 2009-3-1 21:21

引用:
原帖由 jack 於 2009-3-1 03:27 發表

乜我地唔係叫 "肥羊之友" 咩 - 打波為興趣, 小肥羊先係正餐
係呀,都話係「香港乒乓論壇隊」嘅「肥羊之友」分隊囉。

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0