標題: 大學生必勝小學生 [打印本頁]

作者: (=^x^=)    時間: 2018-4-13 00:58     標題: 大學生必勝小學生

討論下 大學生 vs 小學生打乒乓是否必勝, 各位有什麼意見呢,
作者: 金擇魚    時間: 2018-4-13 02:04

同樣地,後生仔是否必勝阿伯,男是否必勝女
除左乒乓球,一些技巧比重高的運動
或不是以體力為主的運動,有機會以小勝大,以弱勝強
對抗性的運動,共用埸區的運動,就比較難.
作者: 速鳥    時間: 2018-4-13 08:55

大學生及小學生的共通點是學識…年青人與長者共通點是體能…窮人與李嘉誠共通點是錢,你與我的共通點是好靚仔
作者: 速鳥    時間: 2018-4-13 09:03

好啦…認真 d 啦…我知想問乜,如果大家都專業打球,是否成人會比細路一定優勝,在體能上、力量上及經驗上會優勝,但從張本智和能鏨敗眾多成人的理由,一定是技術上的優勝,但只會在初初街段,好似平野美宇,當對手了解清楚後,就會唔容易在獲勝。
作者: michaelwwk    時間: 2018-4-13 11:26

34D和32A的女生比較,係咪34哪位一定多男友過32呢?
作者: 金科玉律    時間: 2018-4-13 11:34

引用:
原帖由 速鳥 於 2018-4-13 08:55 發表
大學生及小學生的共通點是學識…年青人與長者共通點是體能…窮人與李嘉誠共通點是錢,你與我的共通點是好靚仔
比喻好似系不同點呱
作者: 金科玉律    時間: 2018-4-13 11:36

講真,小勝大經常都有出現,就看比率了。但雙方都是頂尖的、或同等程度的、或都是水軍的就當然是大的勝多。
作者: tsui0101y    時間: 2018-4-13 11:53     標題: 回復 1# 的帖子

同水平就多數係, 但唔同水平就唔會必勝,乒乓運動體力弱勢勝強勢每日都在發生

作者: ronald1834633    時間: 2018-4-13 11:56

在香港全職不一定勝業餘,講青亦不一定勝非講青(赢左咪選你入講青囉),不過吾入講隊訓練代表香港出賽机會咪……同樣張本志和都可勝世界前列排名選手!
作者: LTHxPx    時間: 2018-4-13 12:09

重點應該放係必勝二字 運動場上幾時會有必勝架?
作者: q9450    時間: 2018-4-13 12:37

冇得比較 贏...唔止年齡問題..仲有好多好多因素
作者: mrpk1234    時間: 2018-4-13 13:27

冇得比較
作者: joeman    時間: 2018-4-13 15:53

What's the point?
作者: gx7615    時間: 2018-4-14 00:42

沒有可比較的價值

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0