標題: 中國男隊再奪男圑世乒冠軍 [打印本頁]

作者: HCLAI    時間: 2011-11-6 23:11     標題: 中國男隊再奪男圑世乒冠軍

劉國樑可鬆一口氣了
作者: 大陸港人    時間: 2011-11-6 23:16

中國隊又贏
作者: virtuososiu    時間: 2011-11-6 23:29

國家隊贏我地"中國人"當然開心 (突然有歸屬感)
但我覺得更開心既係有好似 奥恰洛夫(Dimitrij Ovtcharov)
呢D不斷追緊既外國球員既出現
始終只有中國既乒乓球係無甘好睇
技術多樣化對運動本身既發展+推廣有幫助
作者: Tat^_^    時間: 2011-11-6 23:30

仲有成條A未出都3:0....屈哂機......
作者: 太陽之子    時間: 2011-11-6 23:36

作者: Georgett    時間: 2011-11-6 23:40

好悶,  又係中國.
作者: 豪仔    時間: 2011-11-6 23:47

日本同德國都無出主力.
作者: miss leung    時間: 2011-11-6 23:53

真是有D悶
作者: Georgett    時間: 2011-11-7 00:08     標題: 回復 7# 的帖子

就算出晒主力咪一樣輸.
作者: 暐仔    時間: 2011-11-7 00:19

作者: 小閒    時間: 2011-11-7 00:46

恭喜中國隊!
作者: andy148    時間: 2011-11-7 01:55

congraduation
作者: 熱愛乒乓    時間: 2011-11-7 03:13

西利
作者: feideepking    時間: 2011-11-7 07:16

恭喜
作者: wlwlwl    時間: 2011-11-7 08:52

China won as expected....great pressure came along with this expectation
作者: 瑋仔    時間: 2011-11-7 09:15

次次去到呢D大賽,真係好希望中國輸,再係咁落去外國真係無人打乒乓啦..........
作者: vr1717    時間: 2011-11-7 11:05

個人意見 :

而家 D 球迷真係好難服侍...

上年世乒賽 ~ 中國女團輸左比新加坡~
個個塊面黑到好似 國殤 咁....
又話番到去要研究...反省~
同時自己又一直實行咩海外兵團 , 養狼計劃  , 又點點點~
呢 D 結果唔係你地想見既咩 ?
有 D 人仲好笑...話新加坡 D 球員咪又係中國外流球員 ... (OK...YOU WIN!!)

想外國有得打... 試下搵個消極 D 既做法丫....
出二, 三線球員 ~ 拉番近 D 大家既實力丫

不過我估嬴輸球迷都係唔滿意GA LA ~ 比我估下你地既答案丫 ~

中國嬴 >> 出二, 三線球員都嬴到, 再係咁真係冇外國人打波GA LA...
中國輸 >> 唔出一線咋, 出馬龍 , 許昕外國邊有得打丫...(OK...YOU WIN AGAIN!!)

個人而言, 其實今屆都幾好睇

至少 馬林 王皓 都會輸波...都會有跌WATT 既時候
不過同未睇波既波友講 ~ "馬林 王皓 輸波WOO ! "
都會有類似既答案...>> "放水咋 ?"  "讓賽咋?" "馬林老了!"
佢地永遠都唔會認同外國球手既實力 (除左波爾...)
有睇波既人都知道...
好明顯對手係做晒功課先黎開打 ... 抵輸啦係咪呀?

其實一場波點先為止唔悶? 點先至好睇?
唔通下下局局 3:2 ~  鋪鋪 DEUCE ~ 好似網球咁打 3-5 個鐘先叫好睇呀嘛 ?

各位球迷 想點_樣呀?

最後...我想講下 ...王勵勤 係唔係過去做陪練 同 啦啦隊?
作者: 快弧    時間: 2011-11-7 11:11

作者: calvinlam911    時間: 2011-11-7 11:37

另外, 雖然今次沒波爾落場. 但
作者: peterng    時間: 2011-11-7 18:50

恭喜中國隊
作者: HCLAI    時間: 2011-11-7 22:16

今次中國隊大分勝3比0好似好容易.其實都好驚險.
作者: vickyw288    時間: 2011-11-9 22:30

外國短期內會追上 不要看少外國人
作者: wilson2020    時間: 2011-11-9 22:39

恭喜

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0