發新話題

呢期興舊生會召集...我又來!有無"維周"仔呀???

陳維周....周維陳!
維周仔快來報到 !....我係198x年代既"維周"仔!

報到,讀過 陳維周 的應該年齡都過30 ha ha......

係什麼來的?有什麼歷史呢?

可否講俾小弟知...小弟才疏學淺呢...

在灣仔萬茂里的一間中學,在198X年已經執笠!

引用:
原帖由 Flatland 於 2008-4-9 01:25 發表
報到,讀過 陳維周 的應該年齡都過30 ha ha......
E.....搵到你喇......hahahaha
維周仔 ...係呀....40都過喇!

當年"維周"係灣仔都幾出名架,咁當然不及三大名校:"新法","威靈頓" & "利瑪竇"喇.......

引用:
原帖由 Flatland 於 2008-4-9 01:42 發表
在灣仔萬茂里的一間中學,在198X年已經執笠!
你係邊一期架......?
"盧豬"?....."肥佬陳"?......定係"梅佬"?
我就係三期都有經過.....而畢業於"梅佬"果期....

引用:
原帖由 poon 於 2008-4-9 13:06 發表
當年"維周"係灣仔都幾出名架,咁當然不及三大名校:"新法","威靈頓" & "利瑪竇"喇.......
仲有一間好出名,係我地母校隔幾條街的"聖路琪"佢認第二,無人禁認第一,仲早過我地學校執笠

引用:
原帖由 poon 於 2008-4-9 13:10 發表

你係邊一期架......?
"盧豬"?....."肥佬陳"?......定係"梅佬"?
我就係三期都有經過.....而畢業於"梅佬"果期....liness" />liness" />
Poon兄,都係我的師兄liness" /> ,我在1984年入讀F.1,1986已轉學校,好像在我轉校一年以執笠。最記得在地下廁所見好多人跳出去走堂
是訓導主任嗎? 應該是肥佬陳 戴金絲眼鏡同好大煙味。最憎教maths的四方果!

引用:
原帖由 Flatland 於 2008-4-9 22:18 發表

Poon兄,都係我的師兄liness" />liness" />liness" /> ,我在1984年入讀F.1,1986已轉學校,好像在我轉校一年以執笠。最記得在地下廁所見好多人跳出去走堂
是訓導主任嗎? 應該是肥佬陳 戴金絲眼鏡同好大煙味。最憎教m ...
係呀.....聖路琪d妹妹好正架 .......hahahaha
地下廁所可以直出街外大排檔....我經常由果度走出去架....hahahaha
8x年果個應該係"梅佬"喇....訓導主任丫麻...佢好廢架...!hahahahaliness" />

[quote]原帖由 往事如煙 於 2009-3-12 13:12 發表

e....搵你你喇, C兄....
真係有d他鄉遇故知既感覺,搵日約下波局,同埋想下當年丫....hahaha
你係邊機打波多呀?

討厭輸波,但無奈已成習慣!

間中學好鐘意打乒乓波架?
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

陳維周小學不是在北角也有一間吧? 也是我媽媽以前的母校

發新話題
最近訪問的版塊