標題: 【本站通告】取之社會, 用之社會 [打印本頁]

作者: (=^x^=)    時間: 2010-9-26 00:01     標題: 【本站通告】取之社會, 用之社會

今年我們 Sponser 了 10 隊乒乓球總會團体賽, 合共 HK$2400

我們乒總杯 Sponser 了兩隊球隊, 其中包括部份報名費及球衣約十件, 合共約 HK$1500

乒超聯我們自己出了一隊 HK$450 + HK$500 及 Sponser 了永信 B HK$450 + $500 = $1900

Sponser 了乒匯, 雅各及謙信球衣, 合共約 HK$3000

三年內送出球衣近 250 件........心意無限, 用錢計唔到.

每一次你看到論壇打丙團好, 打乒超好, 或打國慶杯好. 所有代表論壇的朋友都是一毫子都唔洗比.

因為我們覺得要, 取之社會, 用之社會.
作者: borkee    時間: 2010-9-26 00:04

好好好
作者: james007    時間: 2010-9-26 00:06

Support!
作者: (=^x^=)    時間: 2010-9-26 00:08

論壇又回復一 POOR 二白.
所以小貓無可能發達
作者: ninthuncle    時間: 2010-9-26 00:11

Thank you Mao Gor.
作者: 天樂    時間: 2010-9-26 00:13

我見到個個著住HKTTF波衫都好似明星咁~打波都勁D
不過貓貓真係好有心呀!!SUPPORT!!
作者: borkee    時間: 2010-9-26 00:13

你攪論壇都唔係為錢gala,對於你地無私嘅奉獻,我地除咗全力支持論壇之外,都唔知仲有乜可以做到!
作者: 太陽之子    時間: 2010-9-26 00:31

多謝MAO MAO全力支持乒壇的發展,繼續俾心機
作者: (=^x^=)    時間: 2010-9-26 00:55

引用:
原帖由 borkee 於 2010-9-26 00:13 發表
你攪論壇都唔係為錢gala,對於你地無私嘅奉獻,我地除咗全力支持論壇之外,都唔知仲有乜可以做到!
你攪錯了,
我是為錢.
首個目標是靠論壇買半山一號, 然后再買 法拉利...最好可以買多個小島
我會向住目標進發
作者: 小閒    時間: 2010-9-26 00:56

好好好好好
作者: (=^x^=)    時間: 2010-9-26 00:57

其實做了三年, 做了咁多野.
都是為了長膠伊人可以穿我們件衫
作者: 阿舜    時間: 2010-9-26 02:08

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2010-9-26 00:57 發表

其實做了三年, 做了咁多野.
都是為了長膠伊人可以穿我們件衫
咁幾時可以搵到伊伊來打乒超?
作者: TWKJOE    時間: 2010-9-26 08:20

為興趣,為理想,為社會,為未來..................
貓兄:全賴有你,無言感激; victory
作者: ycfu    時間: 2010-9-26 08:20

香港--------------好在有hkttf
作者: kaka061011    時間: 2010-9-26 09:26

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2010-9-26 00:08 發表
所以小貓無可能發達
  其實你已.......心中富有 . 努力, 嘉嘉支持你.
作者: feideepking    時間: 2010-9-26 10:20

HKTTF實在是很成功的!
作者: 小馬    時間: 2010-9-26 10:27

SUPPORT
作者: (=^x^=)    時間: 2010-9-26 14:13

我這個post不是想告訴網友門我們做了多少,hkttf 有多偉大
而是希望告訴一些不牟利乒乓球團体或一些攪比賽, 攪ball game 的朋友們。
討論區沒有收你們一分一毫,我唔介意你們所攪的ball game 或比賽有一些車馬費
因為無論做什麼都要付出, 人工時間, 這都是合理的。
但若你的出發點開始改變,目的有所不同, 或者你想透過一些活動去達到一些個人利益
那麼我們hkttf 便會向你收取費用。
我們目的不是想 earn 你的錢,只想告訴你們你要付出
對於不牟利的乒乓球團体, 我們還很樂意free向你們提供這個free 平台供你們service
稍后我們管理員會開會討論牟利與不牟利的定義。
也希望各位自律。 謝謝合作
作者: Ricky~Moon    時間: 2010-9-26 23:04

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2010-9-26 00:08 發表
所以小貓無可能發達
窮在表面富在心
作者: (=^x^=)    時間: 2010-9-27 14:09

我可否富在外, 窮在心呢
作者: Ricky~Moon    時間: 2010-9-27 21:25

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2010-9-27 14:09 發表
我可否富在外, 窮在心呢
莫非你想做理手褲?
作者: GARIC    時間: 2010-9-28 22:49

貓兄官仔骨骨,早己是富在外,有咁多知心人欣賞及支持論壇,內心亦肯定不窮,有付出才有收藮,從貓兄這位大忙人身上又得明證,全力支持HKTTF!!!
作者: (=^x^=)    時間: 2010-9-28 23:20

tks
but 下次打波可否讓我兩分?
作者: Tungfai    時間: 2010-9-29 09:39

Support Support Support
作者: 乒乓在線    時間: 2010-9-29 10:25

支持HKTTF
作者: 氣寒西北.    時間: 2010-9-29 10:31

作者: TAMCA    時間: 2010-10-1 08:25

support HKTTF
作者: KODAK    時間: 2010-10-1 21:33

support HKTTF

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0