標題: [其它討論] 點解上親萬達店員都叫用Tibhar mxp打40+波比賽? [打印本頁]

作者: 729fx    時間: 2015-9-14 12:09     標題: 點解上親萬達店員都叫用Tibhar mxp打40+波比賽?

其實mxp是否40+波後出既產品,真的那麼好打?
作者: hoiwong9    時間: 2015-9-14 12:15

我諗因為萬達係Tihbar代理掛
作者: explozthelimit    時間: 2015-9-14 12:17

基本上間間都係咁,我估因為德國膠利潤較高,而且價錢無咁貴,顧客考慮就會較少,容易去sale
tenergy最好打,但價錢500左右,利潤較低,客第一反應就係'咁貴!'
自然取易不取難
作者: kenken168    時間: 2015-9-14 12:48

好打.................
作者: egghead1969    時間: 2015-9-14 13:10

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-9-14 12:17 發表
基本上間間都係咁,我估因為德國膠利潤較高,而且價錢無咁貴,顧客考慮就會較少,容易去sale
tenergy最好打,但價錢500左右,利潤較低,客第一反應就係'咁貴!'
自然取易不取難
利申:我唔知萬達做幾錢
德國膠差價好大,同一塊膠,三十七蚊有人賣,六十五蚊又有人賣都得;咁你六十五蚊價都搵到人買,自然利潤高
不過話說口頭,mxp 打 40+ 係性價比最高如果你三十七蚊買既話
作者: slavfung    時間: 2015-9-14 13:59

我有興趣知道樓主覺得邊款膠好打
作者: garfieldjam    時間: 2015-9-14 14:08

打了T05幾年,有人叫我試MXP,試過唔岩打,還是打番T05。

其實膠只有岩吾岩你打,適合什麼打法,打開德國膠的都不妨一試的。
作者: 729fx    時間: 2015-9-14 14:26     標題: 回復 7# 的帖子

咁你現在T05打40+會唔會弱左?
BUTTERFLY遲d又會唔會出新膠去for40+?
作者: 729fx    時間: 2015-9-14 14:30     標題: 回復 6# 的帖子

現在都未找到,可能我技術差
作者: 熊本熊大隊長    時間: 2015-9-14 16:03

mxp 好打呀!
不過我轉左mxs
mxs硬d
作者: explozthelimit    時間: 2015-9-14 19:24

引用:
原帖由 729fx 於 2015-9-14 14:26 發表
睇返專業選手, 以前用MXP(聲稱)Marcos Freitas 都轉左用T05, 中國隊反手亦轉左05
而且廠商今年3月仲要大加價, 某程度上對佢地自己產品有信心
就算真係遲D 會有新膠FOR 40+, 我諗你都打殘左手頭果塊
作者: garfieldjam    時間: 2015-9-14 19:33

引用:
原帖由 729fx 於 2015-9-14 14:26 發表
T05,80,64依然ok ar
作者: TomLai    時間: 2015-9-14 20:25

技術唔高既窮人講下平價膠: 我用729-08(正手)同焦點3(反手), 由40波轉40+波唔覺得有問題.
作者: pchan    時間: 2015-9-14 20:32

引用:
原帖由 TomLai 於 2015-9-14 20:25 發表
技術唔高既窮人講下平價膠: 我用729-08(正手)同焦點3(反手), 由40波轉40+波唔覺得有問題.
我最近也试过729-08 es 还不错,只是速度感觉不是很快。
作者: TomLai    時間: 2015-9-14 20:46

引用:
原帖由 pchan 於 2015-9-14 20:32 發表

我最近也试过729-08 es 还不错,只是速度感觉不是很快。
我用硬七木板. 正手729-08(不是ES)和反手焦點3發力時都可以相當快.
作者: andrewphy    時間: 2015-9-14 21:40

點解上親萬達店員都叫用Tibhar mxp打40+波比賽?

回答
(1) 如果你今日上去,佢介紹你 MXP,明天蝴蝶,後天 Donic,師兄你又覺得合不合理?
(2) 如果你上去,話你自己好富貴,睇下是否再是 MXP?
(3) 或者你自稱好窮L,又睇下點?

其實,MXP 在論壇評價甚好,
起碼夠大路,
介紹你用,有咩問題?
作者: gx7615    時間: 2015-9-14 21:45

其實MXP又真係幾好打
雖然我依家用緊藍火
我就打唔出咩大分別
作者: sunnyfung1    時間: 2015-9-14 21:54

引用:
原帖由 andrewphy 於 2015-9-14 21:40 發表
點解上親萬達店員都叫用Tibhar mxp打40+波比賽?

回答
(1) 如果你今日上去,佢介紹你 MXP,明天蝴蝶,後天 Donic,師兄你又覺得合不合理?
(2) 如果你上去,話你自己好富貴,睇下是否再是 MXP?
(3) 或者你自稱好 ...
非常有道理,我自己之前勁買T05來配不同的板, 但後來發覺用了3 個月後,效能大大降低(膠面不是好殘及舌),相比其他膠或mxp, mxp轉同T05差不多

當然打耐左會覺得,技術比乒乓球膠重要過一切,技術是跟你一世,膠皮打了幾個月就會殘,我會認為打波7成靠技術,2成靠球板及膠,1 成靠運氣
作者: jcclee    時間: 2015-9-18 16:37

MXP 就是性價比高,不單止是我的私人推介,
只是反應有目共賭,用家主導市場!
作者: 729fx    時間: 2015-9-23 14:07     標題: 回復 3# 的帖子

agree
作者: stephen1019    時間: 2015-9-23 14:26

Agree. Two.. agree
作者: 電磁波    時間: 2015-12-17 14:32

我有塊 BLACK EDITION 之前用MX-S, 轉咗MX-P之後發現人家容易檔咗我的弧圈球!
作者: TomLai    時間: 2015-12-17 16:18

引用:
原帖由 電磁波 於 2015-12-17 14:32 發表
我有塊 BLACK EDITION 之前用MX-S, 轉咗MX-P之後發現人家容易檔咗我的弧圈球!
咁即係師兄應該轉返用MX-S?
作者: 電磁波    時間: 2015-12-17 16:58

CLIPPER 用緊MX-S...!
作者: 乒乓在線    時間: 2015-12-17 17:07     標題: 回復 24# 的帖子

要入多張了
作者: fredclho    時間: 2015-12-17 20:20

o5太贵了我都慢慢都把正手換用MXP和MXS了反手都是T05。
作者: ayui    時間: 2015-12-17 20:47

最近論壇爬文,見好幾個會員推介MXP,前幾星期我幫仔仔換咗MXP + T64 配Viscaria (本身用開兩面M1)。好明顯攻擊力強咗好多。好正
作者: TomLai    時間: 2015-12-17 21:21

引用:
原帖由 sorry 於 2015-12-17 20:59 發表
MXP如果配錯板二回事
我塊VPS用MXP做正反手都OK(我覺得).
作者: eddieho    時間: 2015-12-17 21:36

MXP已經是我正手膠的首選!唔洗講咁多一個字正!
作者: ayui    時間: 2015-12-17 21:39

聽聞MXP都比較耐用,我仔原本塊M1 暑假開始用,已經老化咗。
作者: eddieho    時間: 2015-12-17 21:43

引用:
原帖由 ayui 於 2015-12-17 21:39 發表
聽聞MXP都比較耐用,我仔原本塊M1 暑假開始用,已經老化咗。
我以前都是用M1的,現在打40+用Mxp好D!我仔朗朗可打半年!
作者: jacky2468    時間: 2015-12-19 15:48

MXP 好似真係多人用

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0