標題: 【推介火鍋】深井『滾』得棧 [打印本頁]

作者: 防守王    時間: 2008-12-2 15:05     標題: 【推介火鍋】深井『滾』得棧

咪以為去深井個個都係食燒鵝. 而家唔嫁啦. 呢期咁凍, 梗係興去邊佢一邊......爐啦. 嘩!! 呢期都打邊爐打得好犀利, 打埋今日要停啦. 呢間店舖位於深井村差不多到街尾既位置, 其實我想黎呢度好耐嫁啦.

個個都圍繞住唔係陳記, 裕記就係傅記. 忽略左呢間火鍋店.

未入去時我已經感受到, 呢間會係我今年食過最正既其中一間啦.

調味兜, 呢四味野, 其實都好足夠啦.

開出黎就變左我碟超辣豉油啦.         

打開餐牌, 價錢一D都唔平,又無特價野.

青島啤就十九蚊一支, 真係要睇住黎飲啦.

菜到, 勁新鮮. 掂呀!                                   

午餐肉...............嘩! 厚切, 成兩罐咁滯. 掂!!

芝士腸, 嘩!! 靚野黎. 又掂!!        

蟹籽醬爆丸....................好香濃. 更掂.

竹笙............當然無問題啦.                     

上海年糕同埋靚烏冬.....嘩卡卡. 果然識叫.

蠔呀.......................................................一個字. 正.

牛頸脊. 呢個位置既吽吽, 滑到漏.............好掂

咩叫做彈牙墨魚丸, 我好耐無食過, 終於又可以再一次食到啦.

湯底係胡椒豬肚湯拼海底椰豬骨鍋. 唔錯.

特選肥牛. 好鬆軟. 得呀.                              

成檯都野, 我地六個人, 食到唔停得口.

雲吞真係一流, 拍得住出面食既靚雲吞專門店!

呢個唔得了. 真係必必必必必食. 五個必呀. 生炒糯米飯!!!

作者: feideepking    時間: 2008-12-2 15:40

嘩, 守生滾得好盞喎!
作者: off+    時間: 2008-12-2 15:47

防兄你都好鐘意打邊爐加個糯米飯喎!
作者: TIMOTHY    時間: 2008-12-2 16:07     標題: 回復 3# 的帖子

good wor, i like it
作者: 防守王    時間: 2008-12-2 16:21

引用:
原帖由 off+ 於 2008-12-2 15:47 發表
防兄你都好鐘意打邊爐加個糯米飯喎!
呢間炒得真係一流....好鬼好食!
作者: 至高境界    時間: 2008-12-2 17:42

防兄, 仲乜影埋我同我個仔, 俾人知道我都有去"滚"

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0