標題: 國慶盃 - 賽后吐真言之貓書 [打印本頁]

作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 00:49     標題: 國慶盃 - 賽后吐真言之貓書

首先多謝各位再一次參考我們比賽的朋友, 2 _& f& K7 {+ s9 Z
亦多謝一些首次參與我們比賽的朋友! h( s1 d# J1 G- t
今天真的好熱鬧, 我想可能有 120-150人. 平均每組6人, 有 20組, 加上一些觀眾8 F) D% Z# h, U
而我們包場十張枱由1:00pm 至 7:00pm, 及后雖然未能包場, 但我們還有足夠的空
2 a0 F5 e) n: |& P; Q9 q* B枱完成餘下比賽.
& A, w$ Z7 Q& K
  ]) D2 x/ T, e! ?- _今次是我們首次舉辦團體賽, 而團體賽的難度在於時間控制, 我曾經在最近香港杯
. b8 ~8 a* P6 i* S7 n6 y3 c3 ?一場比賽打足三小時. 所以今天實在好趕. 以俊一A為例,
! ]# v6 O4 ^6 C. J* T  z他們要打三塲小組賽, 再加四塲複賽才能把奬杯拿走, 一點也不容易.  
8 R- u' n# D3 f9 A所以今天沒有給你們足夠的時間熱身, + j" [/ m6 f: S3 X0 \8 B/ ]
又經常同時開兩塲給三張枱一同作賽.
# S" Z! w7 Y  S9 ]8 x4 O很多波友也沒有時間吃飯, 抱歉. 不過我也只吃了半件三文治4 y3 r2 Z+ @, g0 u/ u4 T6 d
8 C8 H6 a# |2 L: `: e+ c6 k
今次要多 謝的人太多, 為以免遺漏, 算我不一一在此致謝.  
& [% l, ?" Z! t% G, N( |: d  h今次有很多不完善的地方, 我們日后會努力改善, 務求做到更好.  
4 @1 L% V2 P: X* M  n
, B/ a' f$ R7 D# iThank you
作者: 乒粒仔    時間: 2008-10-2 00:53

辛苦你啦, 貓兄
作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 00:55

辛苦晒呢.......
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 00:56

多謝你們支持...今日有人同我講 青屯 (是青屯, 不是屯青) 個個都咁 Nice....
" T( a# k5 M, z我補左一 句, 仲個個都咁好波.
作者: 廠長    時間: 2008-10-2 00:56

衰貓!! 仲有好多地方我地要好好改進一下,但今日的確係一個好寶貴的經驗,希望往後我地搞到一d能更盡善盡美的比賽啦
作者: 乒粒仔    時間: 2008-10-2 00:58

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 00:56 發表 " S5 r: s( Y1 t4 t4 w
多謝你們支持...今日有人同我講 青屯 (是青屯, 不是屯青) 個個都咁 Nice....; H$ {# C# s. v4 V. L
我補左一 句, 仲個個都咁好波.
7 I' h3 O; x& m2 `. C5 m4 o
" f0 N  `- O- ?/ S2 R+ s9 |有D噤既樹
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 00:58

今日好彩有新舊論壇之草幫手...無草點成事
作者: 廠長    時間: 2008-10-2 01:01

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 00:58 發表
" e& K& }7 b* K; {% |3 u$ {今日好彩有新舊論壇之草幫手...無草點成事
0 q4 `, l; O; a% Y7 n$ h8 u- c
8 e5 X$ _; d0 w% x' [. g8 h0 O& x: L3 Z! `  e0 u) O8 O
無你就成唔到事!!
作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 01:01

草哥....
作者: 廠長    時間: 2008-10-2 01:02

引用:
原帖由 太陽之子 於 2008-10-2 01:01 發表
& s3 [, L" F1 {- ?3 y3 T草哥....
' M" S# d* K1 v7 x/ u0 [3 [5 r( ~+ m6 ~* T8 `0 R

0 U2 i9 v% W7 m你叫44 66??
作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 01:03

引用:
原帖由 廠長 於 2008-10-2 01:02 發表
/ T4 c  Z$ n% A4 O6 R0 {/ w/ ~/ n
* Y. n8 j- @' j: C7 {0 U5 z
, O7 e2 ]# E, W; }5 h- U7 r; H$ ~. S. g* l9 k  f
你叫44 66??
haa...係呀
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 01:04

作者: 廠長    時間: 2008-10-2 01:04

引用:
原帖由 太陽之子 於 2008-10-2 01:03 發表
. ?' _6 U6 J! c+ A9 bhaa...係呀
1 W% _3 R& q/ l: d0 e- c( V# C# f
! K/ P  `: r" G9 u: ~: N( n7 E呀大聲d啦
作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 01:04

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 01:04 發表
6 I! t4 X5 R) N1 _! H) n我已經 盡量吾應呢個post 喇
haha
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 01:05

作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 01:06

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 01:05 發表
5 j8 _4 z5 [3 q/ g- U
! k' B1 e$ |! Z1 ]' {
' }% z" _/ V) Q陽陽真人好靚仔
壇草靚d先真
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 01:06

hahahahhahahahhah  草
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 01:08

作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 01:10

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 01:08 發表 % s+ G( M* ?& c. d0 K

8 E" s) w0 \; w/ W: t8 V; C  X+ ^5 u
; |: p) r0 H; R: Q" x陽陽都係草黎架
ha....太陽草??
作者: 新手上路    時間: 2008-10-2 07:01

舉辦多些這類活動比賽, 就會工多藝熟
作者: Timshek    時間: 2008-10-2 09:32

個比賽搞得好好....鼓勵搞多d同類比賽.
+ S! k! {1 h: E( s* z/ K我地青屯乒室d隊員作日玩得好開心.
2 c- N; `+ T" _下次你地再搞....我地青屯一定支持
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 09:49

今次真是有很多不足之處. 多謝石 sir 比面出席. 下 次我一定準備多d 牛奶煻及態仔餅給你們.
! c4 l) s0 K3 z+ p$ K其實以你們食力, 絕對有資格入四強. 不過今次的隊伍也真太強. 很多隊都有最少兩個甲組人,9 w' Q9 K% r5 B6 |" J$ k
真是不容易打. 再次多謝乒粒仔. 你們交出場紙是最有效率的.  tks
作者: eric985281    時間: 2008-10-2 09:52

謝謝貓兄,今次玩得好開心啊^^
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 09:55

Eric 哥哥...不好意思, 昨天也催你們開波...不過不止你一個, 我個個都催....haha ..., D7 X8 {+ x7 D( u1 @
& g& @/ ~4 {6 M0 ]: r' B4 m6 p9 n
你與小王子昨天果場好精彩.....
作者: 防守王    時間: 2008-10-2 10:04

hkttf 比賽越黎越勁!!! 辛苦晒所有為比賽出過力既波友仔, 呀貓唔在講, 其他幫手都真係做得好好. 最難得係, 好多人都估唔到今次會有咁既氣氛同埋凝聚力....... G% H4 D0 `1 G2 a( o* B! f7 \

& }# P) l6 ^0 n( d9 O5 P/ j7 ~+ r小心冰種妒忌.......
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:06

防守王我對你唔住......幫你抽到條上上簽....否則四強之位應該你們一定有份.....我會好好檢討........我有負於你...............
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:07

我都覺得今次氣氛也可以
作者: Timshek    時間: 2008-10-2 10:18

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 09:49 發表 9 _' ^9 ~, Q% j! i( ^0 a
今次真是有很多不足之處. 多謝石 sir 比面出席. 下 次我一定準備多d 牛奶煻及態仔餅給你們. / J7 G$ V" s( n( z& N& Q. H1 X  c
其實以你們食力, 絕對有資格入四強. 不過今次的隊伍也真太強. 很多隊都有最少兩個甲組人,
  W0 R! O% Z# j( c真是不容易打. 再次多謝乒粒仔 ...
7 E8 O4 A2 o4 }$ f) n) \
阿貓真係好人......昨天請我食態仔餅 !!!
2 ]& M! D* _2 }1 G早知我買定d"醫你"牛奶請你地班搞手飲啦....你今日飲奶未?
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 10:22

作者: 瑤瑤    時間: 2008-10-2 10:22

引用:
原帖由 timshek 於 2008-10-2 10:18 發表
2 n5 s! h' b4 x  r2 d. a0 a% W" q; m8 p& |
阿貓真係好人......昨天請我食態仔餅 !!!. R" G- ^" i8 F/ D& j) j
早知我買定d"醫你"牛奶請你地班搞手飲啦....你今日飲奶未?
/ ~+ d$ `0 c$ W7 H! p5 j

! v6 J" N: I; Y  t2 Q$ Y7 z4 |2 v唔係 Orero 咩.....
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:23

昨天其實我已比晒熊仔餅陽光...如果我比埋蒙牛他們飲...你們應該會 win 3:0 是我做得不好..抱歉
作者: 防守王    時間: 2008-10-2 10:24

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 10:06 發表 , G$ J: G9 j5 V8 `: g) g; P- i
防守王我對你唔住......幫你抽到條上上簽....否則四強之位應該你們一定有份.....我會好好檢討........我有負於你...............
% z) K' p# j, J$ t, V2 `
2 X9 j' P' S2 I抽簽的事, 相信是公平, 公正, 及公開的. 己方一隊發揮不夠別好, 輸掉比賽也無話可說了. / g3 k; D. t8 Q
: \; f9 I+ m, l1 Z; \/ T& B4 j( q
回看昨日比賽隊伍, 所有都是由有質素的球手組成. 所以各組可以出線的, 必定是很強吧.6 s: o2 B5 L  V0 ]2 w9 i

U! A0 c! ~  Z1 U. X9 `而且亦看到各組實力都很平均. 只要稍為表演失準, 就會輸掉. 這個就是比賽吧!!
. r1 ^/ x! e" Y/ C0 E. q2 }  q% `& D) c7 s' E# `
若貓兄有需要檢討, 那就是, 大會下次可安排小食, 飲品, 最好有啤酒......
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:28

Sorry 昨天我們買了很多小食....有 4 C6 y9 y/ N6 U: B

. h1 ^/ V9 c' L- n5 C" {# L: w) i& R蛋糕
( P  j6 \; C' z
( M* X* y" u9 q* K5 p; n- Gnuts
. x- T1 ~6 r9 n: D, Z8 u: L+ [4 U, y仲有樂天熊仔餅.3 D9 e) z  x5 W2 y% t

/ [2 o6 Y5 m; @, C. n! j. _真的有小食, 又真的有樂天熊仔餅.  ha ha
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:29

抽簽真的是公開抽的, 亦公正.  
! ^( z( Z: T- _9 k; @" B# z: U而出線安排是昨天早上由其中一隊代表抽的. 0 d0 N5 }- ^5 M2 \
/ a6 |! [1 G% U9 [
所以當進一問我. 點解 俊一A 會在四強對 俊一B. 我只可以說是上天安排.
作者: 防守王    時間: 2008-10-2 10:34     標題: 回復 34# 的帖子

哈哈!! 若貓兄再說多幾次去Clarify, 那就真的令人誤會了. 哈哈.
8 G- }: \) Y# F8 o% F% Q/ T# i* ~0 f8 D9 t* \! o9 Y
抽簽的事不用再說了. 大家都應該當這是遊戲.
, r1 a9 a/ W/ W6 }* ^5 N( C+ d7 H
是一場很精彩, 凝聚力很強的友賽. 大人小朋友都有得玩. 家長也支持.
/ d) {3 L- j" R: R) g  m
. g$ W% r  D) `" [3 I9 B# d# {) N我說小食的意思........雞翼, 燒賣, 腸仔..........哈哈.
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:36

如果有這些供應..我唸要每位收 $98 仲要茶介, 加一  ha ha ha
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:37

不過打香港杯賽際, 可以多 d 人一同玩...
1 ]& I  t  L( T只是時間緊迫. 如果歌街比到全場我們便可以打得快 d
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 10:51

作者: eric985281    時間: 2008-10-2 10:53

引用:
原帖由 防守王 於 2008-10-2 10:34 發表
/ t# o) W$ Z0 A) s, M8 G' A2 r哈哈!! 若貓兄再說多幾次去Clarify, 那就真的令人誤會了. 哈哈.8 [8 `4 D# ]( n: ^+ R6 `0 Q
' p$ l" k$ `2 `( c
抽簽的事不用再說了. 大家都應該當這是遊戲. * w* x/ @- v: X9 ?2 m4 A# D
* Z& j5 m# q- }: o. o, y$ [
是一場很精彩, 凝聚力很強的友賽. 大人小朋友都有得玩. 家長也支持.9 }8 x& ^) S* b$ s; l& I
/ r& `& [, X' d' n  C
我說小食的意思........雞 ...
+ {' \' G/ W! D* X' C. |# h* `* P5 c/ r: `3 p% x+ ~9 {  ?1 j8 l
好啊,我都想要小食(仲有排先lunch,而家已經好肚餓tim><")0 R: u7 b- R) e( m7 d
昨天真係又精彩又好玩啊~~~
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 10:57

你地當然好玩....冠 & 季都給你們包辨. 好彩你們出兩隊" E5 D6 N2 Z1 S8 ?  e
如果你們出三隊, 說不定 1. 2 3 名都是你們
作者: 防守王    時間: 2008-10-2 10:57     標題: 回復 39# 的帖子

你咁快肚餓.......小心好似發仔咁, 越黎越肥.......
作者: 防守王    時間: 2008-10-2 10:58     標題: 回復 40# 的帖子

近期 hkttf 既比賽都差不比佢地玩晒! 我開似懷疑佢地同貓兄係咪有乜野關係?
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 11:04

作者: eric985281    時間: 2008-10-2 11:08

引用:
原帖由 防守王 於 2008-10-2 10:57 發表
- z) q, D, L4 c& s# M2 z你咁快肚餓.......小心好似發仔咁, 越黎越肥.......
1 y" m( |0 u8 Z) d/ Y5 j/ x+ h4 K* W
我未食早餐啊.....
8 O. ^& W1 P0 y: I而家都已經越來越肥啦.....
作者: 防守王    時間: 2008-10-2 11:14     標題: 回復 44# 的帖子

呢期球壇興起肥仔熱......我地呢d肥好吃香嫁!
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 11:18

作者: eric985281    時間: 2008-10-2 11:28

引用:
原帖由 防守王 於 2008-10-2 11:14 發表 2 v9 d% L2 R1 ]3 w9 A" R" g
7 F7 k& w$ Z; _. I/ r& q

7 V) W9 c: z0 M  b再係咁既話真係走唔郁啦
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 11:30

作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 11:30

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 11:18 發表
" V9 d- `8 |1 m' x* y% c; u& M# K* f# s* V8 `& T

# `. d6 j; Z/ Q吾要增肥喇 liness" />
吾都要....
作者: 乒粒仔    時間: 2008-10-2 11:37

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 09:49 發表 1 _* E( P5 K) W9 I. e' y
今次真是有很多不足之處. 多謝石 sir 比面出席. 下 次我一定準備多d 牛奶煻及態仔餅給你們. ) U# q, F$ S9 S/ C( n3 k7 Y1 y4 [
其實以你們食力, 絕對有資格入四強. 不過今次的隊伍也真太強. 很多隊都有最少兩個甲組人,% `5 _4 }8 v+ j0 q
真是不容易打. 再次多謝乒粒仔 ...
+ s4 g9 f" ^& W2 B# V( ~/ T
$ M' c! {" b/ I$ w吾敢當
作者: 乒粒仔    時間: 2008-10-2 11:39

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 10:28 發表 3 d' N+ q; O9 K4 ~* D0 r2 {+ ~
Sorry 昨天我們買了很多小食....有
' v6 P+ T, n3 v5 M" o; a
+ B1 R8 u: @+ u0 Z. s6 U蛋糕
1 n, y& D9 X2 O7 |0 v6 J; y
" r+ k+ l0 B( ^* o, Y9 Onuts
4 ^2 x: y5 V) U+ Q& P# E; {仲有樂天熊仔餅.$ F) \  Q& [* L8 l( }- `

, ~( B' ~8 M: P' I真的有小食, 又真的有樂天熊仔餅.  ha ha
8 D3 C2 l) _5 e' E0 [4 M9 u- L" r- ~
( z; c/ a/ @7 _) j% a
仲有蛋卷, 不過都俾個小朋友食曬LU
作者: 乒粒仔    時間: 2008-10-2 11:40

引用:
原帖由 防守王 於 2008-10-2 11:14 發表 ( }) i6 T9 x$ \, B0 ^; v' a
, O) {# u  M6 R) z
- t# o8 V9 t8 [  W+ p真.....係......
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 11:45

作者: 防守王    時間: 2008-10-2 11:51

引用:
原帖由 乒粒仔 於 2008-10-2 11:40 發表 7 ]1 M8 c2 ^3 x" ~

# p3 p! v7 u% K1 R+ `! C& D
5 G2 h; j* R7 @1 n8 d8 i真.....係......
6 Y2 j! A& {& l1 |6 e& H/ B$ e9 ~: X: f, ~
係嫁.....睇你就知啦. hahahahaa!!!!
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 12:30

作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 12:32

咁的相你都有....
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 12:32

作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 12:33

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 12:30 發表 % x( Q% o1 O, J: _
! h$ _) D1 \( m7 k) c
  g& T. W% a  z* ~4 D
d 香蕉干 好好味 liness" />
; }" O% N9 [' {' `- ^3 q
* m2 u4 {- j# j! ?
寫緊字個女仔係邊個黎架?
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 12:34

果個未我的好幫手...所以我送了一盒樂天熊仔餅 給他
作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 12:35

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 12:34 發表
% ]+ S8 a8 A1 S- e果個未我的好幫手...所以我送了一盒樂天熊仔餅 給他
我記得佢好似長頭髮..有少少朦珠眼..
作者: 44_66    時間: 2008-10-2 12:36

作者: 太陽之子    時間: 2008-10-2 12:37

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 12:36 發表
/ w  }) o: ?1 }- ?# B7 G9 y7 e% y6 N5 y) L" q# R
: O* b( P5 y0 B
靚女 一名 .... 乙組球員 , 衰貓的好拍拿 ..... 暫時仲係拍許未輸過 .... 好野黎架 liness" />
一睇就知好野
作者: 一燈大師    時間: 2008-10-2 13:05

我謹代表百靈鳥多謝貓兄的努力 , 把這次比賽搞得有聲有色 。
5 T! V7 J( ~! ~. I作為一個業餘搞手 , 辦好一塲過百人的比賽真是殊不簡單 。
1 f5 P! x, V# d) ~- n我相信在香港的乒乓綱壇界 , 暫時只有你能夠搞到這麼多和大的比賽。  請繼續努力 , 一定支持....
作者: phantasy    時間: 2008-10-2 13:44

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-10-2 10:23 發表
6 a2 I# D) g) P) s9 \2 r昨天其實我已比晒熊仔餅陽光...如果我比埋蒙牛他們飲...你們應該會 win 3:0 是我做得不好..抱歉
1 i: X/ Y- i$ d% `" W. z點解我冇熊仔餅食
作者: phantasy    時間: 2008-10-2 13:45

真係要多謝晒一班工作人員.昨天玩得好開心!!
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 14:10

熊仔餅無晒...但仲有  m&m 朱古力奶
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 14:11

引用:
原帖由 一燈大師 於 2008-10-2 13:05 發表
$ n) B. j' X7 Z$ t; m# Z! }* H$ O& S我謹代表百靈鳥多謝貓兄的努力 , 把這次比賽搞得有聲有色 。
' m3 l% }2 j/ o! w作為一個業餘搞手 , 辦好一塲過百人的比賽真是殊不簡單 。
6 R/ d( w) G% d: K9 X1 n! L我相信在香港的乒乓綱壇界 , 暫時只有你能夠搞到這麼多和大的比賽。lin ...
5 a; f+ a& F8 @7 U- n% {# p
- q5 q8 z; }0 m3 R. ?+ u其實要多謝大師. 無你比信心我...真是攪不成.
7 ]; k' |5 \8 @, N- C多謝你們昨天的忍耐, 因為昨天的時間真是好趕.....無時間比你們掃波.....
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-2 14:13

這個女仔不簡單...我的好 parnter 是她令我愛上傷打
4 I5 U5 d/ f  ^; S% }她在最近香港杯連 win 三場女子單打....之前她是丙..我估她最少加 150分........
作者: 乒乓達人    時間: 2008-10-2 16:37

辛苦晒呢.......
作者: 乒之仁    時間: 2008-10-2 17:42

唔該晒各位工作人員
作者: Ricky~Moon    時間: 2008-10-3 00:19

由元旦盃~回歸盃~到今次國慶盃, 比賽球員越來越強, hkttf 越攪越勁.
作者: (=^x^=)    時間: 2008-10-3 16:40

保守估計...那天最少有 一打 甲組球員.& G# [- k5 j8 u' ?
而且晚上排名 no.9 的 李觀禮 都來看我們比賽.
2 s0 `9 Y! o' d- A, s6 g7 S( G5 ]$ G  X$ Z
其中一隊的主力球員之一還是排名前 40 的球員之一
' Q; t" J! U6 v1 J. f很多TEAM 球員的分數總和都超過 1000分.
作者: nicholas    時間: 2008-10-7 23:36

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 01:05 發表 2 a; l) q4 Q. M# D, p, w
; i9 B* q* k, s' j, `7 e

2 M( M1 b: n2 u: A陽陽真人好靚仔
) L; M" C! W/ T  Q" n' N& N
/ l1 k; o6 V2 h: T: j( {
3 ^6 C& {' j9 N" U果然很年青哩!就像都只有18歲。
作者: 44_66    時間: 2008-10-8 00:18

作者: 44_66    時間: 2011-5-30 12:01

作者: 太陽之子    時間: 2011-5-31 00:51

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-2 01:05 發表
+ [8 L. W: Z) H. R8 U  h5 p4 o
. J' a8 A' f7 H
& Y7 L7 u" H+ n- p陽陽真人好靚仔 % E, w& n. L3 }/ g- v5 [' M
, Q/ y& g. Q+ L  D/ r  g( x) E, [
睇番呢張相,覺得自己依家殘左好多

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0