標題: 【乒工廠】好攰, 真係好攰 [打印本頁]

作者: 諾沃克    時間: 2008-9-21 22:37     標題: 【乒工廠】好攰, 真係好攰

今日如過往參加自己球會聚會, 依然有輸有羸
但短短四個小時內, 可能比較激烈, 又叫又跳, 發覺所有元氣好像瞬間比人吸收一樣
散水時, 往往帶住超沉重步伐回家. 完全唔想行......
發覺自己體力原來真係咁不濟

但係亞餅, 亞丙, 球會兩大元老亞伯, 依然愈打愈有 !
真係老當益壯, 我會衷心以呢兩個亞伯做榜樣,
如果我到果個年齡, 依然咁活潑, 咁就好lu
作者: piccolo    時間: 2008-9-21 22:43

諾諾, 發生乜樹? 唔係病毒上身嗎?
冰皮 月餅緊係勁啦.
Anyway, 保重身體. See U Wed'y
作者: thynk    時間: 2008-9-21 22:45

換咗係我連續打四個鐘,call定白車都得la
作者: feideepking    時間: 2008-9-21 22:46

引用:
原帖由 諾沃克 於 2008-9-21 19:07 發表
但短短四個小時內, 可能比較激烈, 又叫又跳, 發覺所有元氣好像瞬間比人吸收一樣
...
邪克先生, 你意思係未老先衰?!
作者: old-cake    時間: 2008-9-21 22:47

引用:
原帖由 諾沃克 於 2008-9-21 22:37 發表
...
セ你講野老餅左咁多,好啦,我地呢個老餅會受埋你玩喇.
HaHaHa...............
作者: 廠長    時間: 2008-9-21 22:48

死仔包!! 有得打咪好lor...我都係打0左一陣jar....!!!
作者: 諾沃克    時間: 2008-9-21 22:50

引用:
原帖由 Myron 於 2008-9-21 22:43 發表
諾諾, 發生乜樹? 唔係病毒上身嗎?
冰皮 月餅緊係勁啦. liness" />
Anyway, 保重身體. See U Wed'y
今日散水時 "禁" 住 alvin仔, 借力行, 哈哈

一個禮拜只係打一日波, 呢個決定真係明智,
因為星期三放假, 可以打多一日波, 呵呵,
要返工就唔好攪啦
作者: 諾沃克    時間: 2008-9-21 22:53

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-9-21 22:46 發表

邪克先生, 你意思係未老先衰?!
我認, 開始有D先衰. 哈哈
作者: 諾沃克    時間: 2008-9-21 22:54

引用:
原帖由 old-cake 於 2008-9-21 22:47 發表

セ你講野老餅左咁多,好啦,我地呢個老餅會受埋你玩喇.
HaHaHa...............
冇計!, 呢排群埋D亞餅多, 個人變得老積左.......DRAW~
作者: feideepking    時間: 2008-9-21 22:54

引用:
原帖由 諾沃克 於 2008-9-21 19:23 發表

我認, 開始有D先衰. 哈哈
噢, 你係容易受傷的男人唧!
作者: 諾沃克    時間: 2008-9-21 22:55

引用:
原帖由 廠長 於 2008-9-21 22:48 發表
死仔包!! 有得打咪好lor...我都係打0左一陣jar....!!!
多謝晒你既安排囉, 等我打得咁盡慶..........
作者: piccolo    時間: 2008-9-21 23:06

引用:
原帖由 諾沃克 於 2008-9-21 22:50 發表

要返工就唔好攪啦
咁嚴重
星期三最多送你返屋企勒 .
作者: old-cake    時間: 2008-9-21 23:15

引用:

要返工就唔好攪啦
你打得小呀,我第一次打返波,痛左五日,第一次正式操波,痛左一星期,而家打四五個鍾,都係累一晚,隔一日又打得,所以話,你係打得小呀,
HaHaHa.....
作者: 諾沃克    時間: 2008-9-21 23:24

引用:
原帖由 Myron 於 2008-9-21 23:06 發表

咁嚴重
星期三最多送你返屋企勒 .
咁, 多謝你先BO~
作者: 諾沃克    時間: 2008-9-21 23:25

引用:
原帖由 old-cake 於 2008-9-21 23:15 發表

你打得小呀,我第一次打返波,痛左五日,第一次正式操波,痛左一星期,而家打四五個鍾,都係累一晚,隔一日又打得,所以話,你係打得小呀,
HaHaHa.....
你講得岩, 我的確打得小, 因為只有我打人.....
我板BACKHAND, 就算打唔中台, 都中過好多人......

作者: Ricky~Moon    時間: 2008-9-21 23:47

引用:

要返工就唔好攪啦
我初打番波時每星期一晚打一至個半鐘一張枱,四個人輪流玩,起初打完真係謝晒行都行唔到,跟住打打吓就覺得冇料到了, 後來識咗 topgun 兄後仲打得多 d,起初又係好謝, 但打打吓體力反而比前仲好. 我相信體力是要慢慢練出來的, 所以如果你打多 d 可能仲好, 不過起初一定會好攰.
作者: likwaiw    時間: 2008-9-22 00:28

雖然我很水, 但也可以連續一張檯狂打三小時.......
可能係打得唔夠認真????
但係打完都無好謝.........
作者: rainbow    時間: 2008-9-22 00:33     標題: 回復 8# 的帖子

未老先衰吾緊要 心境年青最重要
作者: old-cake    時間: 2008-9-22 00:34

引用:
原帖由 likwaiw 於 2008-9-22 00:28 發表
雖然我很水, 但也可以連續一張檯狂打三小時.......
可能係打得唔夠認真????
但係打完都無好謝.........
狂打的意思係??
作者: 44_66    時間: 2008-9-22 00:35

作者: old-cake    時間: 2008-9-22 00:35

引用:
原帖由 Avalox500 於 2008-9-22 00:33 發表
未老先衰吾緊要 心境年青最重要
咁又係
作者: rainbow    時間: 2008-9-22 00:41     標題: 回復 5# 的帖子

老餅會我都想加入呀 受埋我啦.最多打完CALL白車回家
作者: 諾沃克    時間: 2008-9-22 09:31

引用:
原帖由 44_66 於 2008-9-22 00:35 發表

諾諾 ... 吾好咁博 . 小心受傷
多謝四哥關心,
作者: likwaiw    時間: 2008-9-22 13:40     標題: 回復 19# 的帖子

狂打 = 兩個人一張檯係咁打唔使輪!!! 爽!!
作者: brian1115    時間: 2008-9-22 17:21

中左諾沃克病毒的說......
作者: old-cake    時間: 2008-9-22 20:00

引用:
原帖由 Avalox500 於 2008-9-22 00:41 發表
老餅會我都想加入呀 受埋我啦.最多打完CALL白車回家
上星期一和另外一個MB組既兄台打左三四粒鐘,佢右手中直单膠,郭躍華式打法,板板係咁拉,拉左三四粒鐘,真係好勵害,攪返個老餅聯盟真係有得諗,
作者: piccolo    時間: 2008-9-22 20:41

引用:
原帖由 old-cake 於 2008-9-22 20:00 發表

上星期一和另外一個MB組既兄台打左三四粒鐘,佢右手中直单膠,郭躍華式打法,板板係咁拉,拉左三四粒鐘,真係好勵害,攪返個老餅聯盟真係有得諗,
係咪同Kwok生?
作者: old-cake    時間: 2008-9-22 20:44

引用:
原帖由 Myron 於 2008-9-22 20:41 發表

係咪同Kwok生?
咁你都知?
係wo,你應該係偉裕見過佢,佢咁樣打法,比我就以經斷左氣
作者: piccolo    時間: 2008-9-22 20:47

引用:
原帖由 old-cake 於 2008-9-22 20:44 發表

咁你都知?
係wo,你應該係偉裕見過佢,佢咁樣打法,比我就以經斷左氣
唔係偉裕
有次係維園球局同myron仔打過. 用紅雙喜中直, 拉波好轉, 板板有力, 不過好好玩
作者: old-cake    時間: 2008-9-22 21:06     標題: 回復 29# 的帖子

佢而家以經係偉裕的formal member la,
作者: piccolo    時間: 2008-9-22 21:50

引用:
原帖由 old-cake 於 2008-9-22 21:06 發表
佢而家以經係偉裕的formal member la,
Yes ar. 好似岩岩加入. 本來叫佢黎乒工打下, 點知...
作者: old-cake    時間: 2008-9-22 22:05

引用:
原帖由 Myron 於 2008-9-22 21:50 發表

Yes ar. 好似岩岩加入. 本來叫佢黎乒工打下, 點知...
可以打晒兩邊,好似zoe, garfield 咁
作者: piccolo    時間: 2008-9-22 22:08

引用:
原帖由 old-cake 於 2008-9-22 22:05 發表

可以打晒兩邊,好似zoe, garfield 咁
猛將, 要廠長出horse
作者: brian1115    時間: 2008-9-23 17:57

引用:
原帖由 Myron 於 2008-9-22 22:08 發表

猛將, 要廠長出horse
我驚變左河horse
作者: Zoe    時間: 2008-9-24 09:34

引用:
原帖由 諾沃克 於 2008-9-21 22:37 發表
...
If you came have dinner with us, you'd have definitely recharged yourself!
作者: TIMOTHY    時間: 2008-9-24 11:18     標題: 回復 1# 的帖子

bother, you strong then me so much la, dont tell too tired, hehehe,
作者: Topgun    時間: 2008-9-24 13:51

攰就搵女朋友仔幫你按摩下啦
作者: feideepking    時間: 2008-9-24 14:11

引用:
原帖由 Topgun 於 2008-9-24 10:21 發表
攰就搵女朋友仔幫你按摩下啦
打完波呻攰要求sweetheart按摩, 可能會被揪   !

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0