標題: 【享受】香桃『和風中華料理』 [打印本頁]

作者: 防守王    時間: 2008-7-28 13:47     標題: 【享受】香桃『和風中華料理』

上星期六晚去左呢間飯店食飯. 叫 "香桃". 灣仔駱克道地鐵站隔離.
[attach]1739[/attach]

上樓.
[attach]1740[/attach]

大廚既相掛左嚮度, 即係有了到
[attach]1741[/attach]

環境好靚, 好似去食私房菜咁.
[attach]1742[/attach]

器具好有心思, 唔係一般茶壺差杯
[attach]1743[/attach]

先黎個炸拼小食送酒!!
[attach]1744[/attach]

魚.......我唔食, 但係都整得好靚!!
[attach]1745[/attach]

豬扒, o岩啦!! 好入味同埋鬆化!
[attach]1746[/attach]

水煮羊腩煲. 無騷味!
[attach]1747[/attach]

必食沙律
[attach]1748[/attach]

生菜包
[attach]1749[/attach]

蟹炒飯
[attach]1750[/attach]

蒜蓉牛柳粒
[attach]1751[/attach]

詳情亦可睇我個blog.....

作者: 家姐    時間: 2008-7-28 16:26

嘩, 你尾o個3個送好正呀, 貴唔貴架?
作者: feideepking    時間: 2008-7-28 16:35

引用:
原帖由 防守王 於 2008-7-28 10:17 發表
上星期六晚去左呢間飯店食飯. 叫 "香桃". 灣仔駱克道地鐵站隔離.

上樓.

大廚既相掛左嚮度, 即係有了到

環境好靚, 好似去食私房菜咁.

器具好有心思, 唔係一般茶壺差杯

...
守生, 呢類菜館係人家開公數食o架喎!
作者: 乒粒仔    時間: 2008-7-28 16:41

好似好正噤喎, 吾知貴吾貴呢
作者: feideepking    時間: 2008-7-28 17:01

引用:
原帖由 朋友 於 2008-7-28 13:06 發表

係既咩
唔捨得陶腰包!
作者: 防守王    時間: 2008-7-28 17:21

六個人, 每人百幾蚊.....

不過啤啤都飲左好多. 若果唔係飲咁多, 仲平!!
作者: 乒粒仔    時間: 2008-7-28 17:26

噤都OK喎
作者: 防守王    時間: 2008-7-28 17:27

有時唔好比人地既裝修嚇到. 唔係野野都要叫全店最貴既野食嫁!!

當佢係一間正常既食店, 咁就得啦!!
作者: 乒粒仔    時間: 2008-7-28 17:47

我想問點樣可以睇到你個blog呀
作者: (=^x^=)    時間: 2008-7-28 18:16

你按防兄每個 post 的紅色相便能入到他的 blogger
作者: 乒粒仔    時間: 2008-7-28 18:35

係喎 , 吾該曬
作者: feideepking    時間: 2008-7-28 21:42

引用:
原帖由 防守王 於 2008-7-28 13:57 發表
有時唔好比人地既裝修嚇到. 唔係野野都要叫全店最貴既野食嫁!!

當佢係一間正常既食店, 咁就得啦!!
係o既, 食家!
作者: 防守王    時間: 2008-7-29 09:49     標題: 回復 13# 的帖子

我唔係食家, 只係希望多D人去試唔同既野, 拎返黎大家sharing!!!
作者: 輝Sir    時間: 2008-9-3 18:37

引用:
原帖由 防守王 於 2008-7-28 17:21 發表
六個人, 每人百幾蚊.....

不過啤啤都飲左好多. 若果唔係飲咁多, 仲平!!
幾時帶隊去多次
作者: worldmix    時間: 2008-9-3 18:54

價錢幾貴呀

起碼 $200一人,仲幾細碟
作者: 輝Sir    時間: 2008-9-3 19:03

引用:
原帖由 worldmix 於 2008-9-3 18:54 發表
價錢幾貴呀

起碼 $200一人,仲幾細碟
開得喺灣仔區.........唔通收你大家樂價錢咩
作者: nganhot2    時間: 2008-9-5 22:56

呢間野,我以前返灣仔都有食過下,好過癮,午膳時間,一樓要加一,二樓有九折
好唔好食,見人見智,幾十蚊有交易

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0