發新話題

唉!想唔到臨老 至學打乒乓波! (二)

兒子在4月舉行的全港公開青少年乒乓球錦標賽  打 C , 若 win 第一個對手, 第二個對手很强,在18歲或以下男子球員排名榜, 排120以內。

仔實輸!

哈..哈..又系攞經驗!

最近察覺, 以前仔參加的運動比賽, 除了帶香蕉補充體力外,

還必帶下列物品:

現在 參加乒乓球賽, 就不用了,

乒乓球是比較安全的運動!

回復 22# 的帖子

但我需要這些喎...
哈哈..年紀大了...

當日;北區我都有打, 對青屯乒粒仔...佢太強了!!!  我頂唔住呀..

Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

引用:
原帖由 乒乓人 於 2009-2-21 13:07 發表
但我需要這些喎...
哈哈..年紀大了...

當日;北區我都有打, 對青屯乒粒仔...佢太強了!!!  我頂唔住呀..
哈..哈..扭傷就用云雲南白药 la !

頂唔住, 都系差少少姐!

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-2-15 19:34 發表
?ib_____DLPUS2F1z

今日兒子與2 位球會波友參加北區乒乓球隊际賽(11-14歲组),

每隊 ...
好彩你冇影到我,,我個日打得真係好差

不過你影到我個組既冠軍人馬...山姑 + James既女神

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-2-16 23:11 發表
今天学波, 仍是練左推右攻。

左脚踏前接短波后, 未習惯快速回位!

拉前沖弧圈,  shoulder 太緊,引拍太后, 缺少向前上收臂, 手回位慢,

一大堆錯處要教練重複提點!

休息時, 講下兒子星期 ...
要好好睇下王皓學橫打..嘻嘻* =D

引用:
原帖由 牙龜 於 2009-2-21 17:03 發表

好彩你冇影到我,,我個日打得真係好差

不過你影到我個組既冠軍人馬...山姑 + James既女神
我都有睇你打, (但不敢影你, 你成班 friends 系到),

你 個日叫打得差????

我覺得巳好勁啦!

gd job
主板 格林卡
反手膠JO GOLD
正手膠BRYCE

請問有無睇過 "乒乓球俱樂部" 有乜野玩呀?
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-25 14:59 發表
請問有無睇過 "乒乓球俱樂部" 有乜野玩呀?
我入去睇過 "乒乓球俱樂部",
冇乜野玩呀, 除左打乒乓波!

小賣部賣飲品 乒乓球服裝, 用品

2 小時的學波都幾累!
終於學接發球:

下旋, 側下旋, 逆旋。
教練要我留意他開波時, 波接觸拍面那部分,
估計是甚麼旋,

練習併步走位側身打球後, 笫二天晚上練跑, 跑了短短1 公里竟左腿抽筋,
可能肌肉不慣併步練習所致!

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-2-27 12:16 發表
2 小時的學波都幾累!
終於學接發球:

下旋, 側下旋, 逆旋。
教練要我留意他開波時, 波接觸拍面那部分,
估計是甚麼旋,

練習併步走位側身打球後, 笫二天晚上練跑, 跑了短短1 公里竟左腿抽筋,
可能肌肉不慣併 ...
雖然很累..但一定要持之以恆

你做爸爸做得好好啊
我都想有個爸爸陪我打波
好可惜..佢系吾識打
開上旋..佢都可以飛出界啊

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-2-27 12:22 發表
你做爸爸做得好好啊
我都想有個爸爸陪我打波
好可惜..佢系吾識打
開上旋..佢都可以飛出界啊
咁你開番個無西..等佢食去你張枱...

引用:
原帖由 太陽之子 於 2009-2-27 12:26 發表
咁你開番個無西..等佢食去你張枱...
咁又吾得w0
為左要訓練佢..要佢食下西先得
咁先會進步架嘛

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-2-27 12:27 發表

咁又吾得w0
咁先會進步架嘛
咁你要教埋佢點接

我教佢削返人地個上旋波過去xdd之後個波就會飛起左

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-2-27 12:34 發表
我教佢削返人地個上旋波過去xdd之後個波就會飛起左
你玩佢

哈哈哈..

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-2-27 12:27 發表

咁又吾得w0
咁先會進步架嘛
我都覺, 要食下西去感受下旋轉
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

不過認真講句..其實要佢系咁食西真系無乜用
佢系吾識接既話永遠都吾識接的呢

發新話題
最近訪問的版塊