發新話題

[球板討論] TAKSIM / TAKSIM X 配2面T05有無問題?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
其實t64冇可能差過bryce speed fx
你不嫌厚重的話兩面t05冇問題
重型YEO使用者
金棕櫚行貨93g 茹林行貨93g
新日版92g 舊歐版92g
仍待收集重型新歐版及舊日版

樓主想要二跳很賊 既然t64滿足不了 m1更加冇可能的
t05兩面 過百克 加埋底板二百多克到
很多人負荷不到
不過樓主似乎十分大隻
重型YEO使用者

咁應該學許昕打法
重型YEO使用者

05fx 比較肉 你可能會覺得太慢
至于底板沒有重量的標準 taksim 86克左右已經差不多了
重型YEO使用者

可以的!
重型YEO使用者

引用:
原帖由 sev3n 於 2013-3-5 20:02 發表

正手M1 會比O5更合適拉到2跳變化更大嗎,因為我真的很追求旋轉和上旋球的二跳,狂三我都會故意把球拉到個2跳變化較大。
我已經講過 m1做不了你想要的效果
重型YEO使用者

引用:
原帖由 sev3n 於 2013-3-5 20:42 發表

Thank you for your suggestions and feedbacks.
You feel that 06,64FX is much better than bryce speed fx because Taksim should be made up with much softer rubbers.
Have I caught those right?
Thank  ...
其實如果你通常發猛力拉球
t05比Bryce speed fx好
Bryce speed fx我用來打yeo反手
重型YEO使用者

引用:
原帖由 bond 於 2013-3-5 21:05 發表
想第二弧線好惡, 就不建議用TAKSIM了!
其實我都想講
不過見樓主好似ㄧ定要taksim
重型YEO使用者

引用:
原帖由 sev3n 於 2013-3-5 21:12 發表

有其他好推介嗎?
TAKSIM我喜歡他夠硬,拉球不需硬撞個波都夠力,而且控制幾好。
THANK YOU
你在外國的話可買的直板應該好少種類?
重型YEO使用者

可爬不同文搜集下資料
個人認為純木較能做到賊弧圈
重型YEO使用者

發新話題