標題: [砌版討論] 勁極7 [打印本頁]

作者: Dikkuk    時間: 2012-12-17 20:50     標題: 勁極7

有無師兄可以介紹一下DHS勁極7㡳板,同埋配M1定O4pro好D?
作者: AndroidRX93    時間: 2012-12-17 22:08

最好配狂颷 ,塊木係七夾純木,同狂颷龍有D相似
作者: owcw    時間: 2012-12-17 23:04     標題: 回復 2# 的帖子

如果正手配狂飆3,咁反手可以配咩膠??
作者: _小烈_    時間: 2012-12-18 00:00

引用:
原帖由 Dikkuk 於 2012-12-17 20:50 發表
有無師兄可以介紹一下DHS勁極7㡳板,同埋配M1定O4pro好D?
我用緊勁極7 正手M1,如果有一定功夫,發力夠強係幾好,拉弧圈能力我好滿意,但不發力時,同普通膠差唔多,
M1其實真係炭板比較好
作者: AndroidRX93    時間: 2012-12-18 01:05     標題: 回復 3# 的帖子

可以配baracuda,唔怕貴就T05或64,也可考慮XIOM VEGA系列
作者: eddieho    時間: 2012-12-18 07:40

引用:
原帖由 _小烈_ 於 2012-12-18 00:00 發表

我用緊勁極7 正手M1,如果有一定功夫,發力夠強係幾好,拉弧圈能力我好滿意,但不發力時,同普通膠差唔多,
M1其實真係炭板比較好
說得岩,我講過N次M1在碳板先可發揮他的威力。
作者: eddieho    時間: 2012-12-18 07:46

引用:
原帖由 WahYanHyuk 於 2012-12-18 01:05 發表
可以配baracuda,唔怕貴就T05或64,也可考慮XIOM VEGA系列
老實講:如果勁極七打T系的膠真係妹仔大過主人婆呢!
作者: eddieho    時間: 2012-12-18 07:56

樓主如果自身發力好,先好打勁極七。前一排很多人談勁極七好,林住買來試,好彩有球友比我借番屋企。我貼了D舊膠在板。再去打波。依塊板要用好大力先去。不過二佰幾的板,都ok但不要用太貴的膠。我建議正手neo 狂3,反手S2.
作者: _小烈_    時間: 2012-12-18 11:11

如果真係勁極,你本身正手好力的話,建議f1,反手用729焦点都好夠做!因為兩邊都係貴膠好似唔多值
作者: 乒乓在線    時間: 2012-12-18 11:25

以STIGA系列看, CLIPPER WOOD像勁七的乾爽版
作者: kennethkam    時間: 2012-12-18 11:42     標題: 回復 10# 的帖子

CLIPPER 手感好得多 速度如你所講...爽脆得多
勁極真係得個力字...兩舊水黎講算好好
但真係要識發力先用到佢既真正威力
反手可以試下KTL紅鑕 (第三代呀!,不錯的 但有起"pop"風險 而且易爛)
至於正手 我始終都係覺得呢塊板配中國膠最好 狂飆天極都ok
我曾經打過呢塊板2個月 打過neo天極2, nittaku neo狂3, omega iv pro, nittaku renanos bright, hammond pro alpha, KTL紅鑕, acuda s1
作者: eddieho    時間: 2012-12-18 13:03

引用:
原帖由 kennethkam 於 2012-12-18 11:42 發表
CLIPPER 手感好得多 速度如你所講...爽脆得多
勁極真係得個力字...兩舊水黎講算好好
但真係要識發力先用到佢既真正威力
反手可以試下KTL紅鑕 (第三代呀!,不錯的 但有起"pop"風險 而且易爛)
至於正手 我始終都係覺 ...
係米小鳥最岩你呢!我就自問發力不太好,所以要靠器材幫助。所以改番打碳板了!
作者: kennethkam    時間: 2012-12-18 13:08     標題: 回復 12# 的帖子

認真打埋maplewood先
作者: eddieho    時間: 2012-12-18 14:07

引用:
原帖由 kennethkam 於 2012-12-18 13:08 發表
認真打埋maplewood先
楓木wor!之前打過jason果塊都有D心動,但他果塊不是FL。所以冇要到。但現在加晒價唔買了!
作者: kennethkam    時間: 2012-12-21 19:05     標題: 回復 14# 的帖子

打波喇~借你打下XD我都想試下jason精挑細選既viscaria
作者: 疾風    時間: 2013-1-11 22:39

[quote]原帖由 _小烈_ 於 2012-12-18 11:11 發表
如果真係勁極,你本身正手好力的話,建議f1,反手用729焦

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0