發新話題

因驗板已被乒總除消資格的球員報到處

我打全國大學生比賽都無話驗板驗得甘鬼”專業” 都無話我塊膠甩粒影響對手的!!點知道返到特區乒總有限公司D比賽就甘專業呢..>.<

話說有年我回香港打比賽,比個乒總球證話我塊膠沒有完全覆蓋塊板要求我換板.,其實塊板除左新貼果時系會完全覆蓋外,以後撕出來在貼就不可能同新貼的一樣啦!!然後我答他:球證我系廣州ARM ARM 落來香港第一次比賽.原來香港乒總D比賽仲嚴格過打世界賽嫁?我五系專業運動員,邊度有幾塊板後備用呢?”

擾揚左三兩個字,比裁判長看看,好在個裁判長之前認識我,就比我用自己塊板繼續比賽囖

其實我的立場好鮮明啦,你乒總搞比賽系爲左咩目的先?比賽D對象系咩人先?
廣大球友都系業餘愛好者,五洗用奧運會的標準來對待啊?

對於我們愛好者來說,一系就全部器材更換符合乒總的最新要求繼續參加乒總的比賽,一系就以後不參加他的比賽,打乒總以外的比賽算了

我會選擇後者囖.第一比賽又多,又玩得開心. 第二,無太多的規範囖!

support !!!

支持

建議MICHEAL 仔 同 冠軍 CALVIN 擇日在福建會打多一場,顛峰決賽!!

我做莊收外圍,^^

如果你輸了給球板不合格的對手....

假如在乒總的比賽, 你輸了
及后發現你對手是食了興奮藥, 球板用了有机膠水, 同時膠皮原來過厚....
但你的對手仍然可以進級, 仍然可以爭奪比賽冠軍
甚至站在頒奬台上
你心裏會否覺得不公平呢 ?

世界田徑比賽都會在賽后驗藥, 便是你進級好, 拿冠軍也好.
一旦發現違規, 便取消資格

I totally unlike the schedule of the racket checking
I so hard to play until the semi final
and then HKTTA told me that my racket is not qualify !

It wastes my time !!!
My racket was used 有机膠水 until 2009 and change to use 無机膠水 up to now.
2 years, the VOC is still here !!!
On that day, I suggested to check about the VOC index with my wood only without any 膠皮, so I can proud that where the VOC comes from.
But HKTTA said "it is no need to do so, I only trust the VOC machine!"

板主是唔好以鼓勵賭博
你只可以 michael 勝 你代 Calvin 捐枱底
相夂 Calvin 勝, 你代 michael 捐枱底

引用:
原帖由 歐少 於 2011-2-22 13:15 發表
我打全國大學生比賽都無話驗板驗得甘鬼”專業” 都無話我塊膠甩粒影響對手的!!點知道返到特區乒總有限公司D比賽就甘專業呢..>.<

話說有年我回香港打比賽,比個乒總球證話我塊膠沒有完全覆蓋塊板要求我換板.,其實塊 ...
This is exactly what I want to say !

收外圍,只是口水戰啦. ^^我修改我的言論啊!

我的隊員在八強,輸給了某四強分子....
但點知對方球板原來不合格....

我都未出聲大呼“唔抵”....................................................
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

Support

引用:
原帖由 fungkawing 於 2011-2-22 13:22 發表
I totally unlike the schedule of the racket checking
I so hard to play until the semi final
and then HKTTA told me that my racket is not qualify !

It wastes my time !!!
My racket was used 有机膠 ...
有無投訴去裁判長度?!?!

引用:
原帖由 歐少 於 2011-2-22 13:15 發表

話說有年我回香港打比賽,比個乒總球證話我塊膠沒有完全覆蓋塊板要求我換板.,其實塊 ...
SUPPORT!!!!

引用:
原帖由 mforehead 於 2011-2-22 12:17 發表
乒總選擇性執法...........驗拍国際例...球証及其球具則求求其.......

业餘賽啫..........球証, 球員都係业餘...

我上次打丁組.....十點開波...因驗拍+一點半才開始打...........

...
癡左兩年都過唔到機?

FOR PROFESSIONAL PLAYERS, SHOULD USE INTERNATIONAL STANDARD MACHINE

FOR SPARE TIME PLAYERS, SHOULD USE SPARE MACHINE

<-->
.

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-2-22 13:37 發表
我的隊員在八強,輸給了某四強分子....
但點知對方球板原來不合格....

我都未出聲大呼“唔抵”....................................................
I support your student 去裁判長度投訴  !!!!!!!

所有四強賽重打∼∼∼

我建議邀請他們來,福建會打一次,邀請賽!

發新話題
最近訪問的版塊