24 12
發新話題

[綜合技術] 高拋和低拋發球

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:20 下沉

高拋和低拋發球

我想請大家討論一下到底 "高拋發球" 和 "低拋發球" 哪一個比較好和比較難掌握。
明白什麼都總有限期

回復 1# 的帖子

我覺得高拋發球落奌較难掌握但發出的轉數較多 低拋發球"控製吾出枱較有信 以上只是個人觀感大師請勿見笑

當然係高拋啦,唔覺意有陣風吹過就玩完...

低手會用低拋發球"

高手會用"高拋發球"
最新乒器...........................................
蔣彭龍 9mm + Andro / Roxon 450

高拋發球的確比較難控制

大c你洗下錢,我教你高拋

瑋生, 高空拋物係違法喎... ...

我覺得吾發失較難掌握........................

引用:
原帖由 一燈大師 於 2008-11-14 00:18 發表
我想請大家討論一下到底 "高拋發球" 和 "低拋發球" 哪一個比較好和比較難掌握。
I used mostly 高拋發球......But I am not high hand....

我覺得高拋好D
becoz我5識低拋

低拋驚拋唔過16cm... ...

引用:
原帖由 feideepking 於 14/11/2008 10:39 AM 發表
低拋驚拋唔過16cm... ...
that's right!!!

引用:
原帖由 妮妮 於 2008-11-14 07:15 發表

that's right!!!
Yup, 抵拋好蝦總裁及球手... ...

球拋越高,下墜時的加速度越大,那當然是高拋比低拋難發了!

高拋會令個波轉好多,同埋可以妖亂對手.
低拋就易控制好多,
^.^乒~之驕女

引用:
原帖由 nataliehfcs 於 2009-1-4 20:42 發表
高拋會令個波轉好多,同埋可以妖亂對手.
低拋就易控制好多,
好似唔係呢個妖wo

我系低拋波既球手
我覺得高拋好難控制
成日開到個波鬼死咁高(高拋)

引用:
原帖由 一燈大師 於 2008-11-14 00:18 發表
當然高啦...拋得又要直...個波下來果陣又要斬得中...其實都幾難...唔係下下得,

24 12
發新話題
最近訪問的版塊