21 12
發新話題

馬龍真的太強勁; 馬琳哭了 。

馬龍真的太強勁; 馬琳哭了 。

令我覺得點 professional 既球手都會係因為太緊張而打得唔好。
馬琳同馬龍個塲 。。。 馬琳太緊張﹐ 最後以1:4輸左.. 馬琳仲有d 眼濕濕。
打波係佢地既一生。

佢就係差WTTC依個冠軍就令到大滿貫,而且佢知道佢唔會再有機會令到,馬琳今年輸4:1 下年可能輸4:0,佢都講過佢係最冇優勢個個,大力打到持久戰,王皓後生...

咁又係。。。。

馬琳動作真係慢左好多。。。。 老了。

王皓唔係後生, 廿八啦,不過係某人契仔!

馬龍太勁

馬琳可能打埋今次都無得打~~
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

其實唔係馬龍太強 係馬龍對馬琳的研究太透徹了

我又覺得王皓比以前好,佢D波更加強,無論正反手,佢同馬龍絕對有得打,係米今晚WTTC 四強對馬龍?

王皓反而今次世乒賽少左用橫打~
多數都係正手起左手先~
應該加強左正手~
YEO

引用:
原帖由 pearpang 於 2011-5-15 12:01 發表
我又覺得王皓比以前好,佢D波更加強,無論正反手,佢同馬龍絕對有得打,係米今晚WTTC 四強對馬龍?
10:30 GMT + 8 個鐘 -> 香港18:30 開波

引用:
原帖由 出奇老鼠 於 2011-5-15 12:54 發表
其實唔係馬龍太強 係馬龍對馬琳的研究太透徹了
咁馬琳對馬龍呢??

引用:
原帖由 nixonwin 於 2011-5-15 09:19 發表
王皓唔係後生, 廿八啦,不過係某人契仔!
無法子, wang hao係直板(流角涼屬龍)龍的傳人; 用直板但根本係橫板兩邊弧打法係流角涼創, wang hao實行及接班

引用:
原帖由 feideepking 於 2011-5-15 16:23 發表

10:30 GMT + 8 個鐘 -> 香港18:30 開波
開緊波啦~~~
YEO

係喎, 打咗幾局

王皓嬴左馬龍啦
YEO

WONG HAO KO左 MA  LONG了 4:2
WONG HAO 有反手技術較MA LIN 突出,相信都係能夠戰勝的原因

=0=王皓尾果兩局突然好勁

比起前面果幾局黎講
YEO

wang hao與jike照計好多重點練習, 照計決賽係佢地喇

可以見到王皓正反手威力提升左,係佢WIN馬龍的原因

我又唔覺得馬龍太強, 都係正常發揮
而係馬琳真係老了
依家睇佢打波, 好少一分會好多板
通常頭三板內, 一係佢輸, 一係佢贏
絕對唔會相持太多板
因為好多時見佢招牌側身拉波
一拉波一係就一波打死人, 一係就拉失,
一係就畀人防到, 佢就翻唔到身了
所以如果想睇狂對拉個d比賽, 依家唔好睇馬琳d比賽了
反而如果欣賞短檯處理, 睇馬琳就好睇

cccccccccccccccccccc
木板:Stiga OFFENSIVE CLASSIC (CR)
正手:Donic JO GOLD(紅)
反手:729 Lightening(黑)

21 12
發新話題