標題: RE: 初學想搵人練波 (星期二, 三, 五夜晚or 星期日夜晚)都得 [打印本頁]

作者: yanyan222    時間: 2011-9-15 11:16     標題: RE: 初學想搵人練波 (星期二, 三, 五夜晚or 星期日夜晚)都得

我是初學冇幾耐, 想搵對手陪我練習 / 找高手指導一吓, 請問有人有興趣嗎?   約HK SIDE OR KOWLOON SIDE 打波都OK.  THANKS!

我星期二, 三, 五夜晚or 星期日夜晚都FREE.  

有興趣PLS 留言/PM 我. THANKS SO MUCH ! ^^
作者: holdhearted    時間: 2011-9-19 14:32     標題: 回復 1# 的帖子

Will you play in Sheung Wan/Sai Ying Pun on weekday night?
作者: kanlok    時間: 2011-9-19 14:58

牛頭角個面o唔ok?
作者: jcyli    時間: 2011-9-19 15:20

樓主不妨講下自己打慣直/橫板…咩類型膠
作者: yanyan222    時間: 2011-9-20 02:13

引用:
原帖由 holdhearted 於 2011-9-19 14:32 發表
Will you play in Sheung Wan/Sai Ying Pun on weekday night?
--------------------------------------------------------

THX FOR REPLY.^^ BUT SORRY AR. SHEUNG WAN/SAI YING PUN LOCATION NOT SO MATCH.
作者: yanyan222    時間: 2011-9-20 02:15

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-9-19 14:58 發表
牛頭角個面o唔ok?
----------------------------------------------
THX FOR REPLY.^^
BUT SORRY THAT 牛頭角 唔太o岩location.
作者: yanyan222    時間: 2011-9-20 02:17

引用:
原帖由 jcyli 於 2011-9-19 15:20 發表
樓主不妨講下自己打慣直/橫板…咩類型膠
-------------------------------------------

thx for reply. 我之前用開直板, now 有d想change橫板. 至於膠咩類型. 我唔係太識講究. 但如果再buy, 我諗我prefer 彈d既德國膠maye. ^^
作者: 十萬轉vs零轉    時間: 2011-9-20 15:03

不如你講下邊個location match你多d
作者: yanyan222    時間: 2011-9-20 15:28

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2011-9-20 15:03 發表
不如你講下邊個location match你多d
--------------------------------------------------

港島東區最好.  因為報左D COURSE,  SO 我NOW 比較FREE 既係星期五晚, 星期六WHOLE DAY.   星期日 AFTERNOON都MAYBE OK.
作者: alanchan    時間: 2011-9-20 17:58

引用:
原帖由 yanyan222 於 2011-9-20 15:28 發表

--------------------------------------------------

港島東區最好.  因為報左D COURSE,  SO 我NOW 比較FREE 既係星期五晚, 星期六WHOLE DAY.   星期日 AFTERNOON都MAYBE OK.
如果你星期五晚上在港島東(側魚涌, 西灣河都OK)book左場(7:00-9:00的時段(book一個或兩個鐘都可以, 一個鐘我同你兩個人就舒服d, 但如果3人以上就緊係兩個鐘la)), 早兩日通知我(PM我), 我都基本上都可以到的.

<---技術比新手好一點點.

P.S. (我在港島東番工)

作者: kanlok    時間: 2011-9-20 21:12

有球局開可以pm埋我
時間岩我都想join下
作者: yanyan222    時間: 2011-9-21 01:04

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-9-20 17:58 發表

如果你星期五晚上在港島東(側魚涌, 西灣河都OK)book左場(7:00-9:00的時段(book一個或兩個鐘都可以, 一個鐘我同你兩個人就舒服d, 但如果3人以上就緊係兩個鐘la)), 早兩日通知我(PM我), 我都基本上都可以到的.

-------------------------------------------------------------------

good ar> alan.   星期五晚上在港島東QUARRY BAY/ 西灣河 7:00-9:00的時間我都多數OK.  咁我地PM CONTACT 睇吓約唔約倒多D人一齊打. 但我諗我應該最快要NEXT FRIDAY 先得. LET"S KEEP CONTACT> ^^
作者: yanyan222    時間: 2011-9-21 01:06

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-9-20 21:12 發表
有球局開可以pm埋我
時間岩我都想join下
----------------------------------------

HI KANLOK. OK冇問題呀. 到時PM你睇你你FREE OR NOT. 上面POST ALAN REPLY FRIDAY 西灣河 7:00-9:00都應該OK. ME 2 應該OK AR.  LET"S SEE WHETHER U CAN JOIN IT WITH US LA THANKS!    BUT我最快NEED START NEXT WEEK. LET"S KEEP CONTACT
作者: poon    時間: 2011-9-21 02:29

weekday night旺角我都可以, 有局預埋我!
作者: wilson2020    時間: 2011-9-21 07:49

引用:
原帖由 yanyan222 於 2011-9-21 01:04 發表

-------------------------------------------------------------------

good ar> alan.   星期五晚上在港島東QUARRY BAY/ 西灣河 7:00-9:00的時間我都多數OK.  咁我地PM CONTACT 睇吓約唔約倒多 ...
如果next fri成行的話我都有興趣join (我住東區的)

作者: yanyan222    時間: 2011-9-21 09:35

引用:
原帖由 poon 於 2011-9-21 02:29 發表
weekday night旺角我都可以, 有局預埋我!
---------------------------------------------

sorry 呀WEDNESDAY I"M NOT FREE.  MAYBE U CAN CONSIDER FRIDAY HK EAST SIDE.  WE MAY DATE. THX
作者: yanyan222    時間: 2011-9-21 09:36

引用:
原帖由 wilson2020 於 2011-9-21 07:49 發表

如果next fri成行的話我都有興趣join (我住東區的)
----------------------------------------------

GOOD AR. 我應該NEXT FRIDAY NIGHT都OK. 我地PM 再CONFIRM. THX
作者: ksng1961    時間: 2011-9-24 22:43

I am interested and I am free on Sunday evening.
作者: ocheung002    時間: 2011-9-25 16:57

作者: yanyan222    時間: 2011-9-26 00:00

引用:
原帖由 ksng1961 於 2011-9-24 22:43 發表
I am interested and I am free on Sunday evening.
-----------------------------------------

thx for reply, but sunday evening 我唔一定ok. maybe pm 再......... ok>? thx~
作者: yanyan222    時間: 2011-9-26 00:01

引用:
原帖由 ocheung002 於 2011-9-25 16:57 發表
男仔你 o 唔 ok? 大家一齊幫下大家練波啦, 我可以打旺角, 通州街, 九龍公園場, 平日8點後, weekend全日可以就你, 最好每week練到2次每次最少2粒鐘, arm打的場租可以我比, 你ok就pm我啦

thx for reply. 我pm reply o左你. 場租we can share. thanks!
作者: enoffush    時間: 2011-9-29 09:54

我就住鰂漁沖,晚上隨時得,有局可PM我
個個星期都有去宵夜球局,好多高手。

直拍
正手海夫
反手Donic Jo Gold
作者: yanyan222    時間: 2011-9-30 00:26

引用:
原帖由 enoffush 於 2011-9-29 09:54 發表

直拍
正手海夫
---------------------------------------------

THX. 請多多指教.
作者: wilson2020    時間: 2011-9-30 00:34

引用:
原帖由 enoffush 於 2011-9-29 09:54 發表

直拍
正手海夫
甘岩呀!!我都是住鰂鱼涌 ,找晚出嚟打下指點下我

作者: 閃人    時間: 2011-9-30 00:35

引用:
原帖由 wilson2020 於 2011-9-30 12:34 AM 發表

甘岩,我都是住鰂鱼涌 ,找晚出嚟打下指點下我
我都到
作者: 天樂    時間: 2011-9-30 00:35

大家都非常積極,網友yanyan你真係有福

作者: wilson2020    時間: 2011-9-30 00:37

引用:
原帖由 閃人 於 2011-9-30 00:35 發表

我都到
過海都嚟
作者: 閃人    時間: 2011-9-30 00:39

引用:
原帖由 wilson2020 於 2011-9-30 12:37 AM 發表

過海都嚟
您都唔知,我咩區都到,長州有日期一樣照到
作者: wilson2020    時間: 2011-9-30 00:43

引用:
原帖由 閃人 於 2011-9-30 00:39 發表

您都唔知,我咩區都到,長州有日期一樣照到
你以前講過啦
作者: 閃人    時間: 2011-9-30 00:47

引用:
原帖由 wilson2020 於 2011-9-30 12:43 AM 發表

你以前講過啦
明天,老地方
星期6,九龍您都到
星期日老地方
星期一,灣仔
星期二,練波九龍
星期三,未知
作者: wilson2020    時間: 2011-9-30 00:49

引用:
原帖由 閃人 於 2011-9-30 00:47 發表

明天,老地方
星期6,九龍您都到
星期日老地方
星期一,灣仔
星期二,練波九龍
星期三,未知
真勤力 ,重陽我未必打

作者: 閃人    時間: 2011-9-30 00:53

引用:
原帖由 wilson2020 於 2011-9-30 12:49 AM 發表

真勤力 ,重陽我未必打
打好橫板,不要比人睇小
橫板正手似直板
橫板發球似粒仔
您都努力,
作者: 太陽之子    時間: 2011-9-30 01:45

作者: yanyan222    時間: 2011-9-30 09:57

引用:
原帖由 wilson2020 於 2011-9-30 00:34 發表

---------------------------------------

THX. 第日夾時間一齊練. 只要大家唔MIND我初學新手打得唔叻. 我好多時間都可出O黎練.
作者: yanyan222    時間: 2011-9-30 09:58

引用:
原帖由 閃人 於 2011-9-30 00:35 發表

我都到
---------------------------------

WELCOME. THX SO MUCH!
作者: wilson2020    時間: 2011-9-30 09:58

引用:
原帖由 yanyan222 於 2011-9-30 09:57 發表

---------------------------------------

THX. 第日夾時間一齊練. 只要大家唔MIND我初學新手打得唔叻. 我好多時間都可出O黎練.
好呀 ,我都係初學新手打得唔好 ,要練習多D

作者: yanyan222    時間: 2011-9-30 09:59

引用:
原帖由 天樂 於 2011-9-30 00:35 發表
大家都非常積極,網友yanyan你真係有福
-------------------------------------------

係呀天樂.   好多謝大家咁SUPPORT 我. 我會好俾心機加油練好D, HOPE快D PICK UP.
作者: yanyan222    時間: 2011-9-30 10:00

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-9-30 01:45 發表
-------------------------------------

作者: 太陽之子    時間: 2011-9-30 10:27

引用:
原帖由 yanyan222 於 2011-9-30 10:00 發表

-------------------------------------

真係受歡迎
作者: yanyan222    時間: 2011-9-30 10:31

引用:
原帖由 wilson2020 於 2011-9-30 09:58 發表

好呀 ,我都係初學新手打得唔好 ,要練習多D
----------------------------

你真係謙LA WILSON. 你地成日都練. MUST BE SO GOOD SKILLS. 我會俾心機同大家學O野.
作者: yanyan222    時間: 2011-9-30 10:33

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-9-30 10:27 發表

真係受歡迎
----------------------------------------

唔好玩我O拉, 壇草.    

我會俾心機同大家學O野. 希望進步得快D.
作者: 天樂    時間: 2011-9-30 13:50

引用:
原帖由 yanyan222 於 2011-9-30 09:59 發表

係呀天樂.   好多謝大家咁SUPPORT 我. 我會好俾心機加油練好D, HOPE快D PICK UP.
有以上咁多高手用心同你練習,你一定好快上手,你真係幸福~~
作者: wilson2020    時間: 2011-9-30 14:02

引用:
原帖由 天樂 於 2011-9-30 13:50 發表

我都想好似你甘找到甘多人陪練 (真是同人唔同命...... )
作者: alanchan    時間: 2011-9-30 14:10

引用:
原帖由 wilson2020 於 2011-9-30 14:02 發表

我都想好似你甘找到甘多人陪練 (真是同人唔同命...... )
wilson找我吧~~~我有時雖然忙, 但如果你早早BOOK場, 我可以安排到的~~~~

我最喜歡西灣河場~~~~~
作者: yanyan222    時間: 2011-9-30 14:11

引用:
原帖由 天樂 於 2011-9-30 13:50 發表

THX 天樂! 我會用100%努力去練的. 請大家多多指教.
作者: yanyan222    時間: 2011-9-30 14:13

引用:
原帖由 wilson2020 於 2011-9-30 14:02 發表

-------------------------------------------------------------

WILSON: NO LA. 你仲多人陪練過我MA, U SO MANY FRIENDS HERE.  

我會成日搵你地陪我練的, 只要大家唔嫌我技術BAD. THX~
作者: yanyan222    時間: 2011-9-30 14:14

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-9-30 14:10 發表

wilson找我吧~~~我有時雖然忙, 但如果你早早BOOK場, 我可以安排到的~~~~

我最喜歡西灣河場~~~~~
------------------------------------------------

ALAN: 你地有球局PLS TELL ME, 如果大家唔MIND, 我都要找你地陪我練多D!
作者: 太陽之子    時間: 2011-9-30 14:39

又一受歡迎的女會員
作者: yanyan222    時間: 2011-9-30 15:23

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-9-30 14:39 發表
又一受歡迎的女會員
-----------------------------------------------------

咪講笑O拉........... 我只係想將勤補拙, 努力同大家學習, 練好D SKILLS炸. 好多謝大家咁SUPPORT我!
作者: enoffush    時間: 2011-9-30 16:15

引用:
原帖由 wilson2020 於 2011-9-30 00:34 發表

PM左你,我地約啦,但新手莫怪。
作者: jcclee    時間: 2011-9-30 17:02

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-9-30 14:39 發表
又一受歡迎的女會員
哈哈, 你都有興趣要找人一齊練波呀 ?

其實見到d新人都咁積極 (而其他波友就更加是積極幫忙)

自己也要加一把勁 !
以後器材測試和真正練習要分開處理, 和更加認真 !
作者: feideepking    時間: 2011-9-30 17:09

J臣生可能要租個lab, 測試認真程度類似呢個經典 :-

[youtube]G5BNkWN9s1E[/youtube]

[youtube]3Mi8bDK83K0[/youtube]

[youtube]O9iuZ0qUXBA[/youtube]
作者: 太陽之子    時間: 2011-9-30 17:10

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-9-30 17:02 發表

自己也要加一把勁 !
No no
作者: wilson2020    時間: 2011-9-30 17:30

引用:
原帖由 enoffush 於 2011-9-30 16:15 發表

已收到,我都係新手嚟!!!
作者: wilson2020    時間: 2011-9-30 17:31

引用:
原帖由 enoffush 於 2011-9-30 16:15 發表

唔會,我都係新手嚟!!!
作者: 長膠進攻    時間: 2011-10-2 09:56

引用:
原帖由 yanyan222 於 2011-9-15 11:16 發表
我是初學冇幾耐, 想搵對手陪我練習 / 找高手指導一吓, 請問有人有興趣嗎?   約HK SIDE OR KOWLOON SIDE 打波都OK.  THANKS!

我星期二, 三, 五夜晚or 星期日夜晚都FREE.  

有興趣PLS 留言/ ...
人家以為你是女生,你要講清楚你是男生         
作者: yanyan222    時間: 2011-10-2 17:53

引用:
原帖由 長膠進攻 於 2011-10-2 09:56 發表

--------------------------------

I'm really 係女W0R!講真的,otherwise not use girl icon la.
作者: 天樂    時間: 2011-10-2 20:54

引用:
原帖由 長膠進攻 於 2011-10-2 09:56 發表

點解既?依位網友都係想搵人練下波,佢係男係女應該無咩關係,唔使申報性別既
BTW:I USE GIRL ICON,我都係女仔
作者: yanyan222    時間: 2011-10-3 00:09

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-9-30 17:02 發表

自己也要加一把勁 !
--------------------------------

thx jclee> let"s add oil together. 多謝你成日指導我同GIVE ME TEACHING VIDEO 睇!
作者: yanyan222    時間: 2011-10-3 00:11

引用:
原帖由 天樂 於 2011-10-2 20:54 發表

點解既?依位網友都係想搵人練下波,佢係男係女應該無咩關係,唔使申報性別既
BTW:I USE GIRL ICON,我都係女仔

天樂: AGREE 你講既. 相信如果有心練波既話男同女大家都會願意幫助的. 我見好多男的想找人練波都好多回應的.
作者: yanyan222    時間: 2011-10-3 00:13

引用:
原帖由 ncc321 於 2011-10-2 22:07 發表

如果你是男生,鬼彩你,,,,,下面有幾百名新男波友等跟.............
-----------------------------------------

HI~ NCC. 唔係AR.我見其他POST即使係男仔話想練波都好多人REPLY話同佢練呀. 相信大家感受到誠意既話. 男同女應該都係一視同仁的.
作者: 長膠進攻    時間: 2011-10-3 15:24

引用:
原帖由 yanyan222 於 2011-10-3 00:13 發表

HI~ NCC. 唔係AR.我見其他POST即使係男仔話想練波都好多人REPLY話同佢練呀. 相信大家感受到誠意既話. 男同女應該都係一視同仁的.
何解你對 ncc 的語氣跟我不一樣               
作者: yanyan222    時間: 2011-10-3 15:36

引用:
原帖由 長膠進攻 於 2011-10-3 15:24 發表

何解你對 ncc 的語氣跟我不一樣               
------------------------------------------------------

長膠進攻: 唔係呀唔好誤會, 只不過覆你既message係o係街用手提覆, 所以冇打咁詳細既reply o者. 請你地大家都多多指教, 我會俾心機練的!  thanks so much!
作者: virtuososiu    時間: 2011-11-17 02:29

已PM
please check
作者: yanyan222    時間: 2011-11-21 22:31

THANKS FOR YOUR MESSAGE!
作者: bb100bb100    時間: 2011-12-3 11:02

五點大窩口得唔得,逢一三四

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0