標題: [膠皮討論] Andro - Hexer 有感~ [打印本頁]

作者: alanchan    時間: 2010-6-19 17:51     標題: Andro - Hexer 有感~

小弟最近由用慣的Yasaka Xtend 轉了用 Hexer, 到現在為止打了14個小時(球局或發球機加起來的場數時間), 發現真係真係好耐用.
以前我打xtend時 10小時開始左右膠面就開始有一點變得光澤不一, 好似魚鱗的在膠面(其實那些位置係磨損了).
但Hexer 景然膠面光澤一點也沒有變, 最神奇的就係.....

我今日打局時大力撞到檯邊, 快膠連小小撞到的損傷都無!!!!  

真係勁耐用.....如果我打到100小時都無事, 呢快膠可能都可以叫經典!!!!

作者: ycfu    時間: 2010-6-19 18:54

I love Hexer too!
作者: 豪仔    時間: 2010-6-19 19:58

但好似痴5實
作者: alanchan    時間: 2010-6-19 20:08

要用無機膠水, 海綿上一次, 板上又上一次, 由有色變透明, 就OK了.

我自己習慣用到快膠玩完才C落來換一快新的~~
作者: vr1717    時間: 2010-6-19 20:28

膠面係天然橡膠 當然係耐用....但係海綿就...

打耐 d 你就會發現
作者: sam1996921    時間: 2010-6-19 21:08

我都用緊 真係好好用
作者: iamalan2008    時間: 2010-6-20 00:25

海綿彈不彈呢?
可以當正手膠嗎?
作者: alanchan    時間: 2010-6-20 08:12

我就係用在正手的.

我只係知道Hexer內能感好好, 比Xtend強, 不過彈性沒有Xtend好~~所以轉同吃轉就係Hexer高, 但如果無轉的打擊就係Xtend好小小.

而拉側旋的時候, 以前Xtend感覺到膠面拉動的感覺(好似有野軟軟肉肉的拉動似像筋的感覺), Hexer就可能係膠面硬, 所以雖然一樣轉, 但感覺不到拉或者係那感覺不強烈.
作者: F1Hunter    時間: 2010-6-20 15:32

I love ANDRO !!!! Hexer 同 roxon 都好好
作者: thomastse813    時間: 2010-6-22 00:02

I love it too!!!!!!!!
作者: 金擇魚    時間: 2010-6-22 06:21

咁快叫經典?經濟至係.

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0