標題: 賽果【老餅隊球局】 11月7日 (星期五) 北河街市政 先進前哨戰 [打印本頁]

作者: kwokwy    時間: 2008-10-28 12:40     標題: 賽果【老餅隊球局】 11月7日 (星期五) 北河街市政 先進前哨戰

練習賽:先進前哨戰

比賽日期:2008年11月7日
比賽時間:9:00pm-11:00pm
比賽地點:北河街市政局體育館3-5號乒乓球室
     九龍深水埗基隆街333號北河街市政大廈五樓 (電話:27291010)
參賽名額:12人
參賽資格:有資格參加先進運動會的球友(好似係35或以上)
報名方法:可以單人報名,由賽會抽簽配給隊友;也可以兩人為一隊報名(請報名時聲明單人或雙人報名)
     (你有機會在這裏搵到你的另一半……參加先進雙打
比賽制度:兩人為一隊,以隊際作「單 - 雙 - 單」打足三場比賽,每場5局3勝
晉級方法:太複雜,同埋要睇人數,下一個post先講;總之排到最少每隊可以打3輪,每人可以打3場單打,3場雙打
比賽獎品:我諗大家都唔係好志在,係咁意獎冠軍隊當晚打波唔使俾錢
參賽費用:冠軍隊免費,其餘每人20元。

1. pingpong(獨立人士)Confirm
2. Bartender(獨立人士)Confirm
3. oper8648(拍kwokwy - ok隊)Confirm
4. kwokwy(拍oper8648 - ok隊)Confirm
5. 46(拍James007 - 數字隊)Confirm
6. James007(拍46 - 數字隊)Confirm
7. yeungchunfai(拍polyman)Confirm
8. polyman(拍yeungchunfai)Confirm
9. jasonkyy(獨立人士)Confirm
10. dickyho230(獨立人士)Confirm
11. 至高境界(拍bing - bing高隊)Confirm
12. bing(拍至高境界 - bing高隊)Confirm

戰況激烈,最後由數字隊(46 + James)勝出第一。

作者: bartender    時間: 2008-10-28 12:52

辛組bartender報到 (單人)
作者: bartender    時間: 2008-10-28 12:59

經濟低迷, $20都係錢, $20 = 先進運動會報名費 或 $20 = 7仔 2 can carlsberg beer + 回家巴士錢, 所以一定要為冠軍而戰
作者: kwokwy    時間: 2008-10-28 13:31

引用:
原帖由 bartender 於 2008-10-28 12:59 發表
經濟低迷, $20都係錢, $20 = 先進運動會報名費 或 $20 = 7仔 2 can carlsberg beer + 回家巴士錢, 所以一定要為冠軍而戰
改飲金獅會唔會平啲呀。
bartender兄你唔係有個雙打partner嘅咩?先進雙打賽唔一定要兩個人同一個年齡組別架。
作者: jasonkyy    時間: 2008-10-28 13:38     標題: 先進前哨戰 11月7 星期五

Join the game. Thanks. (單人)
作者: david    時間: 2008-10-28 13:44

輸梗都想玩吓david{單人}
作者: kwokwy    時間: 2008-10-28 13:46

仲未見有兩人一組報名
作者: bartender    時間: 2008-10-28 13:50

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-10-28 13:31 發表

改飲金獅會唔會平啲呀。
bartender兄你唔係有個雙打partner嘅咩?先進雙打賽唔一定要兩個人同一個年齡組別架。
我打雙打比較屎,所以上次比賽雙打要依靠其他隊友

另外你係咪講skol beer? 我覺得skol 跟 hk 生力一樣 淡得黎 水跟 酒精跟 麥味/槐花味唔balance, free就冇所謂,否則一定要利用$20 飲最好 0既野獎勵吓自己
作者: kwokwy    時間: 2008-10-28 13:56

不過呢個比賽唔係打一個人,一定要信任隊友,互相合作。

作者: bartender    時間: 2008-10-28 13:57

引用:
原帖由 jasonkyy 於 2008-10-28 13:38 發表
Join the game. Thanks. (單人)  
吓jason都玩?

樓主, 我建議註冊球員要讓分 丁組讓3分,丙組5分,甲乙組7分

為$20而努力
作者: kwokwy    時間: 2008-10-28 14:00

都話唔係打一個人囉。而且乙丙丁組有時都未必無得打,你睇丙團就知啦。
作者: bartender    時間: 2008-10-28 14:05

明白明白
作者: bing    時間: 2008-10-28 14:06

我來也, 可單及雙打都o.k. MA組
作者: feideepking    時間: 2008-10-28 14:07

引用:
原帖由 bartender 於 2008-10-28 09:29 發表
所以冠軍係BTD您o既囊中物, 但唔好咁揚好喎!
作者: kwokwy    時間: 2008-10-28 14:10

引用:
原帖由 bing 於 2008-10-28 14:06 發表
我來也, 可單及雙打都o.k. MA組
歡迎師兄。今次其實每個人都要打雙打同單打,不過你若果有夾開嘅雙打partner就可以一齊報,我當你一隊人嚟練波;無嘅話就抽簽分配partner咁解。話唔定你玩完覺得好夾咪一齊去報先進雙打囉,因為報雙打唔使同一年齡組別呀。

作者: oper8648    時間: 2008-10-28 14:12

Dear old-cake,

Please count me in.  (Single)

Thanks.
作者: kwokwy    時間: 2008-10-28 14:15

仲未有兩個人一齊報,到時雙打啲人全部未夾過嘅,好有趣。
都好,大家試下多啲同唔同嘅人合作。
作者: Polyman    時間: 2008-10-28 16:50

我同yeungchunfai兩人一組報名
作者: kwokwy    時間: 2008-10-28 16:52

引用:
原帖由 Polyman 於 2008-10-28 16:50 發表
我同yeungchunfai兩人一組報名
嘩,超強組合終於出現啦,大熱門呀。仲有3個位,各位高手快啲報名呀。

作者: 小過童    時間: 2008-10-28 16:59

可唔可以系個 list 中,自己 mark 個心目中既 parter 嫁

or 在此公開求偶............你們願意嗎

作者: kwokwy    時間: 2008-10-28 17:02

引用:
原帖由 小過童 於 2008-10-28 16:59 發表
可唔可以系個 list 中,自己 mark 個心目中既 parter 嫁

or 在此公開求偶
你可以搵對方協商呀,呢啲嘢總要雙方你情我願先得架。若果傾掂出聲咪得囉,等於你兩個一齊報之嘛,我寫返上去就係。若果唔係就到時抽簽決定,都只能係靠一個字……

作者: 小過童    時間: 2008-10-28 17:24

如果我系冠軍的話,到時到隊啤時段我又可以夾少20蚊
作者: feideepking    時間: 2008-10-28 17:26

引用:
原帖由 小過童 於 2008-10-28 13:54 發表
原來冠軍隊要隊啤酒... ...
作者: kwokwy    時間: 2008-10-28 18:25

引用:
原帖由 小過童 於 2008-10-28 17:24 發表
打波冠軍就打波俾少20蚊;隊啤冠軍就隊啤俾少20蚊。分開嚟計數。
作者: james007    時間: 2008-10-28 18:51

I join too....and I love to partner with oper8648, my Ping Union teamate....
作者: kwokwy    時間: 2008-10-28 18:58

引用:
原帖由 james007 於 2008-10-28 18:51 發表
I join too....and I love to partner with oper8648, my Ping Union teamate....
Welcome, another great player! Does it mean that oper8648 agree with the partnership? Please confirm.

作者: dickyho230    時間: 2008-10-28 19:29

i join ......  single      thx   
作者: James    時間: 2008-10-28 20:07

I want to join, but no time, maybe next time.

Enjoy, everybody!

作者: 44_66    時間: 2008-10-28 21:18

作者: james007    時間: 2008-10-28 22:10

Oh, oper cannot confirm, then I like to partner with Master 46 la....I am sure he won't mind gei....
作者: kwokwy    時間: 2008-10-28 22:19

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-28 21:18 發表
不材報名 liness" />liness" /> ( 單仁 )
估唔到我尊敬嘅46都到咗先進之年(你真係到咗35?),真係令人感慨。好,預埋你。咁你同James007拍檔一隊,ok?

作者: 44_66    時間: 2008-10-28 22:29

作者: 44_66    時間: 2008-10-28 22:30

作者: kwokwy    時間: 2008-10-28 22:32

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-28 22:30 發表

郭兄 ... 其實不材都先進左 好多連 喇
我的青春小鳥一去不回來,我的青春小鳥一去不回來……啦……啦
作者: james007    時間: 2008-10-28 22:39

My 小鳥 is the most 青春 item on my body.....
作者: 小過童    時間: 2008-10-28 22:41

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-10-28 22:32 發表

我的青春小鳥一去不回來,我的青春小鳥一去不回來……啦……啦
小鳥不去、鳥不在
作者: 小過童    時間: 2008-10-28 22:43

kwok 兄,幾時有賽程表呀
作者: 44_66    時間: 2008-10-28 22:52

作者: 至高境界    時間: 2008-10-28 22:53     標題: 回復 1# 的帖子

我曰頭返工, 上唔到綢, 咁快就報哂名
作者: james007    時間: 2008-10-28 22:59

Me and 46 曰頭返工 play internet, night time we rest...haha.........
作者: kwokwy    時間: 2008-10-28 23:02

引用:
原帖由 至高境界 於 2008-10-28 22:53 發表
我曰頭返工, 上唔到綢, 咁快就報哂名
可以加你喺後備先,好唔好?除咗46同James之外,未必可以到齊。
作者: 小過童    時間: 2008-10-28 23:04

引用:
原帖由 james007 於 2008-10-28 22:59 發表
Me and 46 曰頭返工 play internet, night time we rest...haha.........
千祈唔好介紹比D老板睇這個論壇網頁
作者: kwokwy    時間: 2008-10-28 23:05

引用:
原帖由 小過童 於 2008-10-28 22:43 發表
kwok 兄,幾時有賽程表呀
我今晚臨瞓諗下,聽照應該有賽程啦。不過具體對賽隊伍都係要嗰日抽簽先知。而家只係有兩隊係埋咗班嘅,其他人都要嗰日先抽簽成隊。
作者: kwokwy    時間: 2008-10-28 23:06

引用:
原帖由 小過童 於 2008-10-28 23:04 發表

千祈唔好介紹比D老板睇這個論壇網頁
大家都用網名,你老闆點知你叫小過童咁神通廣大呀。
作者: pingpong    時間: 2008-10-28 23:11

我又想玩,後備都好
作者: pingpong    時間: 2008-10-28 23:15     標題: 回復 46# 的帖子

你又想玩
作者: 小過童    時間: 2008-10-28 23:17

Ah kwok 球局無悶局、波局完左仲有啤酒局
作者: 至高境界    時間: 2008-10-28 23:19

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-10-28 23:02 發表

可以加你喺後備先,好唔好?除咗46同James之外,未必可以到齊。
後備都好啦
pingpong兄, 有機會同你夾個雙打都好wor
作者: kwokwy    時間: 2008-10-28 23:23

希望加名到後備的師兄請留post示意,都唔係無機會呀,因為除咗46之外唔係個個都實得閒。
作者: pingpong    時間: 2008-10-28 23:25     標題: 回復 49# 的帖子

好呀!最緊要入正選先
作者: pingpong    時間: 2008-10-28 23:30     標題: 回復 49# 的帖子

至高境界,有無興趣玩月赛呀,好好玩架
作者: 44_66    時間: 2008-10-28 23:30

作者: pingpong    時間: 2008-10-28 23:32     標題: 回復 53# 的帖子

咁忙就讓下老人家啦
作者: james007    時間: 2008-10-29 00:00

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-28 23:30 發表

其實 ... 不材都巧忙架
46 巧忙 play tt and blowater lor...
作者: bartender    時間: 2008-10-29 00:04

引用:
原帖由 小過童 於 2008-10-28 17:24 發表
小過童兄, 有冇興趣pat 堆一隊? 因我們都有同一個夢想....將$20变成 啤酒
作者: oper8648    時間: 2008-10-29 00:33

Dear James007,

I just return and knowing that you choose 46 as your partner.

I hope we can join as partnership in next time la !

By the way, Mr. Kwok, can I invite U as my partner ?

Thanks.
作者: rainbow    時間: 2008-10-29 00:35

後備都好啦
作者: dickyho230    時間: 2008-10-29 00:48

wa ''''''''' 你地咁快成双成對 ge , 我又要求偶ar    ,  有冇人願意 part 我尼塊唔願郁 ge 餅碎,,,,,,
作者: james007    時間: 2008-10-29 01:53

引用:
原帖由 oper8648 於 2008-10-29 00:33 發表

I just return and knowing that you choose 46 as your partner.

I hope we can join as partnership in next time la !

By the way, Mr. Kwok, can I invite U as my partner ?

Thanks ...
Oh, Oper hing...sorry for not waiting for your reply.  I saw 46 joining and didn't see your reply, so I asked him instead.  Let's partner together next time la...
作者: 小過童    時間: 2008-10-29 09:28

引用:
原帖由 bartender 於 2008-10-29 00:04 發表

小過童兄, 有冇興趣pat 堆一隊? 因我們都有同一個夢想....將$20变成 啤酒
OK .............呀...........我地叫夢想啤酒隊

我地第一個夢想系將$20變成啤酒

下個夢想要突破...........將$20變成
作者: kwokwy    時間: 2008-10-29 09:31

引用:
原帖由 小過童 於 2008-10-29 09:28 發表

OK .............呀...........我地叫夢想啤酒隊
下個夢想要突破...........將$20變成紅酒
小心呀小過童,20蚊嘅紅酒,可能含三聚氰胺呀。
ok,一於撮合兩位
作者: kwokwy    時間: 2008-10-29 09:34

引用:
原帖由 oper8648 於 2008-10-29 00:33 發表

Thanks ...
It's very nice of you to invite me as partner. Our team should be named (O)per (K)wokwy. Done.

作者: kwokwy    時間: 2008-10-29 09:42

引用:

下個夢想要突破...........將$20變成紅酒
話咁快已經有8人組成4隊,大家都可以好似小過童咁改返個威猛嘅隊名。
各位單身人仕,若果你哋唔自行組隊就可以當晚即場抽簽成隊。
作者: bartender    時間: 2008-10-29 09:50

引用:

下個夢想要突破...........將$20我變成紅酒
紅酒? 咁我地要每人另+$50 羅
作者: oper8648    時間: 2008-10-29 10:44

Dear Mr. Kwok,

I am happy you agree with me as a partner and "OK" is a very nice name.
作者: 小過童    時間: 2008-10-29 10:48

引用:
原帖由 bartender 於 2008-10-29 09:50 發表

紅酒? 咁我地要每人另+$50 羅
我系扒街買D $70左右都入得下口
作者: bing    時間: 2008-10-29 10:52

引用:
原帖由 kwokwy 於 29/10/2008 09:42 發表

話咁快已經有8人組成4隊,大家都可以好似小過童咁改返個威猛嘅隊名。
各位單身人仕,若果你哋唔自行組隊就可以當晚即場抽簽成隊。
No problem. 我們叫自行隊就可以!一切隨緣!
作者: 至高境界    時間: 2008-10-29 20:49

引用:
原帖由 pingpong 於 2008-10-28 23:30 發表
至高境界,有無興趣玩月赛呀,好好玩架
有波打乜都好啦, 請引路
作者: 至高境界    時間: 2008-10-29 20:55

致 Kwok 兄,

第七小隊-----"Pingpong至高" 隨時準備入伍!!!
作者: pingpong    時間: 2008-10-29 21:08     標題: 回復 69# 的帖子

1.blow water on the post until you've got 50 marks(I think)
2.check the post for month competition frequently
3.Join it. (I 'll contact you next time anyway}
作者: 44_66    時間: 2008-10-29 22:52

作者: 44_66    時間: 2008-10-29 22:54

作者: 威利多    時間: 2008-10-29 22:55

作者: 至高境界    時間: 2008-10-29 23:44

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-29 22:54 發表

至高兄 加埋 pingpong哥 .... 堅過石堅 喎
其賓係流過流連
作者: kwokwy    時間: 2008-10-30 00:53

招呼唔到咁多師兄,有啲罪過感
作者: james007    時間: 2008-10-30 01:18

You underestimated the numbers of oldcakes.....
作者: kwokwy    時間: 2008-10-30 09:09

引用:
原帖由 james007 於 2008-10-30 01:18 發表
You underestimated the numbers of oldcakes.....
It's hard to imagine 46 is one of us!    We must show our energetic mind to the others if we don't want to be the sourse of population aging problem.
作者: 44_66    時間: 2008-10-30 09:17

作者: 44_66    時間: 2008-10-30 09:18

作者: 至高境界    時間: 2008-10-30 22:10

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-10-30 00:53 發表
招呼唔到咁多師兄,有啲罪過感
千其唔好咁諗, 來日方長麻
作者: david    時間: 2008-10-31 16:15

kwokwy兄;sorry因家有囍事唔嚟得各位玩開心d
作者: kwokwy    時間: 2008-10-31 19:52

David 退出,原則上至高境界補上。但至高會唔會一定要等埋pingpong有位先參加呢?
作者: 至高境界    時間: 2008-10-31 23:19

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-10-31 19:52 發表
David 退出,原則上至高境界補上。但至高會唔會一定要等埋pingpong有位先參加呢?
咁又唔洗一定同pingpong夾嘅
留個位比我啦
作者: kwokwy    時間: 2008-11-1 09:51

既然係咁,加咗你名先
作者: 至高境界    時間: 2008-11-1 16:41     標題: 回復 85# 的帖子

咁唔該哂liness" />

bing 兄, 有無興趣同我夾定先?
隊名: Bingo ---"Bing" "高"

作者: 小過童    時間: 2008-11-3 09:55

各位餅友..............sorry 我要缺席了

當日適逢我外母生日飯局呀,來唔到!

你地努力 D 打啦

PS : kwok 兄,煩請pm 我留 E-mail ,因我要 sent 場紙給你簽到

作者: kwokwy    時間: 2008-11-3 11:05

小過童缺席,由pingpong補上。
各位,請留意第1頁的形勢變化,例如依家只有三隊成隊, Bartender 變咗獨立人士,你哋又可以再組合過。
作者: bing    時間: 2008-11-3 11:05     標題: 回復 86# 的帖子

冇問題,一於用Bing-高隊名出戰。。
作者: james007    時間: 2008-11-3 16:23

007 + 46 =  數字隊  
作者: kwokwy    時間: 2008-11-3 16:46

咁都得,成全你。
作者: bartender    時間: 2008-11-3 18:03

引用:
原帖由 小過童 於 2008-11-3 09:55 發表
各位餅友..............sorry 我要缺席了

當日適逢我外母生日飯局呀,來唔到!

你地努力 D 打啦

PS : kwok 兄,煩請pm 我留 E-mail ,因我要 sent 場紙給你簽到
好有失戀的感覺
好空虛

p.s.: 我的未來partner, 因我會遲10分鐘到(我要去褔榮/褔華街一帶填補空虛), 第一場請先出場
作者: kwokwy    時間: 2008-11-3 18:49

引用:
原帖由 bartender 於 2008-11-3 18:03 發表

好有失戀的感覺
好空虛

p.s.: 我的未來partner, 因我會遲10分鐘到(我要去褔榮/褔華街一帶填補空虛), 第一場請先出場
請問福榮/福華街一帶有乜地方可以填補空虛?
千祈唔好唔到呀。
作者: bartender    時間: 2008-11-3 18:51

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-11-3 18:49 發表

請問福榮/福華街一帶有乜地方可以填補空虛?
千祈唔好唔到呀。
我8:30先由跑馬地來, 所以會遲~15min.
作者: david    時間: 2008-11-3 20:05

bartender你想填補空虛只要出200蚊有d可能唔使保正你冇晒空虛重好Happy
作者: kwokwy    時間: 2008-11-3 20:36

係呀,宇宙商場附近有間日式自助餐,連大啤數枝都係200左右,好掂。若果平啲就福華街嘅維記豬潤麵啦,廿幾蚊有交易。全部號稱深水埗十大美食,食完之後會覺得非常充實,空虛感一掃而光,好氣好力,話唔定贏埋當晚嘅比賽呀。
作者: pingpong    時間: 2008-11-3 23:02     標題: 回復 88# 的帖子

终於有得打啦
作者: 44_66    時間: 2008-11-3 23:07

作者: james007    時間: 2008-11-4 00:16

引用:
原帖由 44_66 於 2008-11-3 23:07 發表

屍苦 .. 乜吾係叫 james 467  咩 ... 細xx
You are 細6, I am not 細6 ar...
作者: kwokwy    時間: 2008-11-4 06:49

467唔老嚟,就叫「數字」隊算啦,好唔好?
作者: 44_66    時間: 2008-11-4 09:18

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0