標題: 伊朗球員可以贏黃chun ting? [打印本頁]

作者: grizzlyhk    時間: 2018-8-31 19:58     標題: 伊朗球員可以贏黃chun ting?

好強 領先黃3:1 唔知最後點
作者: Nescafe    時間: 2018-8-31 20:40

一早話咗只係排名高。
2,3流水平都可以ko 佢。
作者: lovett    時間: 2018-8-31 20:50

引用:
原帖由 Nescafe 於 2018-8-31 20:40 發表
一早話咗只係排名高。
你都幾搞笑
作者: 閃人    時間: 2018-8-31 21:03

引用:
原帖由 Nescafe 於 2018-8-31 08:40 PM 發表
一早話咗只係排名高。
小心又關貼
作者: grizzlyhk    時間: 2018-8-31 21:23

引用:
原帖由 閃人 於 2018-8-31 21:03 發表

小心又關貼
個伊朗球員先贏南韓男一4:3 究竟乜打法咁勁
作者: 閃人    時間: 2018-8-31 21:35

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2018-8-31 09:23 PM 發表

個伊朗球員先贏南韓男一4:3 究竟乜打法咁勁
曇花一現
作者: 豬奶迪    時間: 2018-8-31 22:08

係咪拉登D~FRlEND~有無包頭?
作者: jimmych    時間: 2018-9-1 02:08     標題: 回復 1# 的帖子

奇妙電視深夜直播,對手艾拉米恩左手,發球十分難估,黄鎮廷一局食3至4球,最少直接食出2球,只係接發已好大壓力,

艾拉米恩擋球也十分古怪,是近檯側切封波,手法有點似長膠的磕,可以連封黄正手弧圈三球

艾拉米恩有一球,打打下換手,將板轉去右手攻擊,痴線~

真是一位古怪球員

黄打到後段信心盡失,所以打輸

作者: ernestlaw    時間: 2018-9-1 02:16

第三局大比數領先被追回時暫停叫得太遲,如果贏第三局大分領先二比一 ,後面局面會不同,太可惜了
作者: 超人    時間: 2018-9-1 08:01

年紀大 輸波好正常 再鋒利既刀都會有生銹既一日又何況係黃生呢
作者: belcher168    時間: 2018-9-1 08:22

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2018-8-31 19:58 發表
好強 領先黃3:1 唔知最後點
個伊朗球員有一定實力。在8年前,他已在亞州杯K,O三(勵鬎。

可惜,他参加公開賽不多(因為要錢,所以排名才較低。

今次亞運赛果:男團印度勝日本、女團北韓入強、伊朗先生打入男單四强等都是實力表現,與排名無關。
作者: lovett    時間: 2018-9-1 08:39

引用:
原帖由 超人 於 2018-9-1 08:01 發表
年紀大 輸波好正常 再鋒利既刀都會有生銹既一日又何況係黃生呢
邊個年紀大
作者: grizzlyhk    時間: 2018-9-1 08:45

引用:
原帖由 jimmych 於 2018-9-1 02:08 發表
奇妙電視深夜直播,對手艾拉米恩左手,發球十分難估,黄鎮廷一局食3至4球,最少直接食出2球,只係接發已好大壓力,

艾拉米恩擋球也十分古怪,是近檯側切封波,手法有點似長膠的磕,可以連封黄正手弧圈三球

...
所以可以靠怪贏第一次。。。
作者: grizzlyhk    時間: 2018-9-1 08:46

引用:
原帖由 belcher168 於 2018-9-1 08:22 發表

個伊朗球員有一定實力。在8年前,他已在亞州杯K,O三(勵鬎。

可惜,他参加公開賽不多(因為要錢,所以排名才較低。

今次亞運赛果:男團印度勝日本、女團北韓入強、伊朗先生打入男單四强等都 ...
排七十幾都唔算低。。。
作者: 閃人    時間: 2018-9-1 09:12

有無影片睇先
作者: repossio    時間: 2018-9-1 09:58

一個能令馬龍連食5個發球一局的 阿拉米揚   靠怪 赢波  論壇d高手眼界
作者: lmichael    時間: 2018-9-1 15:56

有兩樣野想講,第一,男子本土,真係好似後繼無人。。。第二,好想睇返場波,其實好鐘意睇有自己風格,打法球員。。
作者: jimmych    時間: 2018-9-1 17:02     標題: 回復 17# 的帖子

昨晚那場找不到,可能奇妙電視網有重播,我找到月前黄鎮廷同阿拉米爾大哥(同打法)打的另一場,雙方打到第7局,黄最後險勝

留意2.40-2.48黄食發球,然後有慢鏡closeup阿拉米爾的發球動作

https://youtu.be/lRsMr3CQYeY

作者: zeio    時間: 2018-9-1 21:49

可以考慮退役

https://tieba.baidu.com/p/5864163398
作者: Nescafe    時間: 2018-9-1 22:23

直板真係冇著數。
對橫板多數下風。
作者: Nescafe    時間: 2018-9-1 23:11

引用:
原帖由 zeio 於 2018-9-1 21:49 發表
可以考慮退役

https://tieba.baidu.com/p/5864163398
Samsonov 40幾仲
打緊,廿幾歲咁後生退休?
唔係呀?
作者: 老楊    時間: 2018-9-1 23:16

黄都係人佢吾係神輸下波吾出奇,大家可吾可意正面D,支持本地球員,吾好輸波就去踩入啦。
作者: 青見人    時間: 2018-9-2 16:51

引用:
原帖由 jimmych 於 2018-9-1 02:08 發表

...
Youtube有場波佢對林高遠,睇佢打又唔覺怪,好正路。
發球主要係發逆旋球(左手),即係右手發既順旋球,旋轉為側下及下側旋,他在發球時前臂快速地連彷兩下係為了增加擊球時加強摩擦球的力量,原理跟張繼科在發逆旋時先轉一圈再再往另一方去摩擦球,從而增加力量使發出的球增加質量。
至於反手防弧圈球,這是正常防弧圈的方法,因現今打球提倡要先進,於防弧圈球的要求要更進取,更巨威脅性因而出現了快帶弧圈及快撕等技術。
少見少人用往往給記下“怪”的感覺。
作者: songyip    時間: 2018-9-2 17:02

引用:
原帖由 老楊 於 2018-9-1 23:16 發表
黄都係人佢吾係神輸下波吾出奇,大家可吾可意正面D,支持本地球員,吾好輸波就去踩入啦。
咪係,打波輸贏總會有,大家應多D 支持本土球員,黃去到這水平實屬不易,而且對方發球好,防守強,不易打的!
作者: 金科玉律    時間: 2018-9-2 18:28

大比分領先這局暫停叫的確實遲了些,自己和教練都應總結教訓。其實對手發球也就是逆旋轉側下、配合(假動作)微旋轉側上為主,只是他又是左手就更難適應而已。相信黃下次再遇上他必定勝之。
作者: 729fx    時間: 2018-9-2 23:45

黃鎮廷那些運動員成日一尾賴麥賴物,好似男團,唔通成日要望抽不到中國,靠運氣,你才識得羸,努力練好波,用真正實力打低中國才是正道,好似張本智和咁都羸到馬龍啦,成日望抽不到,你永遠都無進步!單打方面,不計佢手細怪,人地好明顯有黑苦練習過,球球都中,你就不中,好明顯你梳於練習,賴什麼自信不該,人地開波你都食啦,直頭技不如人,不過這人都是走後門叻的年青人,同歐鎧淳一樣,繼續幫人去拉票

作者: Nescafe    時間: 2018-9-3 01:00

人地王勵勤都贏過,贏你黃鎮廷有幾出奇呀?
輸又賴人球怪,發球難接。跟本
水平差不多,甚至下風波。
黃甚至連  kanak Jha,  An Ji Song, Jon Persson 都可以輸,咁伊朗仔贏一D唔出奇。
作者: lovett    時間: 2018-9-3 02:02

引用:
原帖由 729fx 於 2018-9-2 23:45 發表
黃鎮廷那些運動員成日一尾賴麥賴物,好似男團,唔通成日要望抽不到中國,靠運氣,你才識得羸,努力練好波,用真正實力打低中國才是正道,好似張本智和咁都羸到馬龍啦,成日望抽不到,你永遠都無進步!單打方面,不計佢手細怪,人 ...
請問佢點樣走後門呢 你走個後門走個世界前十出黎望下 同埋 你講一講邊一隊會想對到中國
作者: lovett    時間: 2018-9-3 02:10

引用:
原帖由 Nescafe 於 2018-9-3 01:00 發表
人地王勵勤都贏過,贏你黃鎮廷有幾出奇呀?
輸又賴人球怪,發球難接。跟本
水平差不多,甚至下風波。
黃甚至連  kanak Jha,  An Ji Song, Jon Persson 都可以輸,咁伊朗仔贏一D唔出奇。
人地話佢球怪發球難接球怪有乜問題?講事實都吾得 黃輸波有乜出奇?但佢就係世界排前10 下風波就未必 往積都係贏呢個伊朗 甘岩發揮唔好輸左有乜問題?佢團體對韓國贏兩場你吾講?
作者: Nescafe    時間: 2018-9-3 02:20

引用:
原帖由 lovett 於 2018-9-3 02:10 發表

人地話佢球怪發球難接球怪有乜問題?講事實都吾得 黃輸波有乜出奇?但佢就係世界排前10 下風波就未必 往積都係贏呢個伊朗 甘岩發揮唔好輸左有乜問題?佢團體對韓國贏兩場你吾講?
我末見過有邊個排前十球員
成日輸比低排名選手囉。
Ittf 排名無公信力㗎。
作者: lovett    時間: 2018-9-3 02:26

[點樣無公信力你講黎聽下quote]原帖由 Nescafe 於 2018-9-3 02:20 發表

我末見過有邊個排前十球員
成日輸比低排名選手囉。
Ittf 排名無公信力㗎。 [/quote]
作者: lovett    時間: 2018-9-3 02:32

我就睇左前三十名既名單 由第十名到三十名既 黃鎮廷都係贏多輸少 包括第7名既李湘秀 黃往績都佔優 當然 中國少打比賽的另計
作者: Nescafe    時間: 2018-9-3 02:57

引用:
原帖由 lovett 於 2018-9-3 02:32 發表
我就睇左前三十名既名單 由第十名到三十名既 黃鎮廷都係贏多輸少 包括第7名既李湘秀 黃往績都佔優 當然 中國少打比賽的另計
錯。吉村真晴,水谷,梁靖崑,裝智淵, Calderano全都排名低過黃,但對黃贏多
輸少。另外佢對比佢排名低
的Fan bo, zhou yu, pitchford 係下風波。

作者: Nescafe    時間: 2018-9-3 03:25

引用:
原帖由 lovett 於 2018-9-3 02:02 發表

請問佢點樣走後門呢 你走個後門走個世界前十出黎望下 同埋 你講一講邊一隊會想對到中國
人地張本智和講到明要
2020 得到奧運單打金牌,
要ko 中國球手。
作者: lovett    時間: 2018-9-3 03:40

引用:
原帖由 Nescafe 於 2018-9-3 02:57 發表

錯。吉村真晴,水谷,梁靖崑,裝智淵, Calderano全都排名低過黃,但對黃贏多
輸少。另外佢對比佢排名低
的Fan bo, zhou yu, pitchford 係下風波。
Hugo打過一次 但都係前10 其他你講既都係 但有d係16年前打既
中國方博周雨少打比賽排名低無辦法
作者: lovett    時間: 2018-9-3 03:42

講緊團體 唔係個人 同埋自信同自大都係一線之差 黃仰講事實有乜問題 佢地對韓國輸少少輸d運氣無首名 次名對中國係黑仔又有乜問題?相信無人會否認
引用:
原帖由 Nescafe 於 2018-9-3 03:25 發表

人地張本智和講到明要
2020 得到奧運單打金牌,
要ko 中國球手。
作者: lovett    時間: 2018-9-3 03:44

引用:
原帖由 Nescafe 於 2018-9-1 22:23 發表
直板真係冇著數。
對橫板多數下風。
😂😂😂😂😂😂
作者: lovett    時間: 2018-9-3 04:09

其實真係吾明某d網友係咩心態 今次香港打亞運
作者: lovett    時間: 2018-9-3 04:09

其實真係吾明某d網友係咩心態 今次香港打亞運
作者: jimmych    時間: 2018-9-3 09:52     標題: 回復 1# 的帖子

其實多人用「怪」去形容伊朗球員艾拉米恩,係因為當日奇妙電視轉播時,旁述陳淑媛用「怪」去描述,技術上艾拉米恩正手相對「弱」,所以他正手選擇用封弧圈的方法,而不是鬥拉,艾拉米恩的發球係有個人之處,翻查網上資料,不少文章讚他是世上發球最好的球員之一,而黄的而且確一局平均食2至3球。

至於是否支持黄,我發覺球友間的反應都幾兩極,小弟個人十分支持他,同時也欣賞艾拉米恩,最終他也不敵林高遠,但已經為伊朗奪得史上第一個亞運銅牌~
作者: 鐵甲奇俠    時間: 2018-9-3 10:15

引用:
原帖由 lovett 於 2018-9-3 02:10 發表

佢團體對中國有冇贏兩場
作者: KKFan    時間: 2018-9-3 10:30

有感而發,每次直板一輸丶或黄生一輸,某些人不知是否天生睇唔起直板,只要直板一輸就非常開心,因乜原因? 但香港2018,2項本土甲組單打都係分别由2位直板球員取得冠軍,唔通我又可以武斷咁話橫板在香港無前途?當然不可以,因每個時期仲有不同時期打法嘅人取得冠軍,不論直或横打法,所以討論要有持平態度,不要只存遍見,誤導後來者,要讓後來者知道,只要很努力去練習,打直板或橫板好,一樣有出頭天

作者: 速鳥    時間: 2018-9-3 10:40

我想⋯呢次經驗後,香港係雖要多樣打法的高手一起練波,才會有冠軍潛力全面發展
作者: Nescafe    時間: 2018-9-3 16:25

引用:
原帖由 鐵甲奇俠 於 2018-9-3 10:15 發表

佢團體對中國有冇贏兩場
唔使中國,團體對到張本,吉川真晴,Hugo, Pitchford, 德國雙雄 都係兇多吉少。

作者: lovett    時間: 2018-9-3 17:34

引用:
原帖由 鐵甲奇俠 於 2018-9-3 10:15 發表

佢團體對中國有冇贏兩場
你都幾搞笑
作者: ernestlaw    時間: 2018-9-3 21:35

作為一個本地球迷,點都會撐本土球員,等咗廿幾年終於出到稱得上世界級球員,如果連自己土生土長的球員都唔珍惜睇唔起,不如唔好再打乒乓波
作者: q9450    時間: 2018-9-4 17:19

贏輸根本係平常事,張本,馬龍都有輸既時候。黃 作為香港運動員,我地應該支持下。
作者: 729fx    時間: 2018-9-4 17:41     標題: 回復 28# 的帖子

傻仔,講到咁白你都唔明,同你再解釋,我就真係傻仔
作者: 729fx    時間: 2018-9-4 17:49     標題: 回復 46# 的帖子

四大天王夠叻,20年都唔出1個,我唔中意佢一定要支持佢,我支持尹光得唔得,迫人一定要中2黃先可以打乒乓球,有無咁霸道........
作者: 閃人    時間: 2018-9-4 17:55

郑錦昌我一定要支持
作者: 729fx    時間: 2018-9-4 18:05

其實尹光都是打乒乓球,球拍仲要一定用蝴蝶,仲成日飛來飛去挑戰對手
作者: 毛毛輝    時間: 2018-9-4 19:22

支持不支持是個人人身自由,為什麼一定叫人支持
作者: Nescafe    時間: 2018-9-4 20:05

引用:
原帖由 729fx 於 2018-9-4 17:49 發表
四大天王夠叻,20年都唔出1個,我唔中意佢一定要支持佢,我支持尹光得唔得,迫人一定要中2黃先可以打乒乓球,有無咁霸道........
仲話唔支持本土球員就唔好打乒乓波。哈哈
作者: Nescafe    時間: 2018-9-4 21:48

即係我晤鍾意睇香港電影,只睇西片,唔支持香港片就唔好睇電影?·
作者: LTHxPx    時間: 2018-9-5 14:05

其實有冇人知佢當年贏過王勵勤 講緊既係王仲係中國隊主力個陣 人地少比賽所以排名低姐 唔好亂話人地二 三流
作者: grizzlyhk    時間: 2018-9-5 14:25

引用:
原帖由 LTHxPx 於 2018-9-5 14:05 發表
其實有冇人知佢當年贏過王勵勤 講緊既係王仲係中國隊主力個陣 人地少比賽所以排名低姐 唔好亂話人地二 三流
個伊朗球員比賽機會都唔少。。。
作者: LTHxPx    時間: 2018-9-5 14:52

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2018-9-5 14:25 發表

個伊朗球員比賽機會都唔少。。。
咁緊係講緊相對性啦 同張本呢d大部分公開賽都打既人比 佢呢d咪算少機會。。
作者: ernestlaw    時間: 2018-9-5 15:03

如果黃生輸波你咁睇唔起,又唔知香港邊位可以贏得多過佢又或輸得比佢少,有咁嘅人材劉江華唔搵佢陳江華都搵佢代表香港。
你打波輸得多過黃生一定好睇唔起自己,行出街又以為個個香港人睇你唔起,為咗精神健康唔打乒乓波對你有好處,大家亦唔會可惜。
作者: wonfat    時間: 2018-9-5 15:06

引用:
原帖由 LTHxPx 於 2018-9-5 14:05 發表
https://youtu.be/7KWi87FKLkM

王勵勤 2012年世界排名第6至10位

https://tabletennis.guide/alldata.php?name=liqin-wang-109974

作者: lmichael    時間: 2018-9-5 18:12

其實黃鎮庭直板橫打,已經好唔錯,其實除左中國那幾個,對任何一個選手都有得搏,佢都話差,咁何均傑點?直情返去讀書?咁好啦,呢兩位都唔打,香港仲有邊個可以替上去?男子隊,香港真係有青黃不接,當年黃金孔氏+神童一代,真係一個都上唔到去。。。 ,世界冠軍,真係不是有錢贏在起跑線就有。。。
作者: grizzlyhk    時間: 2018-9-5 22:17

引用:
原帖由 ernestlaw 於 2018-9-5 15:03 發表
如果黃生輸波你咁睇唔起,又唔知香港邊位可以贏得多過佢又或輸得比佢少,有咁嘅人材劉江華唔搵佢陳江華都搵佢代表香港。
你打波輸得多過黃生一定好睇唔起自己,行出街又以為個個香港人睇你唔起,為咗精 ...
回文睇唔起的人只係少數。。。   但我打原文出來時只係想到點解有伊朗球員咁勁一次半次都好 連贏港韓男一
作者: Nescafe    時間: 2018-9-5 22:21

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2018-9-5 22:17 發表

回文睇唔起的人只係少數。。。   但我打原文出來時只係想到點解有伊朗球員咁勁一次半次都好 連贏港韓男一
再打我都買伊朗仔

作者: 歌街CCTV    時間: 2018-9-5 22:51

我覺得7xxxx把口好衰,黃鎮廷作為本地士生土長的球員,打到咁嘅世界排名,成績真係有歴史以來最好,支持佢是正常!

作者: Nescafe    時間: 2018-9-5 23:27

引用:
原帖由 歌街CCTV 於 2018-9-5 22:51 發表
我覺得7xxxx把口好衰,咁唔順一哥自己係唔係好有料先,話人走後門,咁你無走後門啦,你夠唔夠佢打呀,你得咪你上囉,唔好俾我估錯,佢可能丁組都未入到!
咁7xxxx 唔
係靠打波揾食,黃生係。不可混為一談。
作者: 華朗先生    時間: 2018-9-6 01:15

相信你講既係1.比賽心態 - 無論對手係邊個,都要打好每一球。中國係強隊,希望後段才對上都正常。正常既張本都應該係想決賽對中國。就算早對到,都想贏。
2.對對手熟習程度-之前已有人提過馬龍都一局食五球,對手係發球最好球手之一。另外,許盺都一局食吉村真晴四五個發球。臨時應變可以再改進,再次對上就可以更有信心。相信每個運動員都會克苦練習,不能說輸了就沒克苦。
3.不過這人都是走後門叻的年青人,同歐鎧淳一樣,繼續幫人去拉票 <-----這個不太明白,中國和南韓泳隊的確被取消資格,難道你又認為中國他們不夠克苦,技不如人,要走後門犯規?香隊泳隊都要努力得第四才能最後得獎。
引用:
原帖由 729fx 於 2018-9-2 23:45 發表
黃鎮廷那些運動員成日一尾賴麥賴物,好似男團,唔通成日要望抽不到中國,靠運氣,你才識得羸,努力練好波,用真正實力打低中國才是正道,好似張本智和咁都羸到馬龍啦,成日望抽不到,你永遠都無進步!單打方面,不計佢手細怪,人 ...
作者: Hotmail    時間: 2018-9-6 17:45

打得好嘅時候我哋要稱讚
打得唔好係咪都可以提出一下意見呢

吾彈得?
作者: grizzlyhk    時間: 2018-9-6 17:49

[quote]原帖由 Hotmail 於 2018-9-6 17:45 發表

彈當然可以 但光明正大一點嘛

作者: 華朗先生    時間: 2018-9-6 17:59

他的意思係很難得才出現本地一個世界級球員,這樣的代表人物,好像單車李慧詩,羽毛球伍家朗咁,我地應該欣賞佢地既努力,咁先可以繼續推動運動。

他當然尊重你對球員的喜好,只是感嘆。難道你說不喜歡國家天皇,我們又話你霸道。
引用:
原帖由 729fx 於 2018-9-4 17:49 發表

作者: 超人    時間: 2018-9-6 18:09

引用:
原帖由 華朗先生 於 2018-9-6 17:59 發表
他的意思係很難得才出現本地一個世界級球員,這樣的代表人物,好像單車李慧詩,羽毛球伍家朗咁,我地應該欣賞佢地既努力,咁先可以繼續推動運動。

他當然尊重你對球員的喜好,只是感嘆。難道你說不喜歡國家天皇, ...
李慧詩 香港第四位單車運動員獲取世界冠軍,並得以穿上彩虹戰衣

可以相提並論
作者: LTHxPx    時間: 2018-9-6 18:10

引用:
原帖由 Nescafe 於 2018-9-5 22:21 發表

再打我都買伊朗仔
比你買死丫真係 真係輸一次就要死講住咩
人地團體對韓國贏左李相秀 鄭榮植你又唔講
暈低
作者: 華朗先生    時間: 2018-9-6 18:20

代表人物不一定是冠軍吧,國家未世界第一喎。
引用:
原帖由 超人 於 2018-9-6 18:09 發表

李慧詩 香港第四位單車運動員獲取世界冠軍,並得以穿上彩虹戰衣

可以相提並論
作者: Nescafe    時間: 2018-9-6 18:51

引用:
原帖由 LTHxPx 於 2018-9-6 18:10 發表

比你買死丫真係 真係輸一次就要死講住咩
人地團體對韓國贏左李相秀 鄭榮植你又唔講
暈低
係囉,佢輸比
北韓仔,美國仔你又唔講。
作者: LTHxPx    時間: 2018-9-7 15:44

引用:
原帖由 Nescafe 於 2018-9-6 18:51 發表

係囉,佢輸比
北韓仔,美國仔你又唔講。
都得呀 佢贏過許昕一次 咁你又講唔講
真係呢 講緊今次亞運贏過呀 叻唔切
作者: Nescafe    時間: 2018-9-7 18:23

引用:
原帖由 LTHxPx 於 2018-9-7 15:44 發表

都得呀 佢贏過許昕一次 咁你又講唔講
真係呢 講緊今次亞運贏過呀 叻唔切
贏許巳經是2年前的事,
輸北韓仔,美國仔, 伊朗仔, 瑞典仔是最近
幾個月的事.

打一百次,許昕可能贏99次。
黃生實力應該未到前10, 我睇係20左右。20已經係好好。

作者: 華朗先生    時間: 2018-9-7 19:36

打一百次,許昕都可能贏100次北韓仔,美國仔(佢好似最緊贏咗馬龍),伊朗仔,瑞典仔。
排名已經係一個事實。睇你點定性,好似手機,以量華為超過蘋果成為第二,以利潤,蘋果有全行業八成利潤,第一。
國內可能都有人贏到佢,但又做唔到國乒,又想要個位,有d最後要做外國人。
另外體能和備戰存在不足也有影響,好似亞運國足八強,上半場輸四球,下半場都可以追返三球先輸。

亞運U23國足不敵沙特U21隊
http://sports.people.com.cn/BIG5 ... 20703-30250419.html
引用:
原帖由 Nescafe 於 2018-9-7 18:23 發表

贏許巳經是2年前的事,
輸北韓仔,美國仔, 伊朗仔, 瑞典仔是最近
幾個月的事.

打一百次,許昕可能贏99次。
黃生實力應該未到前10, 我睇係20左右。20已經係好好。

作者: 芝c高比    時間: 2018-9-7 21:27

鍾意乒乓唔等於支持黃鎮廷,同意
作者: geforceGTX    時間: 2018-9-11 01:56

喜歡乒乓的,多留意技術層面,
一直顧及排名和實力的,或妒忌本地球員,也不見得是真心喜歡乒乓
反正有黃鎮廷的帖,總會有部分Haters留言。

伊朗球手的發球的確完全控制黃,第三局的失利亦明顯令黃信心漸失(也許是緊張吧)
早年吉川發球亦令黃發揮欠理想
Noshad本身亦非善男信女,今次的銅牌他實至名歸

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://www.hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0