標題: [砌版討論] 由YEO轉去Nittaku Ludeack小鳥好嗎? [打印本頁]

作者: chanka1305    時間: 2012-4-11 23:54     標題: 由YEO轉去Nittaku Ludeack小鳥好嗎?

因為YEO中遠台對拉對於我黎講真系幾吃力,試過轉打馬林炭,又覺得冇手感,特別系近台小球...Nittaku Ludeack有冇人打過?可吾可以講下?我以弧圈
為主,都會快攻,反手推擋作防守,間中橫打...謝謝分享心得

作者: pearpang    時間: 2012-4-11 23:57

馬碳有軟同硬,你試邊隻--?
作者: chanka1305    時間: 2012-4-12 00:04

馬硬碳!!!!!!!!!!!!!
作者: jcclee    時間: 2012-4-12 00:06

應該會有好多波友仔可以幫到你
作者: chanka1305    時間: 2012-4-12 00:07

姐系點呀??有冇人可以講下呢~
作者: pearpang    時間: 2012-4-12 00:20

其實你YEO係打咩野膠,會唔會係配膠問題?
作者: chanka1305    時間: 2012-4-12 00:24

OMEGA4 PRO
作者: jcclee    時間: 2012-4-12 00:51

http://hkttf.com/viewthread.php?tid=39554&extra=page%3D1

我是打橫板的, 或者你可以先參考吓我的橫板體驗,

不過之後我試過轉 Omega4 Pro 打正手 - 非常正 !
作者: 是神    時間: 2012-4-12 21:38

我有小鳥,也打過下yeo不過我無yeo 小鳥比不到你yeo左枱內的爽快,推擋也無yeo的靈敏,因為面材和力材yeo 是小小硬,而小鳥七夾以多層檜為主,檜是比較soft.  你要轉的話,相信連打法也要轉,不怕厚一點的話,andro temp off+比較有力之餘,退枱也有力,
作者: 是神    時間: 2012-4-12 21:42

想有力少少,舊波爾也可,對直板來說,近枱爽,中枱也夠力,但很貴
作者: 是神    時間: 2012-4-12 21:45

其實你打弧圈,打rosewood v最好
作者: 是神    時間: 2012-4-12 21:49

Andro temp off+ 不合弧圈,合快攻
作者: 是神    時間: 2012-4-12 21:58

我相信舊波爾最合適你
作者: rxzzzvga    時間: 2012-4-12 23:44

如果你係都鍾意YEO既,可以試吓最新大陸行板,即係有馬琳個樣係柄底,,大芯厚D,成塊板又厚D,應該夠力D!
不過我都係網見人講過,真既未試過.
作者: pearpang    時間: 2012-4-12 23:52     標題: 回復 14# 的帖子

YEO7?????
作者: alanchan    時間: 2012-4-13 00:09

引用:
原帖由 是神 於 2012-4-12 21:38 發表
我有小鳥,也打過下yeo不過我無yeo 小鳥比不到你yeo左枱內的爽快,推擋也無yeo的靈敏,因為面材和力材yeo 是小小硬,而小鳥七夾以多層檜為主,檜是比較soft.  你要轉的話,相信連打法也要轉,不怕厚一點的話, ...
小鳥不是檜, 一層檜木都無~~~我100% SURE!!!
作者: jcclee    時間: 2012-4-13 00:15     標題: 回復 16# 的帖子

對呀, 大鳥才有檜木成份.
作者: 是神    時間: 2012-4-13 00:45

咁大鑊,我收錯料,sorry 先,但,都係soft. 無yeo枱內咁爽,. 不大合快攻,. 無檜,咁一定有limba

不過大薄是很難看的
作者: kenken168    時間: 2012-4-13 18:40

我YEO 同小鳥都有,請看我簽名!
小鳥狐線平而長,手感好,用S1推擋好好!但你可能拉波覺得冇咁轉!
快攻威力強!
作者: chanka1305    時間: 2012-4-14 00:05

rosewood v我怕重,好多都九十以上
作者: 是神    時間: 2012-4-14 12:16

我有塊 80g   有塊88g

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0