發新話題

[球板討論] 水谷隼用板的疑惑

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
1月開始一直都係SZLC, 只不過係手柄佢一時用舊版, 一時新版

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-5-3 03:30 發表

你指zlc吧。 普通zlc先有新舊柄,szlc邊會見呢款舊柄呢?
就係指szlc, 1月全日本就係用舊柄szlc, 本人,蝴蝶,雜誌採訪都證實左
佢係簽約選手,鍾意用咩柄都得
正如佢對鞋一早停產,但仲一直換到新
本帖最近評分記錄
  • jcclee +5 你好貼市 2016-5-3 15:02

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-5-3 15:24 發表
正常普通的特注,手柄沒有章的。 見過的特注水谷zlc同特注 張繼科ALC都冇球員大名那個章。
當然,又話水谷那塊特注跟你我平時見的牡注唔同的,咁又冇法啦。
真係要睇返邊位 ,mengel 果塊聽聞都係同水谷隼一樣
以前係舊柄(水谷隼),依家變左咩都無
但水谷隼果塊特注就有2隻柄

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-5-3 18:09 發表

睇手柄都唔得。 所以我地冇可能知佢真正打緊乜。 話唔定,小胖用vps柄vis之餘,水谷就用超水柄吉他碳
所以我咪話水谷隼本人, 蝴蝶, 雜誌現場採訪3方都話係SZLC, 我諗衰極都唔會3方一齊講同一個大話瓜

引用:
原帖由 LawrenceChan 於 2016-5-3 18:30 發表
其實特注有幾多要求?柄款、重量?
暫時SZLC 市場無特注, 柄款應該可以傾

反而最古怪既係水谷隼換左佢由高中開始帶果款項鍊, 換左同牌新款(平D )
舊項鍊

http://chrioshop.com/SHOP/1161-1000-58.html

新項鍊

http://chrioshop.com/SHOP/magna_neck.html
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 TurboZ 於 2016-5-3 20:42 發表
我都有一直留意水谷用板, 三塊我都有買, 發覺佢用超水時係將黑膠貼在背面(非盾牌嗰面)當正手用, 後來見佢改貼黑膠在盾牌嗰面做正手, 原來嗰時已經係換咗白色邊的新ZLC, 之後見佢多次換拍, 新 ...
香港果次佢的確係轉左ZLC,
但官網到你睇清楚, 佢話水谷隼ZLC 係水谷隼選手ゎ使用ウギхЫю, 過去式,即係現在不用.
m.facebbok.com/story.php?story_fbid=481135082088581&id=393996870802403
蝴蝶收到佢消息係1月轉SZLC , 只不過奧運前會唔會換返就唔知.

引用:
原帖由 LawrenceChan 於 2016-5-3 22:22 發表
Turbo 兄,你3塊水谷板也再,你覺得那一塊最好打呢?
3塊的重量相若嗎?
我舊柄, SZLC, 新柄 都打過, 依家打緊同得返新柄.
唔知係咪懷舊, 舊柄果塊特別好打,重量亦最輕,88g 左右. 其他2塊都係91g, 而且柄位側邊手工都無咁靚

發新話題
最近訪問的版塊