標題: 放藍綿天3 $150>>>>>$50(sold) [打印本頁]

作者: amlkey827    時間: 2013-4-5 12:40     標題: 放藍綿天3 $150>>>>>$50(sold)

($150)放,可任議
藍天3(39度):膠面冇傷,膠邊有一處小傷,海綿除膠時弄走了許多小粒海綿(不影響打球)
未除膠,yasaka板型,有意請pm,whatsapp 傾and比海綿詳圖,thx~!

作者: monkey330    時間: 2013-4-5 23:32

一帖只限一件貨品,請修改,謝
24小時內不更改刪帖處理
作者: rxzzzvga    時間: 2013-4-6 03:07

真係有省天!係邊度買架?
作者: amlkey827    時間: 2013-4-6 15:38

引用:
原帖由 rxzzzvga 於 2013-4-6 03:07 發表
真係有省天!係邊度買架?
已pm~!
作者: AndroidRX93    時間: 2013-4-6 15:48

引用:
原帖由 amlkey827 於 2013-4-6 15:38 發表

已pm~!
能PM埋俾我嗎?Thx
作者: mun1    時間: 2013-4-7 16:17

其實呢 呢塊唔係省
作者: mun1    時間: 2013-4-7 16:32     標題: 回復 7# 的帖子

唔係似 根本就係
作者: amlkey827    時間: 2013-4-7 16:34

sorry...改番
作者: rxzzzvga    時間: 2013-4-7 19:56

咁都得,呢個賣家真係
作者: amlkey827    時間: 2013-4-7 19:58

引用:
原帖由 rxzzzvga 於 2013-4-7 19:56 發表
咁都得,呢個賣家真係
我係比人誤導既
作者: artin    時間: 2013-4-7 20:05

個膠面點解咁
作者: amlkey827    時間: 2013-4-7 20:11

引用:
原帖由 artin 於 2013-4-7 20:05 發表
個膠面點解咁
我只可說黏性還在,謝謝回復!
同埋係mum1版主$300放比我既,我收返黎已經係咁,冇點用過,而佢就用咗成年,所以我唔係好清楚
有興趣請pm出價拉thx∼!

作者: amlkey827    時間: 2013-4-7 20:24

引用:
原帖由 mun1 於 2013-4-7 16:32 發表
唔係似 根本就係
係囉∼藍綿普天3包廢膠t64 $300放比我
哈我唔會係想昆人,既然神又係您,鬼又係您
話比您聽啊!我全新都只係180RMB炸
錢多與少都冇咩所謂拉,小弟學藝未精
大家有興趣就pm出價拉,只要憑良心就可以了

作者: mun1    時間: 2013-4-7 21:23

我澄清我個陣我是但開個價備你 而且我仲特意講佐全新唔係呢個價錢
只不過香港冇得買 要去淘寶訂先有 而已個陣我用20蚊收佐塊T64番來 仲要個陣你話好想用下64 我就送備你
重點係個300蚊只係一塊天極 64係我送既唔係包埋係300$個度
同埋唔好問題備哂我 我賣備你個陣講哂膠面有問題 你唔依足我既方法去救 衣加係度賴我

作者: amlkey827    時間: 2013-4-7 22:07

係咁既咩?唔係一收番黎塊膠面就係咁?既然我與您的交易都完結了,救咗就值$300,不救就不值,那你為何不救了才放給我?
最後減價$50這應該值了!
作者: mun1    時間: 2013-4-7 22:15

如果有時間救 點解我救完唔自用而要賣備你阿?
麻煩回之前用一用個腦先 (最後一個回復)
作者: monkey330    時間: 2013-4-7 22:16

依小弟淺見
天極系列是沒有省板的
只有普通板會國板
作者: mun1    時間: 2013-4-7 22:18     標題: 回復 18# 的帖子

我都係冇見過省天
省狂同國天就見得多
作者: LYL0089    時間: 2013-4-7 22:21

引用:
原帖由 monkey330 於 2013-4-7 22:16 發表
依小弟淺見
天極系列是沒有省板的
只有普通板會國板
就好似呢塊咁,只有普通板會國板

作者: monkey330    時間: 2013-4-7 22:24

引用:
原帖由 LYL0089 於 2013-4-7 22:21 發表

就好似呢塊咁,只有普通板會國板
睇唔到
作者: LYL0089    時間: 2013-4-7 22:32

作者: carltamki    時間: 2013-4-8 05:19

如果初時$300收番來, 樓主都是受害人.

依家塊膠咁様, $50都厭貴呢

作者: jasonkywong    時間: 2013-4-8 08:53

引用:
原帖由 LYL0089 於 2013-4-7 22:32 發表
呢塊應該係普天21#藍綿,$130-150有交易.
作者: jasonkywong    時間: 2013-4-8 09:00

引用:
原帖由 carltamki 於 2013-4-8 05:19 發表
如果初時$300收番來, 樓主都是受害人.

依家塊膠咁様, $50都厭貴呢
所以我都好同情樓主.
作者: smallfatfat    時間: 2013-4-8 09:58

樓主好慘,
俾個版主呃,300蚊買舊垃圾番黎,
版主仲想唔認數
作者: Boo    時間: 2013-4-8 12:39

單看雙方表面供詞,上手賣家嘅銷售手法都係有D問題!如果樓主可以揾番上手賣家賣比你果個帖子嘅鏈接或圖片,事情會更清楚!

作者: rxzzzvga    時間: 2013-4-8 13:36

原來你都係受害者,一年前藍綿天極陞威都係賣二百二,二手都要三百真係太貴,怪自己無留意市場資訊吧
作者: carltamki    時間: 2013-4-8 14:16

上手賣家咁有問題都做到版主
作者: 玫瑰木    時間: 2013-4-8 14:37

呢個版主真係不知所謂,攞塊原價都吾使200元的膠300賣比人,仲要二手殘晒……點講都講吾通la....同厄錢冇分別la……建議向管理員反映!!
作者: 太陽之子    時間: 2013-4-8 14:43

管理員已留意事件,將會開會處理。
作者: mun1    時間: 2013-4-8 20:24

正如太陽話交佐備管理員處理,而且我已向miss leung作出解釋
我唔想在多講 清者自清
作者: amlkey827    時間: 2013-4-8 20:50

引用:
原帖由 mun1 於 2013-4-8 20:24 發表
正如太陽話交佐備管理員處理,而且我已向miss leung作出解釋
我唔想在多講 清者自清
我由頭到尾都冇唸過要同您嘈,條導火線是您燃点的
至於有冇昆我當時冇知,您心裏有數吧!
現在想起,最不快,絕不是冇畏既金錢算失
而是我在校与您交易後,您立刻把$交給下一手,似是為校內的活動報名費
以下是您最近的放貨圖$300日版馬軟(先指声明:他說幫友放&他的朋友$500收回來)

最後我冇應成!
作者: smallfatfat    時間: 2013-4-8 21:35

引用:
原帖由 amlkey827 於 2013-4-8 20:50 發表

而是我在校与您交易後,您立刻把$交給下一手,似是為校內的活動報名費
以下是 ...
爛成咁 點都唔值500蚊囉
歐版既話就更加唔值e個價
要重新評估e個人
作者: samson2012717    時間: 2013-4-8 21:54

引用:
原帖由 amlkey827 於 2013-4-8 20:50 發表

以下是 ...
有D唔明,交易過了一年,點解版主還認為你會再相信他的說話,你們是中學生?
作者: amlkey827    時間: 2013-4-8 22:17

引用:
原帖由 samson2012717 於 2013-4-8 21:54 發表

有D唔明,交易過了一年,點解版主還認為你會再相信他的說話,你們是中學生?
呢d我唔知佢,交易大約在上年十一月,至於是否学生這也不是重点
作者: carltamki    時間: 2013-4-8 23:45

引用:
原帖由 mun1 於 2013-4-8 20:24 發表
我唔想在多講 清者自清
一句講哂, 你水洗都唔清啦
作者: nwa10    時間: 2013-4-15 22:22

私人恩怨,不知誰是誰非
作者: nwa10    時間: 2013-4-15 22:47     標題: 回復 30# 的帖子

唔出奇呀,比錢贊助論壇,什麼版主都有得你做啦,其實什麼地方都有好人同壞人架啦
作者: monkey330    時間: 2013-4-15 22:50

論壇無論是版主,超版都是沒有錢收的
不用比錢也可以做版主
如果你認為比錢可以做版主的話,你比$$我,我比個超版你做
有熱誠,責任就可以做版主
版主也是人,是人的就會犯錯
更何況現在他們兩人誰對誰錯也未有定論
作者: audigy    時間: 2013-4-16 02:51

唉...樓主係超級受害人. 3舊水買塊廢膠. 省狂絕對好過普天藍3啦.
作者: carltamki    時間: 2013-4-16 10:50

引用:
原帖由 monkey330 於 2013-4-15 22:50 發表
論壇無論是版主,超版都是沒有錢收的
不用比錢也可以做版主
如果你認為比錢可以做版主的話,你比$$我,我比個超版你做
有熱誠,責任就可以做版主
版主也是人,是人的就會犯錯
更何況現在他們兩人誰對誰錯也未 ...
我就看不出某版主有何熱誠和責任可言,就算有齊兩者,但一個賣家應有的品字都無,做版主真係笑死人
作者: r_t    時間: 2013-4-16 11:48

引用:
原帖由 carltamki 於 2013-4-16 10:50 發表

我就看不出某版主有何熱誠和責任可言,就算有齊兩者,但一個賣家應有的品字都無,做版主真係笑死人
不能同意更多

能做版主可能好好波, 又或者同某d人好老友, 但人情世固及處理事情能力又有多少??
畢竟只是十多歲的小兄弟...

沒有對不對, 只有喜不喜歡!
不要忘記只是一個私人遊樂場~
作者: monkey330    時間: 2013-4-16 12:06

我又唔好波,做版主時亦唔識任何一個管理員
不是沒有對不對,論壇管理團隊曾了解事件,但事件發生在他們學校
沒有第三者,公有公說理,婆有婆說理
事件在論壇沒有發帖,友壇也沒有,追究不下去,懸案!
雖是私人論壇,但都是說理的
這板主是球局區板主,幫手更新post的就可以成為板主,門檻只是三百積分
我也只是十多歲,處理問題能力也不強只是希望可以從事件中吸取經驗
人情世故方便也一定有所不足

作者: carltamki    時間: 2013-4-16 12:29

引用:
原帖由 r_t 於 2013-4-16 11:48 發表

不能同意更多

能做版主可能好好波, 又或者同某d人好老友, 但人情世固及處理事情能力又有多少??

作者: nwa10    時間: 2013-4-16 13:05     標題: 回復 45# 的帖子

agree
作者: nwa10    時間: 2013-4-16 13:06     標題: 回復 49# 的帖子

agree
作者: nwa10    時間: 2013-4-16 13:12     標題: 回復 42# 的帖子

brother唔好玩我啦,唔係全部都無比錢下話,
咁華星,sunnywise同萬達無比錢贊助架,佢地都有份做管理或版主下話
作者: monkey330    時間: 2013-4-16 13:14

引用:
原帖由 nwa10 於 2013-4-16 13:12 發表
brother唔好玩我啦,唔係全部都無比錢下話,
咁華星,sunnywise同萬達無比錢贊助架,佢地都有份做管理或版主下話
合作公司我就唔知
但我呢個位就唔洗
作者: nwa10    時間: 2013-4-16 13:30     標題: 回復 53# 的帖子

講左其他乒乓球公司名,即比人delete就知啦

作者: (=^x^=)    時間: 2013-4-16 13:44

Allow me to clarify something in here
Basically "Buy" & "Sell" 基本上買及賣是相方自願,一手交錢一手交貨,如果對市場不了解,對物品不了解,我們是不建議購買二手物品,我們已嚴格只允許100分以上會員出售二手物品,但是否有100分便代表誠實可靠,是否板主便可信呢? 當然事件發生至今我們也抱歉樓主的不愉快經歷,也暫時暫停了MUN1的板主職務,但暫停不止是因為這一次的事件。

另外容我回應是否有錢便可以做板主, 很抱歉你的說話對我們論壇有誤解。
每一間在乒乓論壇的商店都是經過我們審查才可以在論壇上刊登商品廣告,在過去五年內我們拒絕了大大小小不同的公司,不是有錢便可以做版主。乒乓論壇並不有錢,但亦從不缺錢,有錢亦不等如可以買起乒乓論壇或購買板主的職位,華星,萬達,sunwise 在本論壇身份是店長,只管理自己所屬版塊之內容,而不是板主(請留意論壇最底的身份註明)而論壇所有板主亦不是用錢買,他們都是一群有心人,當然我們亦不否認樹大有枯技,當我們發現枯枝時便會立即斬除。

承蒙你們的厚愛,但乒乓論壇並不完美,以前是,現在是,將來也是, 只是我們會儘力把不完美改善,由創立至今論壇都不停改,不停變,永遠向前,永不停步,只要我還有一口氣,我還會儘力將論壇做到更接近完美,

你們的事我也想知道更多,所以另外開一POST討論, 我也希望事件水落石出。
作者: (=^x^=)    時間: 2013-4-16 13:45

引用:
原帖由 nwa10 於 2013-4-15 22:47 發表
唔出奇呀,比錢贊助論壇,什麼版主都有得你做啦,其實什麼地方都有好人同壞人架啦
同一個人,不會100﹪好,也不會100﹪壞,不知nwa 同意嗎?
作者: (=^x^=)    時間: 2013-4-16 13:47

引用:
原帖由 audigy 於 2013-4-16 02:51 發表
唉...樓主係超級受害人. 3舊水買塊廢膠. 省狂絕對好過普天藍3啦.
我唔明是為什麼樓主會用$300買? 是否在購買前無了解清楚
容我引用一句說話  先求知,再投資

但另一方面 mun1 點解會賣 $300 咁貴呢?
是否存心欺騙?
作者: (=^x^=)    時間: 2013-4-16 13:48

引用:
原帖由 carltamki 於 2013-4-16 10:50 發表

已暫停其版主職務
作者: (=^x^=)    時間: 2013-4-16 13:49

引用:
原帖由 r_t 於 2013-4-16 11:48 發表

不能同意更多

不要說版主,甚至我也只是一個25歲零N個月的大細佬
在論壇要處理很多事,但我們其实沒有經驗,只能儘力
作者: (=^x^=)    時間: 2013-4-16 13:50

引用:
原帖由 willhunting000 於 2013-4-16 13:04 發表

私人遊樂場?師兄真是形容得好貼切!
如果以往有追貓書,我一早已說過這論壇其实是遊樂場
你們真了解我
作者: nwa10    時間: 2013-4-16 14:00     標題: 回復 57# 的帖子

e個問題太複雜,我都無一個答案比你
作者: nwa10    時間: 2013-4-16 14:16     標題: 回復 58# 的帖子

agree
我都不太明白
作者: nwa10    時間: 2013-4-16 14:32

不過個人認為mun1賣左出去,就唔好理人再賣出去幾錢啦,佢係有小小了架嘈既
男孩子比d風度啦

作者: rxzzzvga    時間: 2013-4-16 15:16

可能我一早有留意呢個post,個人覺得兩個人都有問題,一開始既省天,唔係有人踢爆係咪照當省天買?
作者: 高登仔    時間: 2013-4-16 15:36

引用:
原帖由 monkey330 於 2013-4-16 12:06 發表
不是沒有對不對,論壇管理團隊曾了解事件,但事件發生在他們學校
雖是私人 ...
答得巧
作者: mrsum    時間: 2013-4-16 16:19

引用:
原帖由 monkey330 於 2013-4-16 12:06 發表
雖是私人 ...
咁如果交易係係友壇發帖,但交易發生磨擦,其中一方竟然於本壇利用個人權力向對方私處,
又是否需要追究?

作者: (=^x^=)    時間: 2013-4-16 18:33

其实我想問第一案發現塲是在本論壇,還是在友壇??
作者: mrsum    時間: 2013-4-16 18:53

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2013-4-16 18:33 發表
我提出既問題純粹想睇下超板既睇法,與本案無關。
如有引起混淆視聽,在此致歉。
作者: monkey330    時間: 2013-4-16 19:06

引用:
原帖由 mrsum 於 2013-4-16 16:19 發表

咁如果交易係係友壇發帖,但交易發生磨擦,其中一方竟然於本壇利用個人權力向對方私處,
又是否需要追究?
向對方私處 何解?
作者: monkey330    時間: 2013-4-16 19:06

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2013-4-16 18:33 發表
學校,私人交易
作者: mrsum    時間: 2013-4-16 19:11

引用:
原帖由 monkey330 於 2013-4-16 19:06 發表

向對方私處 何解?
私下處分
作者: (=^x^=)    時間: 2013-4-16 19:20

引用:
原帖由 willhunting000 於 2013-4-16 19:16 發表

私人遊樂場同遊樂場性質是完全不同的,請不要混淆和誤解!
更正:是私人遊樂塲
作者: monkey330    時間: 2013-4-16 19:26

引用:
原帖由 mrsum 於 2013-4-16 19:11 發表

私下處分
我曾試過
或者我分享下我既例子
曾經有人在友壇向我收 勁極7
當時佢叫我留比佢,佢話岩岩錢用了幫PET去看DOCTOR
之後過了數天,我問他要不要,他說己和別人收了
我說:收了就收了,不和我收,我不介意的,但你要告訴我,我留緊比你
我就對他說:這是誠信的問題,不管在本壇或是友壇,總之我不希望在乒壇出現這些事
我於是禁了他進入本壇二手區數星期
上個月解封了
作者: mrsum    時間: 2013-4-16 19:43

非常好的分享  
希望你所講既係百份百準確無任何添加。
咁我想問你點知友壇註冊個位網友於本壇又有註冊?
既然本壇壇主表示,但凡不在本壇所觸發既交易一概不問,
咁點解你可以用本壇超板板主身份去罰人呢?
豈不是公器私用?
作者: monkey330    時間: 2013-4-16 19:48

引用:
原帖由 mrsum 於 2013-4-16 19:43 發表
非常好的分享  
希望你所講既係百份百準確無任何添加。
咁我想問你點知友壇註冊個位網友於本壇又有註冊?
既然本壇壇主表示,但凡不在本壇所觸發既交易一概不問,
咁點解你可以用本壇超板板主身份去罰人呢 ...
以身份擔保無添加,無味精
同一個名
這是誠信問題
就如同我知道有個假貨客在友壇出現,也會禁止他進入本壇二手區
和一概不問沒有抵觸

你要是說公器私用也可以,但我只是保障二手買賣不再出現類似情況
作者: mrsum    時間: 2013-4-16 21:11

引用:
原帖由 monkey330 於 2013-4-16 19:48 發表

以身份擔保無添加,無味精
同一個名
這是誠信問題
就如同我知道有個假貨客在友壇出現,也會禁止他進入本壇二手區
和一概不問沒有抵觸

你要是說公器私用也可以,但我只是保障二手買賣不再出現類似情況
有無加減,有所保留
根據你既理論,即係全港去睇過樓既朋友都一定要買,睇左唔買就係無誠信.
無錢買/有更平既所以唔買,我覺得完全無問題呀,自由市埸既最大原則.
即使係有問題都係欠你一句清晰既交代,完全唔關誠信事啵.
如果個情況係,佢約左你出黎交收,突然放飛機就係誠信有問題啦.既然大家都係洽談之中,重未約實交收,何來誠信問題?
你用既方法,只係罰佢進入二手區兩星期,完全唔見有阻嚇作用,而且佢同你交易關係,係建立於友壇,
何解你認為你在本壇罰佢兩星期就可以導絕佢係乒乓波界因為你既"私刑"以收到作用呢?
作者: (=^x^=)    時間: 2013-4-16 21:17

monkey330 事件,我們會內部調查。
作者: (=^x^=)    時間: 2013-4-16 21:32

引用:
原帖由 monkey330 於 2013-4-16 19:26 發表

我曾試過
或者我分享下我既例子
曾經有人在友壇向我收 勁極7
當時佢叫我留比佢,佢話岩岩錢用了幫PET去看DOCTOR
之後過了數天,我問他要不要,他說己和別人收了
我說:收了就收了,不和我收,我不介意的,但你要告訴 ...
Monkey,
1) 在友壇發生的事,無論黑白是非也在友壇處埋吧,我們們論壇處理怎樣也說不通(日后注意一下)
2)便是在本論壇發生,因為當事人是你,你應該交給我,星星或黑暗無事HANDLE,以避免嫌疑 (有利害衝突)
3) 每一件事也是公說公有理,我想信你的說話,但辯方去有机會解釋便給你BAN IP這樣不公平
希望同類事件不要再發生,這事你的處理手法我有保留,但希望你經一事長一智,日后這些事告訴黑無士,他年紀大D,可能會處理得好點。
情況有如在美國犯法,在香港我們無權定罪,希望你明白
我在此向受影響的網友道歉,若有任何問題也可直接找我whatsapp 97020720
作者: mrsum    時間: 2013-4-16 21:41

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2013-4-16 21:32 發表

Monkey,
1) 在友壇發生的事,無論黑白是非也在友壇處埋吧,我們們論壇處理怎樣也說不通(日后注意一下)
2)便是在本論壇發生,因為當事人是你,你應該交給我,星星或黑暗無事HANDLE,以避免嫌疑 (有利害衝突) ...
辛苦了
作者: mrsum    時間: 2013-4-16 21:44

[quote]原帖由 mrsum 於 2013-4-16 21:41 發表
非常有承擔
辛苦了
作者: carltamki    時間: 2013-4-17 08:22

一早知這區版主行為唔夠中立,估唔到会公器私用

作者: tommy1111    時間: 2013-4-17 11:54

客觀而言, 乒乓論壇並不是私人遊樂場,
它是一個給愛好乒乓球友聚脚的地方,
我有很多球友都是經論壇乒乓約聚打球而認識的.

論壇引入有商譽店鋪的商業行為, 可支持日常運作及方便球友, 實在無可厚非!
作為版主們, 應謹言慎行, 給球友們作一個榜樣.
希望大家都珍惜這一塊 "香港的" 乒乓論壇.
作者: nwa10    時間: 2013-4-17 16:23     標題: 回復 86# 的帖子

agree
作者: nwa10    時間: 2013-4-17 16:26     標題: 回復 78# 的帖子

agree
作者: nwa10    時間: 2013-4-17 16:44     標題: 回復 80# 的帖子

agree
其實找人做版主是不是要年長d呢??
現在所見,好似小朋友鬥氣鬧劇一場
第日貓哥找人做版主真係要小心d
作者: nwa10    時間: 2013-4-17 16:59     標題: 回復 85# 的帖子

agree
有人賣貴又比人嘈,賣平又比人嘈,版主收平就笑騎騎 ,不夠中立
作者: gx7615    時間: 2013-4-17 18:28

好老實講 呢位版主賣野價錢真係比較貴..
好接近全新 但貨品完全唔係全新
作者: gx7615    時間: 2013-4-17 19:11

只能夠講 你去錯地方
價價最好去問隔離壇 呢到最多都係問得打法同去球局
well~私人遊樂場嘛
作者: samson2012717    時間: 2013-4-17 21:49

引用:
原帖由 gx7615 於 2013-4-17 18:28 發表
好老實講 呢位版主賣野價錢真係比較貴..
好接近全新 但貨品完全唔係全新
其實價錢平贵不是問題,有人開價比較高可幫助開僵低的早點出货。
作者: samson2012717    時間: 2013-4-17 21:57

引用:
原帖由 gx7615 於 2013-4-17 19:11 發表
只能夠講 你去錯地方
價價最好去問隔離壇 呢到最多都係問得打法同去球局
well~私人遊樂場嘛
其實僧錢上網已經查到,二手價無標準,好用嘅相信有人願意高價入,問乜人都無用。
作者: nwa10    時間: 2013-4-17 22:45     標題: 回復 92# 的帖子

佢買賣咁頻密,我以為佢係到開二手店tim
and then質助論壇tim
其實做版主唔應該有咁多利益關係
作者: nwa10    時間: 2013-4-17 22:47     標題: 回復 91# 的帖子

brother心照啦,比番d面人
作者: audigy    時間: 2013-4-22 23:14

引用:
原帖由 nwa10 於 2013-4-17 22:45 發表
佢買賣咁頻密,我以為佢係到開二手店tim
and then質助論壇tim
其實做版主唔應該有咁多利益關係
係咪自己賣野又唔出相, 又成日"提醒"人24小時加相果個?

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0