發新話題

大笑話, 赴波局, 竟忘記帶拍!

兒子首次去其它會的波局!

今天下班后, 帶兒子去乒匯在順利邨体育馆的波局,

去到見到一位着乒乓球衣的青年,

一人坐在場外椅子等侯,

原來就是乒匯的太陽之子, 真是名如其人,

充滿陽光氣息, 開朗, 健談又好人!

知小兒冇帶拍, 借了一塊比他用,

厲害!反面是長膠, 可惜, 小兒未能駕馭它!

今天三小時波局, 兒子和數位波友砌磋,

各波友打法各有特色,

打球間,有講有笑, 兒子玩得很開心!

哈.哈.哈, 他竟覺3小時波局短了一點! (可是, 回到家巳11:30 pm)

太陽之子不吝賜教, 使我看到兒子一些打波的弱點,

真多謝他!

乒匯的朋友很 nice, 太陽之子,野田妹, Dicky, 狼仔.....,

Many thanks!

有機會, 一定帶兒子再赴波局,

下次他一定記得帶拍 lar  

本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 logtincom 於 2009-1-23 01:38 發表
太子的確好靚仔liness" />
同意! 他靚仔又好人, 很受歡迎!

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-1-23 17:23 發表

呢d是非黑白我仲分得好清,
一單還一單,
我唔會拖埋其他人落水!
夠膽就出黎抽過! (抽波 @_@)
FDK,

野田妹雖然可愛, 但抽波起來, 唔野少, 勁度不弱於男波友,
就一於以球會友,抽番局啦!

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-1-24 02:22 發表

Bluesky, 在下唔識題中的地點喎!
這些是我在網上找到d資料, 若有誤, 煩請大家更正! 謝謝!

乒匯波局

1.  (星期四) 7:00-10:00pm

順利村體育館

引用 yahoo 資料 (Nov 28,2008)

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7008111600943

彩虹站用 B 出口出站,然後在 B 出口外轉乘
專線小巴 54,順利村商場 (近巴士總站) 落車。
車費 $3.2,車程約 10 分鐘。

落車後,請過對面馬路,然後在順利村入面
用扶手電梯上平台,在利康樓用天橋過對面

2. (星期六) 8-10pm

官涌體育館

引用 yahoo 資料 (July 10,2008)
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7008070802883

乘搭港鐵佐敦站 C2 出口,步行約 3 分鐘就到官涌市政大厦內的官涌體育館;見圖:

本帖最近評分記錄
  • feideepking +5 多謝分享, 新春大吉 2009-1-24 10:55

引用:
原帖由 MAMA 於 2009-1-24 01:44 發表
我遲D都想帶個仔黎玩下,佢11歲, 基本功OK, 比賽經驗少.....想揾你地賜教下! THX!!!
Hi MAMA ,

小兒也11歲, 基本功弱, 學了乒乓球7個月,  比賽了2次,
前天去乒匯波局, 打得很開心
睇你幾時去, 我又帶兒子去和你個仔砌磋下!

引用:
原帖由 MAMA 於 2009-1-25 00:22 發表

WA! 講笑咩! 边有得打呀! 不過都可以玩下既.......俾佢攞下经驗都好bor!!
唔知BLUESKY 個仔仔去唔去玩呢!
太陽之子, MAMA,

小兒也報名參賽 (Feb 5), 請留位, 謝謝!

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-1-24 23:47 發表

嘩!爸爸解釋得好祥細呀!
我地成日去都無講得咁好,
真係唔該你幫我地宣傳呀!!
哈.哈..哈..客氣啦!

引用:
原帖由 太陽之子 於 2009-1-25 00:25 發表
唔緊要呢....小朋友最緊要贏輸都能放得下....
這對他日後的成長有莫大裨益呢...
輸了, 跌下來能再站起, 就沒有'輸',

只可說暫時沒有赢,

'輸,' 是'赢' 的踏腳石!

發新話題