發新話題

乒乓總會的比賽參加問題

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

乒乓總會的比賽參加問題

乒乓總會的比賽
到了今時今日,乒總的確改了很多例,先不說更改了的規則是好是壞,最大的問題還是不能解決,就是讓球員參加比賽。
乒總一方面大力推動乒乓球運動,讓更多人參與,然而好多選拔、訓練也靠註冊球員分去爭取,少打一次比賽可以係損失很多分,雖然比賽唔一定能晉級取分,但你唔比機會球員去爭取,這是十分矛盾的。這邊廂樣樣都計分,那邊廂不是去如何練好球去贏比賽,而係去諗如何去搶個參賽權。
如果這個問題真的不能解決,再多的改革也是徒然。
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 廠長 於 2019-7-24 18:47 發表
註了册,無位比人報唔到比賽,年尾分數打折,推動d乜?
Agree

OUI     
BTY Photino, T-05, T-64.

滾滾長江東逝水,浪花淘盡英雄
是非成敗轉頭空,青山依舊在,幾度夕陽紅。
三國

討論有關球會報名問題
兵種原來嘅意願係好嘅,每個球會只可以報兩隊,但係事實上一個球會隨時會報30隊,改一改名改一個字就叫做唔同球會,究竟有乜嘢方法可以做得好啲啦

網上只可報兩隊, 手寫應該無限
引用:
原帖由 步驚雲 於 2019-7-25 14:53 發表
討論有關球會報名問題
兵種原來嘅意願係好嘅,每個球會只可以報兩隊,但係事實上一個球會隨時會報30隊,改一改名改一個字就叫做唔同球會,究竟有乜嘢方法可以做得好啲啦 ...

報左名, 但係抽唔到, 係咪可以豁免扣分?
引用:
原帖由 青見人 於 2019-7-24 18:34 發表
乒乓總會的比賽
到了今時今日,乒總的確改了很多例,先不說更改了的規則是好是壞,最大的問題還是不能解決,就是讓球員參加比賽。
乒總一方面大力推動乒乓球運動,讓更多人參與,然而好多選拔、訓練也靠註冊球員分去爭取,少打一次 ...

我一隊叫 南華會
一隊叫華南會
一隊叫華南青年
一隊叫南華少年
一隊叫南華
一隊叫南青
咁又得唔得呢?

同球會標準在那里? 去了莎莎及香港體育在團體抽簽, 抽完之後話同一個球會? 即是不同名可以是同一個球會

引用:
原帖由 青見人 於 2019-7-24 18:34 發表
乒乓總會的比賽
乒總一方面大力推動乒乓球運動,讓更多人參與,然而好多選拔、訓練也靠註冊球員分去爭取,少打一次 ...
有沒有建議? 我們不應只投訴 也要給意見乒總,她們坐在辦公室又未落過場打波,對於民間想要什麼可能不太了解

發新話題