標題: 【防守王】狂飆版主 [打印本頁]

作者: 防守王    時間: 2007-12-13 14:50     標題: 【防守王】狂飆版主

首先要多謝 hkttf 比機會小弟同大家分享狂飆. 有見近年越多人選擇打狂飆, 而多了人打, 膠的質素就每況越下. 所以大家不防討論一下所打過的所謂好的狂飆有甚麼特質!

其實靚, 正的狂飆有以下特點:
- 膠面長期保持粘貼, 不是像搽了一層膠水的粘, 而能夠帶起個波而不拖拉得太耐.
- 耐用, 正的狂飆一般可以用上三至四個月, 甚至半年 (以每星期兩場計算)
- 三四個月後, 就算膠面再沒有粘的感覺, 拉球仍然有帶起個波既感覺
- 海棉彈度適中. 現時買到的, 通常都硬到飛起, 不要信數字, 39的硬度也有像四十一的感覺. 這個沒法子, 要自己小心去試. 省狂比較易找到靚海棉.
- 正的狂飆海棉會越打越鬆, 越打越好打.

唔正既:
- 膠面比較光新, 開頭極粘, 乒乓波可以掉轉停留十秒都仲得. 但打幾場之後, 光面就會甩.
- 以洗板水一洗, 膠面加速玩完.
- 就算小心保存, 最多不出兩個月, 就發覺拉唔到波, 及見膠面會很殘舊.
- 海棉超硬, 炸膠水也炸不開.
- 就算炸開了, 海棉耐用情況只會越黎越差. 越覺無力. 特別是離檯. 有轉無力.

以上是個人感覺, 有錯請更正!
作者: 防守王    時間: 2007-12-14 01:18

1. 姓名: 防守王, Alan
2. 年齡: 今年剛剛夠秤打先進
3. 職業: 妙手仁心機構, 人人都關事既部門
4. 性別:
5. 興趣: 乒乓球, 網球, 足球, 羽毛球, 保齡球, 桌球, 打Winning, 吹水, 飲酒(紅, 白, 啤)
6. 專長: 乒乓球, 網球, 守龍門, 唱歌, 打波, 影相, 攪機. 聊啤妹, 骰盅
7. 居住: 鴨(利)洲
8. 波齡: 六歲開始打乒乓波, 曾受較正統的訓練, 後來停足十年無乜打過, 近五年出返黎打比賽, 成績一般
9. 性格: 無性格, 最梗要開心, 自己算係YES MAN, 鍾意玩. 極度反對扮野之人
10.  對這個網站有什麼期望: 對能夠參與 "07年我最喜愛的乒乓球討論區", 深感榮幸. 希望hkttf 永遠向前, 永不停步, 大家的理想都能達到. 將無可能變成有可能. 令到本地乒乓球圈再次振奮起來. 香港人要自強, 要加油. 香港運動員並不是垃圾. 其實乒乓球圈很細, 很窄. 大家一定要團結一致, 齊心合力把hkttf, 這個近年少有的極高質素的發言平台, 發揚光大!
11. 網誌: http://hk.myblog.yahoo.com/wongcyalan

作者: 防守王    時間: 2007-12-14 02:20

引用:
原帖由 hkttf 於 2007-12-14 01:44 發表
好美味, 弓起防守王今晚順利覆卓成功 !!
你點知, 咁快收到風既????
作者: 防守王    時間: 2007-12-14 03:38     標題: 防守王 狂飆版主

講o下我個網名由來先:

小弟除打乒乓波外, 都會打羽毛球, 網球, 同埋踢o下波咁!
踢波都係假, 因為都係用手多, 守龍門既.
因為身材比較高大, 腳法唔多好, 又想踢波. 所以比人推左去守龍.
由於自細打乒乓波, 所以反應特別好. 守龍就最好不過
守守o下, 越黎越好, 試過公司比賽中(11人), 連續六場不失一球,
再加上當中有兩場連救三個十二碼. 所以比同事稱為『防守王』
咁o岩去某forum登記, 就用埋呢個名搞o下笑咁囉!

點知班波友個個以為係我防守技術, 又或者只得防守唔識攻, 先至改呢個名!!
有時嚮球場上撞到波友, 大聲叫我, 有名唔叫, 大叫防守王, 都咪話唔尷尬!!!

作者: 防守王    時間: 2007-12-14 03:40     標題: 『港聯清乒』隊友絕技簡介

防守王
(兵器)
- 中式直板(Stiga offensive CR)
- 正手狂飆(省)
- 755長膠橫打(少用)

(打法)
- 反手發球居多
- 正手全力爆衝, 一手去晒唔回板.
- 推攻屬於『推彈型』. 有防有頂, 有埋彈波(不過唔係好準). 間中長膠橫打.(都係唔準)

(強項)
- 以為我係防守打法, 點知我狂衝
- 以為我會搶攻, 我就去防守
- 滴死, 碰網, 都比較多. 同我打過既波友都知, 名乎其實既符碌王

(弱項)
- 動作大, 回板慢
- 動作慢, 害死雙打partner
- 好多時守守o下唔記得點攻
作者: 防守王    時間: 2007-12-14 08:01

引用:
原帖由 hkttf 於 2007-12-14 02:30 發表
我都話我神通廣大....我裝了個webcam 在你個額頭, 你要小心d啦 !:lol

其實今晚今日0弟真d , 塵展鵬有做直播, 你無看咩 ?
嘩!!!! 你真係犀利......那我真的不去認識不可!!

遺憾未能跟鵬鵬學法. 他的正手衝波嚇死人啦!!
作者: 香港乒乓球論壇    時間: 2007-12-14 11:15

作者: 防守王    時間: 2007-12-14 11:59

引用:
原帖由 香港乒乓球論壇 於 2007-12-14 11:15 發表
我一月一號同你一樣, 唔會打波, 同樣都未必去.......不過我有針幫我做直播..
你地琴日的飛法聚會羊晒啦.....咁多個甲早私片 ............已比人錄晒影, 點晒相.

邊個是鵬鵬la.....我剩係識展展 wor!!

好似話屎 ...
其實你無理由唔知, sea sea 噚日正在低潮中. 所以根本不能作準. 況且, 屎波王都係車邊到邊既機會先至去得打. 而且個場都係光明正大. 亦無乜野好提啦! 一場波局o者!
作者: 香港乒乓球論壇    時間: 2007-12-14 12:05

作者: 防守王    時間: 2007-12-14 12:08     標題: 回復 11# 的帖子

總之我自己都唔知再有無機會打啦! 同埋唔知幾時打, 去邊度, 好飄忽呢!

sea sea 的而且確係一級好手. 球品, 人品絕佳!:)
作者: 香港乒乓球論壇    時間: 2007-12-14 12:18

作者: 小過童    時間: 2007-12-21 18:19

我細細個就系鴨利洲長大:lol

可說是半個街彷,不過而家搬到九龍了
作者: feideepking    時間: 2007-12-21 19:09

引用:
原帖由 小過童 於 2007-12-21 14:49 發表

原來您本來係南區之友來呀?! 幸會!:handshake

想起舊舊的鴨脷洲大街, 特色係街尾有好受歡受o既海鮮大排檔; 但街中央好似經常有人打下齋, 街燈唔多同無乜漁泊岸時, 個街好暗下!:o

鴨脷洲西邨就成個舊社區咁; 東邨好新!

作者: 小過童    時間: 2007-12-22 09:04

當年大排檔3檔頂立,我就最鍾情珠記大排檔:lol

還有當年最盛行的是機器廠及船廠,可說是全個島的命脈.
作者: 防守王    時間: 2007-12-22 09:16

引用:
原帖由 小過童 於 2007-12-21 18:19 發表

其實我都係呢五六年先至般入鴨記. 之前嚮柴灣由細到大!!!
作者: 防守王    時間: 2007-12-22 09:17

引用:
原帖由 feideepking 於 2007-12-21 19:09 發表

原來您本來係南區之友來呀?! 幸會!:handshake

想起舊舊的鴨脷洲大街, 特色係街尾有好受歡受o既海鮮大排檔; 但街中央好似經常有人打下齋, 街燈唔多同無乜漁泊岸時, 個街好暗下!:o

鴨脷洲西 ...
而家大街, 我個人覺得最正係發記飯店. 十點後仲有特價添!!
作者: 小過童    時間: 2007-12-22 10:14

引用:
原帖由 防守王 於 2007-12-22 09:17 發表

而家大街, 我個人覺得最正係發記飯店. 十點後仲有特價添!!
有無試過艇仔河粉..........每晚近碼頭,有隻小艇賣的叉燒河粉...........正
作者: 防守王    時間: 2007-12-22 11:26

引用:
原帖由 小過童 於 2007-12-22 10:14 發表

有無試過艇仔河粉..........每晚近碼頭,有隻小艇賣的叉燒河粉...........正
聽就聽得多. 真係未試過! 個個都話好食!
作者: 防守王    時間: 2007-12-22 11:29

太子警署對面食米線. 見到兩隻巨獸...........................
[attach]347[/attach]
作者: 防守王    時間: 2007-12-26 10:00

今年聖誕, 都無出過去睇燈熄. 唯一見過最得意既, 就係佢啦!

[attach]362[/attach]
作者: feideepking    時間: 2007-12-26 10:06

引用:
原帖由 防守王 於 2007-12-26 06:30 發表
今年聖誕, 都無出過去睇燈熄. 唯一見過最得意既, 就係佢啦!

嘩, 個燈飾提早應埋個鼠年喎, 可以放兩個多月唔使拆.:D
作者: feideepking    時間: 2007-12-26 10:12

引用:
原帖由 防守王 於 2007-12-22 07:59 發表
太子警署對面食米線. 見到兩隻巨獸...........................
佢地咁樣衰:Q , 相信主人是狗痴一名!
作者: 防守王    時間: 2007-12-26 10:53

引用:
原帖由 feideepking 於 2007-12-26 10:12 發表

佢地咁樣衰:Q , 相信主人是狗痴一名!
果兩隻野, 真係嚮太子區, 人見人愛!! 不過呢期又出現左一隻柴犬, 都好受歡迎!
作者: 防守王    時間: 2008-2-22 03:24

今晚我地清乒隊終於打開勝利之門!!!!!

我地清乒隊既a華準備撲殺!!!
[attach]584[/attach]

兩大新進邪氣人物..............見到都想打佢地!
[attach]583[/attach]

大家打波比賽事小, 賽後飯局加聯誼先至係目的!!!
[attach]582[/attach]

作者: off+    時間: 2008-2-22 11:55

恭喜!恭喜!:handshake :handshake :handshake
作者: 防守王    時間: 2008-2-23 01:23

再多謝輝Sir 夜媽媽都要車隊友返屋企.........我感激到想喊!
作者: (=^x^=)    時間: 2008-2-25 12:42

弓起防兄果日重挫 我隊所有主力
作者: 防守王    時間: 2008-2-25 12:42

搭地龍見到架一丁車!!

[attach]590[/attach]
[attach]591[/attach]
作者: 防守王    時間: 2008-2-25 12:43

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-2-25 12:42 發表
弓起防兄果日重挫 我隊所有主力
咪玩啦!! 我都未能同你一戰!!
作者: (=^x^=)    時間: 2008-2-25 14:40

你同我打, 賽果未一樣.....唯一不同是果晚我唔洗吃宵夜, 因為已有 三蛋 in my hand
作者: 防守王    時間: 2008-2-25 14:58

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-2-25 14:40 發表
你同我打, 賽果未一樣.....唯一不同是果晚唔洗吃宵夜, 因為已有 三蛋 in my hand, 我會送比你!
我知你打左錯某D字. 已幫你改返啦!!
作者: (=^x^=)    時間: 2008-2-25 16:08

防少俠果然好文采
作者: 防守王    時間: 2008-3-2 14:03

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-2-25 16:08 發表
防少俠果然好文采
收左你封利是, 點都要擦下鞋既
作者: 防守王    時間: 2008-3-2 14:05

早兩日坐車返工時, 見到架硬野...................

[attach]623[/attach]
作者: 防守王    時間: 2008-3-2 23:06

引用:
原帖由 hotin133 於 2008-3-2 15:30 發表

幅圖有無輝Sir ??
有呀, 自己估!!!??
作者: (=^x^=)    時間: 2008-3-3 09:29

好邪
作者: 防守王    時間: 2008-3-3 09:39

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-3-3 09:29 發表
好邪
車"o太"鬼. 哈哈!!
作者: 防守王    時間: 2008-3-3 09:40

引用:
原帖由 hotin133 於 2008-3-3 08:52 發表

後面有鬼 liness" />
唔怕, 搵車公鎮一鎮佢!

作者: 防守王    時間: 2008-3-7 20:18

引用:
原帖由 hotin133 於 2008-3-7 19:44 發表
我知啦,係肥肥地,幾令仔個個
錯, 唔係幾靚, 輝蛇係最靚仔果個....
作者: feideepking    時間: 2008-3-7 20:32

引用:
原帖由 hotin133 於 2008-3-7 16:58 發表
同意,佢有食煙 ?
您見到佢有食煙咩?!
作者: 防守王    時間: 2008-3-10 11:52

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-3-7 20:32 發表

您見到佢有食煙咩?!
食乜都好, 唔係食蛋就得啦!
作者: 防守王    時間: 2008-3-10 13:04

引用:
原帖由 hotin133 於 2008-3-10 12:16 發表
好爛呢個gag =.=
你唔知我除左有個 "南區屎波王" 同埋 "南區符碌王" 外, 仲有個

"南區爛gag王"既花朵咩?!?!
作者: (=^x^=)    時間: 2008-3-10 13:22

我有將軍澳 "滴死王" 的卓號
作者: 防守王    時間: 2008-3-10 13:24

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-3-10 13:22 發表
我有將軍澳 "滴死王" 的卓號
世界級碰網王 - 應該都係王皓啦掛....
作者: (=^x^=)    時間: 2008-3-10 13:27

我最近苦練 滴死 及 碰網
作者: off+    時間: 2008-3-10 13:47

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-3-10 13:27 發表 我最近苦練 滴死 及 碰網
俚二招我練o左幾年都無乜成績,間吾中得!
作者: feideepking    時間: 2008-3-10 19:08

引用:
原帖由 防守王 於 2008-3-10 09:34 發表

你唔知我除左有個 "南區屎波王" 同埋 "南區符碌王" 外, 仲有個

"南區爛gag王"既花朵咩?!?!
守生好多個title!
作者: feideepking    時間: 2008-3-10 19:13

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-3-10 09:57 發表
我最近苦練 滴死 及 碰網
貓生, 相信您的控球技術, 把握來球, 對準網頂白布位置磨擦/拉衝過去, 鍛鍊會有成績(1局10個滴/碰網落對方枱)!
作者: (=^x^=)    時間: 2008-3-11 01:28

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-3-10 19:13 發表

貓生, 相信您的控球技術, 把握來球, 對準網頂白布位置磨擦/拉衝過去, 鍛鍊會有成績(1局10個滴/落對方枱)!
今日一塲有六個 碰網
作者: 44_66    時間: 2008-3-11 09:53

作者: Ringocc    時間: 2008-3-11 11:35

引用:
原帖由 44_66 於 2008-3-11 09:53 發表

我覺得用長膠係好易high 網的
佢真係有練拉網絕招, 唔只長膠, 用橫打都好多拉網
作者: 防守王    時間: 2008-3-11 12:25

點解無人同佢爭嫁! (聽聞係無人同佢爭呢個number....)

其實呢個車牌係我一個醫生friend所擁有. 果日上佢車, 我一野就見到啦!! 真係羨慕死人啦!

作者: (=^x^=)    時間: 2008-3-11 14:59

Snoopy 99....有無人讚助我做翻個 HKTTF 車牌
作者: 防守王    時間: 2008-3-11 15:11

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-3-11 14:59 發表
Snoopy 99....有無人讚助我做翻個 HKTTF 車牌
唔係好貴咋! 若然無人同你爭, 一兩千搞掂啦!
作者: (=^x^=)    時間: 2008-3-11 15:22

不是要 HK$5000 ma ? 同埋是否一定要有數字, 能否只是 HKTTF 呢 ?
作者: 防守王    時間: 2008-3-11 17:32

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-3-11 15:22 發表
不是要 HK$5000 ma ? 同埋是否一定要有數字, 能否只是 HKTTF 呢 ?
唔知wor! 我同事話三兩千攪掂既!
作者: (=^x^=)    時間: 2008-3-11 19:08

我印象好似占話 HK$5000....算吧...無錢
作者: 44_66    時間: 2008-3-11 22:56

作者: 防守王    時間: 2008-3-12 11:56

OOOHHH!! 我攪錯了! 或者係我個fd講錯了! Sorry!
作者: (=^x^=)    時間: 2008-3-12 13:23

如果有老板捐錢比我 ,我會做架
作者: 44_66    時間: 2008-3-12 17:36

作者: feideepking    時間: 2008-3-12 22:03

引用:
原帖由 防守王 於 2008-3-11 08:55 發表
點解無人同佢爭嫁! (聽聞係無人同佢爭呢個number....)

其實呢個車牌係我一個醫生friend所擁有. 果日上佢車, 我一野就見到啦!! 真係羨慕死人啦!

http://f20.yahoofs.com/hkblog/ddB59sSFHxkaRoZndzPTtRu ...
守生, snoopy是什麼動物先? 您羨慕?!
作者: 防守王    時間: 2008-3-13 09:36

引用:
原帖由 44_66 於 2008-3-12 17:36 發表

防守哥 以前 果d  AW 915   既車牌 就 1000按金起投標 , 而家果d   AXXXWXXX  就要 5000 按金 , 可能你搞亂左姐 liness" />
AW915 有乜特別之處呢?
作者: 防守王    時間: 2008-3-13 09:38

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-3-12 22:03 發表

守生, snoopy是什麼動物先? 您羨慕?!
我鍾意Snoopy, 而個且牌no. 又好特別係 SNOOPY 仲要係 99(狗狗).

咪仲過癮
作者: 44_66    時間: 2008-3-13 09:42

作者: 防守王    時間: 2008-3-13 11:38

引用:
原帖由 44_66 於 2008-3-13 09:42 發表

有人生日 liness" />
你唔係講緊我呀嘛.....
作者: (=^x^=)    時間: 2008-3-13 11:43

咁要加埋年份

99915   or  66915
作者: 44_66    時間: 2008-3-14 09:59

作者: (=^x^=)    時間: 2008-3-14 10:01

你有幾深ar 老兄.  44_66 會否四月六號生日呢
作者: 44_66    時間: 2008-3-14 10:06

作者: 防守王    時間: 2008-3-18 10:11

香港迪迪尼

作者: (=^x^=)    時間: 2008-3-18 10:24

好開心 wor....點解只是影女仔 ??
作者: 防守王    時間: 2008-3-18 10:29

迪迪尼巡遊

作者: 44_66    時間: 2008-3-18 12:03

作者: (=^x^=)    時間: 2008-3-18 12:20

D 相影得好靚.....
作者: james007    時間: 2008-3-18 12:40

we should have a HKTTF ocean park or disneyland gathering....
作者: 防守王    時間: 2008-3-18 13:21

剛剛果左既星期日. 又唔算係多人. 我除左路軌車之外, 差唔多玩晒所有野. 都幾好玩!
作者: 防守王    時間: 2008-3-18 13:26

引用:
原帖由 hotin133 於 2008-3-18 13:22 發表
路軌車聽人講唔好玩,架車好慢
我就嚮美國試過唔好玩, 所以就費事排隊!! 哈哈!!

不過我覺得史迪仔真係幾好笑!!
作者: (=^x^=)    時間: 2008-3-18 13:36

仲掛住玩....陽光大軍殺到埋身 la....好d 操波 la.
作者: 防守王    時間: 2008-3-18 13:49

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-3-18 13:36 發表
仲掛住玩....陽光大軍殺到埋身 la....好d 操波 la.
我跟住果四日假期, 會北上集訓. 咁算唔算係操波呀!
作者: (=^x^=)    時間: 2008-3-18 13:50

操完先下來打屯青......
作者: 防守王    時間: 2008-3-18 14:02

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-3-18 13:50 發表
操完先下來打屯青......
操完落黎唔知仲有無力. 因為今次真係去操, 上佛山體校.......!! 一日六個鐘, 慘過返工!!
作者: (=^x^=)    時間: 2008-3-18 14:32

是否 "高x澤" ??
作者: (=^x^=)    時間: 2008-3-18 14:33

記得影 d 相, 同埋寫翻個報告分享下......

打球 + Massage + Dinner
作者: 防守王    時間: 2008-3-18 16:07

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-3-18 14:33 發表
記得影 d 相, 同埋寫翻個報告分享下......

打球 + Massage + Dinner liness" />
仲有劈酒.....哈哈! 唔係高禮x
作者: (=^x^=)    時間: 2008-3-18 16:11

咁我知你去邊間...一定是 王 x 軟乒乓球防守訓練輸院
作者: 防守王    時間: 2008-3-18 16:12

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-3-18 16:11 發表
咁我知你去邊間...一定是 王 x 軟乒乓球防守訓練輸院 liness" />
係咪聊交哎呀而家......!!!
作者: 防守王    時間: 2008-3-18 16:30

我都想, 不過我應該係去, 曼聯 "先進" 訓練中心多D囉!
作者: 防守王    時間: 2008-3-18 16:45

引用:
原帖由 hotin133 於 2008-3-18 16:36 發表
你鐘意C朗架 ?
仲使問? 呢期唔係得佢, 曼聯已經玩完啦!
作者: 防守王    時間: 2008-3-18 17:08

引用:
原帖由 hotin133 於 2008-3-18 16:56 發表
http://manu.u-soccer.com/index.php
咁你都唔會憎好多隊o者! 因為佢成名都係幾年. 之前都係Sporting. 呢四五年先至去左曼聯. 哈哈!!
我都憎過佢一期. 不過佢越踢越好. 所以我唔再憎佢. 講真, 踢好波就鍾意, 唔好波, 就丙! 哈哈!!

你有上曼網既習慣??
作者: 防守王    時間: 2008-3-18 17:24

引用:
原帖由 hotin133 於 2008-3-18 17:11 發表
佢一入左曼聯我就好憎佢,係咁插花,佢係士砵停都無咩理佢。

不過佢真係越踢越好,無咁獨食。

我無上曼網既習慣,多數上白衣軍團同拜仁的網。
咁你應該幾鍾意夏格維斯啦! 哈哈!

C7 一開始肯比波我就鍾意佢. 佢插花又真係幾過份. 不過而家少好多.
再加上佢比波到位左好多. 真係做到野wor!

我以前成日上曼網. 而家無上囉!
作者: 防守王    時間: 2008-3-19 00:14     標題: 回復 113# 的帖子

我最憎亨利.
作者: 防守王    時間: 2008-3-20 22:35     標題: 回復 116# 的帖子

一做隊長就入兩粒......yeah!!
作者: 防守王    時間: 2008-3-26 18:10

引用:
原帖由 hotin133 於 2008-3-24 18:59 發表
英格蘭超級聯賽 (2008-03-23) 入場人數︰76000

曼聯 3 : 0 利物浦
布朗(34),C 朗拿度(79),蘭尼(81)

比賽地點︰奧脫福球場

C7又有入波!
你唔係唔妥C7咩? 點解講到好似好開心咁既!!
作者: 防守王    時間: 2008-3-26 18:17

剛剛到過佛山體院練左幾日波. 放幾張相上黎先, 遲D整理好所有相, 會再擺上自己個blog度.
真係打甩比.....打足三日, 朝八晚七咁滯. 打到而家, 一見到張乒乓波檯就自動波埋去掃球!!!!!
[attach]741[/attach][attach]742[/attach][attach]743[/attach]
作者: 防守王    時間: 2008-3-26 18:21     標題: 回復 123# 的帖子

個個細路都好打得. 我有一半贏唔到.......
作者: 防守王    時間: 2008-3-27 00:20

引用:
原帖由 hotin133 於 2008-3-26 18:25 發表
個個細佬個樣都好像少林弟子
我同兩件嚮廣東省排頭幾名既十歲妹妹仔打過. 嘩!! 都唔係人黎.
個波高少少就彈爆. 擺速極快, 極邊!!
作者: 防守王    時間: 2008-3-27 11:34

引用:
原帖由 hotin133 於 2008-3-27 11:19 發表
聽人講中國隊練氣功,會大力D
佢地由朝早七點打到夜晚十點, 點止練氣功咁簡單
作者: 防守王    時間: 2008-3-27 11:44

引用:
原帖由 hotin133 於 2008-3-27 11:36 發表
日本好像係學武術,唔知係咪
唔明??????
作者: 防守王    時間: 2008-3-27 12:00

引用:
原帖由 hotin133 於 2008-3-27 11:45 發表
我聽有線講,佢話中國練氣功,日本練武術
咁我又唔知, 我只係知道, 班細路件件都可以嚮香港打乙組以上. 有一半可以打甲組

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0