發新話題

[是非] 懷疑大專打假波事件

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動
我當時亦在現場, 港大的確是特登輸晒三場, 直落九比零, 港大球員趙, 李, 表現十分玉酸, 其他在場人士都睇到.......大專球壇搞成咁真悲哀
本帖最近評分記錄
  • 阿舜 -40 講大話, 賽果唔係0:9 (如果係唔係講大話, 請 ... 2014-1-27 18:38

引用:
原帖由 Suki 於 2014-1-27 00:26 發表
有冇片睇?!関乎人家信譽。。。。。。。。
我都想睇番....如果大家睇見一定會恥笑該幾位球員

引用:
原帖由 artin 於 2014-1-27 00:56 發表

李同學好似傷左WO師兄,
你有冇係現場睇?其實冇你講到咁誇張 雙打賽的賽果亦不意外
公道d講句,就當李同學傷左,吾通趙和伍都受傷?港大有冇打假波走線自己心知肚明,在場人士看見該場面相信都會有與我一樣的感受,但畢竟港大沒有犯規,只係冇體育精神,就係咁犧牲了城大,可惜......

引用:
原帖由 Suki 於 2014-1-27 10:21 發表
<<香港大專體育協會>>
香港大專體育協會於一九六一年成立。是中國香港體育協會暨奧林匹克委員會成員之一。

其宗旨是透過籌辦體育比賽培養大專同學的{體育精神};並不時舉辦與體育有關之研討會及課程,提高體 ...
我現場睇見連土生土長既港隊成員都要做到咁,真係睇到眼都突,完全蔑視體育精神,以後仲點叫人支持港隊鴉......

引用:
原帖由 wlwlwl 於 2014-1-27 15:08 發表

本港的大專賽我係未打過,不過在外國就有打過吓

如果大專賽係大比賽, 作者CJB6就唔洗等事隔三個之後先攞出來講.
如果大專賽係大比賽, 就一早有人會把這件事攞出來討論.
如果大專賽係大比賽, ...
比賽係本月25日打的.....

比賽的大小冇一個客觀標準,但根據你之前既意思,係咪小型比賽就可以吾理體育精神?

果陣城大自己仲打緊比賽應該冇錄,而專教院即使有錄都吾會隨便交片出來,實質證據的確好難搵,但咁係咪代表港大冇做過? 睇番而家討論左咁耐,港大受到咁嚴厲既指控,都冇港大人企出來講自己冇做過.....港大有冇做過各人其實心裏有數..

而家只希望大專會改下賽制或加例懲罰冇體育精神隊伍啦....

發新話題