標題: 立會爆粗事件 [打印本頁]

作者: 防守王    時間: 2009-3-27 08:26     標題: 立會爆粗事件

大家對議員經常在立會中"攪攪震". 影響正常運作之餘, 會否覺得反感.
作者: raymondsir    時間: 2009-3-27 08:40

簡直是離譜la! 教壞細路!!
作者: kei    時間: 2009-3-27 08:44

係la, 係立法會講仆x, orx街仲好似理所當然, 係到引經據典, 以為有野support就唔係粗口, 真係唔得
作者: feideepking    時間: 2009-3-27 09:27

有時有關團體真係'表演'多過其它... ...
作者: 防守王    時間: 2009-3-27 09:31

做法過激, 已經唔係一個應該表達既方式. 而係對其他人唔尊重既行為.
作者: nchan001    時間: 2009-3-27 09:37

少數人的所謂民主,悲哀!
作者: 防守王    時間: 2009-3-27 09:59

引用:
原帖由 nchan001 於 2009-3-27 09:37 發表
少數人的所謂民主,悲哀!
這個相信不關民主問題, 只是有一少部份人表達方式. 而他們經常掛上民主這二字在口邊便作出個人喜好的行為.

當然其他行為我沒資格批評, 但爆粗而言.........一定不適當!!
作者: raymondsir    時間: 2009-3-27 10:00

總知就影衰哂我地la ............!!
作者: Polyman    時間: 2009-3-27 10:05

民主的其中一個缺點就是一些人可以利用一群無知的人當選上位, 很不幸, 無知的人比比皆是,生生不息,奈何!
作者: oldchiu2008    時間: 2009-3-27 10:20

離曬大譜.......
作者: nchan001    時間: 2009-3-27 12:32

防守王兄,完全認同。好的東西被濫用,就變質了 !
作者: 十萬轉vs零轉    時間: 2009-3-27 13:52

如果我上上下堂俾學生話我"仆街", 仲要引經據典話唔係爆粗, 咁我唔使教啦!!  強詞奪理, 又話其他乜乜烈士爭取民主都要經過一番革命, 咁係咪不停係議會爆粗就係革命呀?  影衰晒d革命烈士!!
作者: feideepking    時間: 2009-3-27 14:01

越諗越覺得老梁癲癲地!
作者: hkcuber    時間: 2009-3-27 14:25

引用:
原帖由 防守王 於 2009-3-27 09:31 發表
做法過激, 已經唔係一個應該表達既方式. 而係對其他人唔尊重既行為.
Agree la!
But of course, this is what their voter wanted, if not long hair would not be re-elected!

作者: 軒仔    時間: 2009-4-7 20:33

作者: 大吉    時間: 2009-4-7 20:34

行政長官都講 好難令d比佢細既唔講

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0