標題: [其它討論] 有冇試過在淘宝買40+球 [打印本頁]

作者: rlmbit    時間: 2015-8-20 19:37     標題: 有冇試過在淘宝買40+球

如題,
怕買到假貨(ㄡ想平D)
可以介紹一些可靠的店嗎?
作者: crazyvin    時間: 2015-8-20 19:49

多數唔送香港ga, 易燃
作者: hoiwong9    時間: 2015-8-20 20:09

世奧得一星雙魚代工算平又好打,不過我在香港買的
作者: wayne_ka_lun    時間: 2015-8-20 20:36

ching 你買幾$?
可以pm講嗎?
作者: 電磁波    時間: 2015-8-21 00:11

在雙魚官方店買過, 最遺憾是冇大包裝, 只有六個裝。
作者: joshualee    時間: 2015-8-21 12:12

引用:
原帖由 rlmbit 於 2015-8-20 19:37 發表
如題,
怕買到假貨(ㄡ想平D)
可以介紹一些可靠的店嗎?
何必冒險買假貨呢?
作者: rlmbit    時間: 2015-8-21 14:37     標題: 回復 6# 的帖子

先買小量試一試。 可省則省。
作者: 電磁波    時間: 2015-8-21 14:51

目前40+好似假貨唔多吧!
作者: explozthelimit    時間: 2015-8-21 17:02

你想買咩牌? 如果雙魚我覺得價錢真係差唔多
其他仲話平d
作者: rlmbit    時間: 2015-8-21 17:45     標題: 回復 9# 的帖子

雙魚 Double Fish 新材料 40+ 二星 乒乓球 顏色:白色 一筒6個,每筒50元(HKD)。

淘宝每筒16.8RMB.
作者: 電磁波    時間: 2015-8-21 18:01

雙魚官方天貓一星六粒裝40+賣人仔21.00/set. 唔算平, 但同佢買最穩陣!
作者: explozthelimit    時間: 2015-8-21 18:18

仲以為你話3星波
樓上講去官方網店係唔錯選擇,仲有保障同平D

作者: TomLai    時間: 2015-8-21 21:49

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-8-21 18:18 發表
仲以為你話3星波
樓上講去官方網店係唔錯選擇,仲有保障同平D
我買3星40+波(可靠舖頭)既經驗:
(1)DBH六個75蚊.
(2)雙魚三個39元, 再有折扣(唔記得幾多.九折?八折?).
作者: jeff_whc    時間: 2015-8-21 22:00

我在外國網購了幾個牌子的三星40+球回來,平均不到$10一個,所有都是中國做,打完三個tsp(最貴,約$16),三個蝴蝶都是兩三個鐘左右爆了,反而donic 有些驚喜,一般都超過五小時,還有joola, yasaka已買未試。
作者: TomLai    時間: 2015-8-21 22:11

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2015-8-21 22:00 發表
我在外國網購了幾個牌子的三星40+球回來,平均不到$10一個,所有都是中國做,打完三個tsp(最貴,約$16),三個蝴蝶都是兩三個鐘左右爆了,反而donic 有些驚喜,一般都超過五小時,還有joola, yasaka已買未試。
個零禮拜前同幾個朋友打波. 一張枱. 兩個鐘, 報銷幾個紅雙喜40+三星(不過話唔係第一次用.)雙魚波(第一次用)暫時冇事.
作者: TomLai    時間: 2015-8-21 22:20

睇嚟用40+波比賽一定要用未打過既新波.
作者: hoiwong9    時間: 2015-8-21 23:23

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2015-8-21 22:00 發表
Donic 係唔錯我買既價錢大約$8.5一個,不過一買要一盒120個裝
作者: hoiwong9    時間: 2015-8-21 23:30

Butterfly 既40+球的品質有機會可提升,因為Bty接到很多顧客投訴40+球的質量,所以將會棄用中國的代工廠轉用德國代工廠。所以 Bty 之後推出的40+將會是 made in Germany
作者: tomcat    時間: 2015-8-23 16:05

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-8-21 23:30 發表
Butterfly 既40+球的品質有機會可提升,因為Bty接到很多顧客投訴40+球的質量,所以將會棄用中國的代工廠轉用德國代工廠。所以 Bty 之後推出的40+將會是 made in Germany
早就要啦!!!!
作者: 明哥    時間: 2015-8-23 16:51

Butterfly 40+球 New HK$25,球的質量  very poor

In one day broken)))))))))))
作者: explozthelimit    時間: 2015-8-23 18:05

引用:
原帖由 明哥 於 2015-8-23 16:51 發表
Butterfly 40+球 New HK$25,球的質量  very poor

In one day broken)))))))))))
講到球的彈跳(特別係2跳)同軌跡, 最正常就係蝴蝶40+ 同Nittaku MIJ 40+果隻, 其他(特別紅雙喜3星同KINSON 1星3星)都係好飄
但蝴蝶好講運氣, 用左20筒左右,試過有隻第一局11分就爆左, 有隻打一星期先爆
作者: crazyvin    時間: 2015-8-23 18:31

銀河40+ 打左好耐都未爆
作者: slavfung    時間: 2015-8-24 01:05     標題: 回復 20# 的帖子

係咪張抬多地雷?..
作者: 明哥    時間: 2015-8-27 14:44

作者: michaelwwk    時間: 2015-9-23 18:24

日版nittaku貴D但耐用,波重小小
作者: Penguin    時間: 2015-9-23 19:02

駿X牌超平,係完全唔得定牌子問題
有冇人試過,因為一個唔冼4蚊好平
kinson的又如何,見朋友個教練入左批
作者: kthc    時間: 2015-9-24 19:33     標題: 回復 26# 的帖子

得!買了72個@$180練多球。球感似双魚,球沉但没有双鱼那麽重和易爛,用得過。
作者: Penguin    時間: 2015-9-24 23:52

引用:
原帖由 kthc 於 2015-9-24 19:33 發表
得!買了72個@$180練多球。球感似双魚,球沉但没有双鱼那麽重和易爛,用得過。
感謝回復
揾日買野順便買少少先
作者: egghead1969    時間: 2015-9-25 00:49

唔計假野,其實 MIC 既40+波得三間廠做,二間 seam,一間 seamless,所以唔洗點簡
想耐用就打 seamless,乜牌子都得(銀河 、xsf、palio ...),重耐用過舊波;seam 既,唔論乜牌子,基本上連抽幾板就要換波,只打拉波或你撞正一個厚身既波就可能耐用少少   。
kinson 個 1* 波,我一出就用來打多球練習,基本上耐用度同 3* 40+ 既雙魚、 DHS 差唔多
如果打 seam 又想耐用,只有打日製或德製個 d 40+ 波 ,但個價錢真係
作者: Penguin    時間: 2015-9-25 12:51

引用:
原帖由 egghead1969 於 2015-9-25 00:49 發表
唔計假野,其實 MIC 既40+波得三間廠做,二間 seam,一間 seamless,所以唔洗點簡
想耐用就打 seamless,乜牌子都得(銀河 、xsf、palio ...),重耐用過舊波;seam 既,唔論乜牌子,基本上連抽幾板就要換波 ...
請問seamless有冇边隻好D?想買几个試下
作者: egghead1969    時間: 2015-9-26 03:35

引用:
原帖由 Penguin 於 2015-9-25 12:51 發表

請問seamless有冇邊隻好D?想買幾個試下
只要係中國製,乜牌子都一樣,打 xsf 同銀河冇分別
作者: kthc    時間: 2015-9-26 10:18

無縫試過xsf3星,彈跳好似舊球,易打好爽,但有旋轉不足的問題。在香港難買,走過幾間樓上店也没有,真的只有去淘
作者: egghead1969    時間: 2015-9-26 13:35

引用:
原帖由 kthc 於 2015-9-26 10:18 發表
無縫試過xsf3星,彈跳好似舊球,易打好爽,但有旋轉不足的問題。在香港難買,走過幾間樓上店也没有,真的只有去淘
咁攪野,我都係起一個香港既乒乓網買(t t n p p.com ),你係咪講錯名
旋轉不足基本上係 40+通病,人地話 bty 最新個個 MIG 40+ 旋轉似舊球,但未打過
作者: kenyy    時間: 2015-9-26 18:23

引用:
原帖由 kthc 於 2015-9-24 19:33 發表
請問師兄這是1星球嗎? 它的1星球和3星球打起來分別大嗎?
謝謝
作者: Penguin    時間: 2015-9-26 19:04

引用:
原帖由 kenyy 於 2015-9-26 18:23 發表

謝謝
好似得一隻版本...
作者: kthc    時間: 2015-9-29 10:09

引用:
原帖由 kenyy 於 2015-9-26 18:23 發表

謝謝
的確只有一種,這個價錢就當做1星球用吧,品質也算平均。相比起10元以上一個的3星球,爛了、打失了也不會肉刺。
作者: rckw    時間: 2015-9-29 12:28

引用:
原帖由 kthc 於 2015-9-29 10:09 發表

的確只有一種,這個價錢就當做1星球用吧,品質也算平均。相比起10元以上一個的3星球,爛了、打失了也不會肉刺。
$180/72pcs... 最緊要係不肉痛.. 不過我打唔夠半個鐘, 個波就分開左兩邊.
作者: tomtom1995    時間: 2015-9-29 16:26     標題: 回復 37# 的帖子

我試過15分鐘爆波,好在便宜
作者: hahaon9sun    時間: 2015-10-10 10:05

我係開淘寶yaosir度買開雙魚2星, 16.8rmb/6個...計埋集運..都平出面唔少
作者: egghead1969    時間: 2015-10-12 03:16

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2015-9-23 18:24 發表
日版nittaku貴D但耐用,波重小小
近來發現打日版 nittaku 2* ,最好打又價格比較合理
作者: Penguin    時間: 2015-10-12 07:43

引用:
原帖由 egghead1969 於 2015-10-12 03:16 發表

近來發現打日版 nittaku 2* ,最好打又價格比較合理
睇左3閰鋪都冇入,你係邊到買(淘寶) ?
幾錢幾粒?我見三星貴到飛起

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0