標題: 【警告】請勿騷亂本站會員 / 球局 / 球會 / 球館 [打印本頁]

作者: (=^x^=)    時間: 2010-5-30 11:04     標題: 【警告】請勿騷亂本站會員 / 球局 / 球會 / 球館

近日接到不同的網友反映, 外間有一不知名團體. 連群結隊有目的的到我們論壇網友舉辦之活動. 或利用PM 和其它不同的途徑向本論壇網友推銷他們.  我們對於該團体深表遺憾. 本來乒乓球是一項有益身心的活動, 但該團体利用以下手法速銷, 嚴重影響健康体育的風氣.

本論壇之立場
1) 乒乓球或其它運動不應涉及賭博成份, 請勿到本論/或論壇網友壇舉辦之活動推銷有奬金的賭博活動.
2) 乒乓球更應該是健康活動, 不鼓勵利用"美色" 或 "靚模" 吸引網友, 以達到商業目的.
3) 本論壇有也有不少小朋友. 我們應該為下一代做一個好磅樣. 所以論壇不能接受利用"美色"或"金錢"引誘網友

再者, 本論壇是貧窮論壇, 大部份資金已用來買TSP 波衫送給網友, 或支助網友參加比賽, 所以論壇已沒有多餘的資金請靚模宣傳論壇, 唯請各位網友幫幫手, 向身邊的朋友介紹本論壇.  謝謝各位一直的支持!
作者: youtube    時間: 2010-5-30 11:07

同意乒乓球不應利用美色或金錢掛帥吸引網友
此行為實在可惡.

很多小朋友為了小小利益, 中了商業机構的圈套. 每日不停發一些無意思帖子, 以打換取奬品.
這樣實在浪費小朋友的光陰和時間.
作者: (=^x^=)    時間: 2010-5-30 11:09

我相信本論壇有質素的網友/球館/球會不會為美色所動,  
作者: 阿舜    時間: 2010-5-30 11:27

咁嚴重.....  可以稍為透露一下發生左什麼事嗎?
作者: 精甩邊    時間: 2010-5-30 11:48

有需要請出聲!
作者: 閃人    時間: 2010-5-30 13:13

修心養性,心境平凈,色心不動,財似云煙
作者: mfp    時間: 2010-5-30 13:29

個綱的做法太卑賤.
作者: (=^x^=)    時間: 2010-5-30 14:22

其實作為商業机構, 要怎樣宣傳其實我們無權過問.
但該机構在我們論壇搜集資料, 了解我們網友 / 球會 / 球局的聚會時間,
然后一眾帶同美女, 攝影師衝住我們的網友活動而來.  
我第一個感覺是.....洗唔洗咁 ar !!

雖然這些球局活動並不是由 HKTTF 舉辦, 但是網友亦是透過我們招集波友,
攪到我們的每一個活動好像在在別人監視之內.
情況便好像在大家樂裏面宣傳大快活一樣......

Anyway 如果各位網友喜歡與靚模影相, 然后在別的網站刊登.  本論壇絕對尊重你的決定.
只是本論壇暫時無能力, 亦無實力.  
但如果你想跟本論壇最靚的 ee 影相合照, 或者我可以安排一下

p.s.
唔知 xx 田會否同意 ?
作者: ycfu    時間: 2010-5-30 14:25

未遇過靚模踩場
作者: 小閒    時間: 2010-5-30 14:26

引用:
原帖由 Ray 於 2010-5-30 14:22 發表
但該机構在我們論壇搜集資料, 了解我們網友 / 球會 / 球局的聚會時間,
我第一個感覺是.....洗唔洗咁 ar !! ...
好堤意!就派野田做親善大使啦
作者: 小閒    時間: 2010-5-30 14:58

引用:
原帖由 日向夏美 於 2010-5-30 14:51 發表

小閒....人地話XX田呀...點解又關野田事嘅...呵呵...
sorry 眼大睇過籠添
作者: HK-KC    時間: 2010-5-30 15:09

引用:
呵呵,係咪上次有張幾個少女和一位靚仔教練的那個帖呢,小弟有幸看到,.....hehehe
作者: raymondsir    時間: 2010-5-30 16:38

引用:
原帖由 HK-KC 於 2010-5-30 15:09 發表

呵呵,係咪上次有張幾個少女和一位靚仔教練的那個帖呢,小弟有幸看到,.....hehehe
haha.....我走寶添,.....看不到!!  不過就無人踏過我場, 竟然將 "o靚模" 和乒乓球拉上關係, 實左太嚇人了!!!

如果有人踏場我會即時掃盪!!!!
作者: 44_66    時間: 2010-5-31 00:06

作者: 阿舜    時間: 2010-5-31 00:21

有冇靚相睇?
作者: smallstar    時間: 2010-5-31 01:17

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2010-5-30 11:04 發表
近日接到不同的網友反映, 外間有一不知名團體. 連群結隊有目的的到我們論壇網友舉辦之活動. 或利用PM 和其它不同的途徑向本論壇網友推銷他們.  我們對於該團体深表遺憾. 本來乒乓球是一項有益身心的活動, 但該團 ...
HKTTF 波衫已送出超過三百件, 全都是管理員在日間公司工作的薪金抽部份出來的無償贈送, 還有要給維持 HKTTF 的電腦 server 運作資金呢! 據我所知另一個友壇因 Hosting 要加費, 而每年要負擔二千多元的server運作費因而停止運作, 實在可惜, HKTTF 一開始就是窮到現在, 就算到將來也不會富有, 因為HKTTF是為喜愛乒乓球運動的朋友而生存, 不是為賺錢, 而我們亦在計劃提供一些義工教練給一些沒有錢去學乒乓球的家庭或小朋友呢, 這計劃一定會令HKTTF 更加窮, 我們各管理員也是同一個目標, 亦希望各位支持。
作者: 野田妹    時間: 2010-5-31 01:30

引用:
唔知你講緊邊位呢?
(其實我都做過"磨刀"架!哈哈!)
作者: 野田妹    時間: 2010-5-31 01:33

引用:
原帖由 小閒 於 2010-5-30 14:26 發表

好堤意!就派野田做親善大使啦
我平時都好努力做緊架啦...
作者: (=^x^=)    時間: 2010-5-31 01:34

想當年 Yiu Yiu 妹妹都掃過不少場
作者: 野田妹    時間: 2010-5-31 01:35

引用:
原帖由 日向夏美 於 2010-5-30 14:51 發表

小閒....人地話XX田呀...點解又關野田事嘅...呵呵...
好耐無見,
你幾好嗎?
作者: HK-KC    時間: 2010-5-31 19:24

引用:
原帖由 raymondsir 於 2010-5-30 16:38 發表

haha.....我走寶添,.....看不到!!  不過就無人踏過我場, 竟然將 "o靚模" 和乒乓球拉上關係, 實左太嚇人了!!!

如果有人踏場我會即時掃盪!!!!
我怕你到時同佢地一齊走呢....哈哈
作者: ycfu    時間: 2010-6-2 09:28

終於見到 5 個LAM 毛了。
作者: 小過童    時間: 2010-6-2 09:44

引用:
原帖由 野田妹 於 2010-5-31 01:30 發表

唔知你講緊邊位呢?
(其實我都做過"磨刀"架!哈哈!)
我屋企有把生銹刀,唔知可唔可以幫我磨反利佢呀?

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0