標題: 現場睇你比賽, 刺激很多! [打印本頁]

作者: Bluesky    時間: 2009-12-7 22:26     標題: 現場睇你比賽, 刺激很多!

乒乓球方面, 我很少機會看到你和別人比賽或較正式的打分,

因為, 每逢這種埸合, 我都要”自動消失”, 你說我的出現會比你壓力!

昨晚, 你冇請我離開場館,

我好 happy, 睇到一次你和別人較正式的打分。

雄昇球會到粉嶺乒村切磋球技, 兩會進行4單打, 一雙打, 打5局3 的比賽,

單打, 你是乒村其中一個出賽隊員!

現場睇你比賽, 刺激很多,

你們兩人勢均力敵,

打出好球得分, 都會激情地 吼出一聲“draw”

左手輝哥哥 draw 得很有型, draw聲配合動作,和面部表情, 簡直一流!

哈哈哈, 你都 draw 得很有性格!

首局就打到 “due 時”, 你以16:14 險勝,

之後, 輸番一局,

跟著, 又比你追番一局!

你大分2:1領先的時後,

我身邊的乒村朋友對我說:

“ Blueskyson 爸爸, 你唔使咁緊張喎.....”

, 乜我真系好緊張咩!

唔通面部表情出賣左我!

比別人察覺到tim!

唔得, 我要 relax, relax......

你們打球的動作很快,

我看比賽的時間則過得很慢!

好啦……終於睇完五局 la

嬴輸都可以松一口氣 la

波局完左, 我踏單車背你回家,

一路上, 你興高采烈地講番當時比賽的情況,

那位哥哥多變的發球和勁衝的弧圈球,

和自己當時的心情!

作者: 葉師傅    時間: 2009-12-7 22:33

我都覺得你仔仔尋晚打得好好,及好享受和對手比試的樂趣! 請繼續努力吧!
作者: 雲霧    時間: 2009-12-8 00:43

仲可以兩個人座一架單車返屋企,真係好
不過以後機會應該愈黎愈少啦,仔仔都以經升中,好快到反叛期啦,
所以要好好珍惜。
作者: Bluesky    時間: 2009-12-8 06:53

引用:
原帖由 文仔 於 2009-12-7 22:33 發表
我都覺得你仔仔尋晚打得好好,及好享受和對手比試的樂趣! 請繼續努力吧!
謝謝對小兒的鼓励
作者: Bluesky    時間: 2009-12-15 00:19

引用:
原帖由 雲霧 於 2009-12-8 00:43 發表
仲可以兩個人座一架單車返屋企,真係好
不過以後機會應該愈黎愈少啦,仔仔都以經升中,好快到反叛期啦,
所以要好好珍惜。
Yes, 我會好好珍惜!
雖然他巳到反叛期, 但他不會唔要我这個免費司機及忠實聽眾
作者: Ivan2327    時間: 2009-12-19 18:35

邊個win
作者: 葉師傅    時間: 2009-12-19 23:23

引用:
原帖由 Ivan2327 於 2009-12-19 18:35 發表
邊個win
當然是Bluesky囝囝勝左手輝啦!
作者: Bluesky    時間: 2009-12-20 07:30

引用:
原帖由 文仔 於 2009-12-19 23:23 發表

當然是Bluesky囝囝勝左手輝啦!
兩人勢均力敵, 將來再打, 不知鹿死誰手  

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0