發新話題

【Smallstar】香港乒乓球論壇 - 管理員

【Smallstar】香港乒乓球論壇 - 管理員

今日病左響屋企無返工,發燒燒到101度訓左成日,我再睇翻原來我都無寫過 blog

話說我小學五年班打過幾過月乒乓波,跟住之後停左,到中二又打兩個月到,果時係返緊學,學校有兩張波檯響操場,一早返到課室點完名之後放低個書包,就偷偷摸摸同第二班的兩個同學落操場打,如是者就打左兩個月打到暑假,由中三至大學畢業到出來做野都無打,原因係週違既同事,朋友都唔鐘意打乒乓波,直至今年二月發現有個乒乓球論壇,響果度可以約人打波,由此時開始就打波打到而家,所以我既波齡夾埋都係一年多少少。
在乒乓球論壇時時想約波友打波,但點知約打波帖子亦時常被其他帖子壓到第三四版,到搵到時唔係滿額就過期,直到十月中無意中聯絡到我地既總壇壇主,便把心一橫要做一個更容易約打波既論壇,好多波友都問我係唔係同我地既總壇壇主好熟同認識已久,其實我地第一次見面就係版主約戰九龍公園果日,咁耐只係電聯絡。哈哈

:lol :lol

小心呀.............感冒未好就唔好做運動呀星星:lol

食多幾個橙同飲多點水啦:kiss:

引用:
原帖由 wyfman 於 2007-11-15 21:21 發表
我年頭都成日發燒,醫生叫我年尾要打流感針,但到現在還未打針:L
你快d打番支流感針啦!:victory:
我去年十月响公司先打完流感針,啱啱一年內無乜事,一過左十月大傷風咳兼發燒,又出唔到聲,病足一星期,唔打好過打,我以後唔會再打流感針,免費都係咁話,難然睇醫生都唔駛錢,咁大個人都未試過咁辛苦!

:'( :'(

我都中左招, 病左5日了..........連呼吸都好困難

引用:
原帖由 極道羅殺 於 2007-11-15 22:18 發表
我都中左招, 病左5日了..........連呼吸都好困難
你好返未呀?
明晚打排名賽wor!!!!

引用:
原帖由 old-cake 於 16-11-2007 00:22 發表

你好返未呀?
明晚打排名賽wor!!!!
都好番7788, 死都要死去打....
最緊要食少啲旦同食少啲西

引用:
原帖由 極道羅殺 於 2007-11-16 16:49 發表

都好番7788, 死都要死去打....
最緊要食少啲旦同食少啲西
要唔要埋飛沙走奶呀老闆;P

引用:
原帖由 輝Sir 於 16-11-2007 17:41 發表

要唔要埋飛沙走奶呀老闆;P
今次奶就無走到, 不過俾人打到周圍飛, 沙塵滾滾:lol

今朝一起身就收到個總壇主既 SMS ,話個 forum down 左,跟手上網睇睇,大鑊個 sever 唔比寫野入去,心諗要揾返最近係兩日前 25 號既 backup 帶回公司做 restore,但又驚 restore 唔到,因為起左個論壇咁耐都未試過做 restore,如果 restore 唔到既話,個幾月既 post 同登記左既會員資料會無晒,帶着沉重心情返公司,結果搞到中午先有部份回復原狀,最後還要網頁寄存公司幫手 reset 返整部份設定,才能將論壇回復原狀。

:L :L :L

引用:
原帖由 smallstar 於 2007-11-27 21:56 發表
今朝一起身就收到個總壇主既 SMS ,話個 forum down 左,跟手上網睇睇,大鑊個 sever 唔比寫野入去,心諗要揾返最近係兩日前 25 號既 backup 帶回公司做 restore,但又驚 restore 唔到,因為起左個論壇咁耐都未 ...
本壇一家大細靠晒你喇星星:handshake

引用:
原帖由 smallstar 於 2007-11-27 18:26 發表
今朝一起身就收到個總壇主既 SMS ,話個 forum down 左,跟手上網睇睇,大鑊個 sever 唔比寫野入去,心諗要揾返最近係兩日前 25 號既 backup 帶回公司做 restore,但又驚 restore 唔到,因為起左個論壇咁耐都未 ...
星星先生,:victory:  謝謝您, 祝早日痊癒!:)

今日帶囡囡去歌和老街打恒生乒乓大比拼比賽,我諗住佢第一場一定輸,打到第二局已是輸2:0,諗住打埋第三局3:0走得,但點知第三局峰回路轉,比我個囡囡反勝一局,跟住重大比數驘埋第四,五局,要打多另一局,又比我個囡囡 3:0 驘左,到A組出線結果要遇到強勁對手,上屆同前屆冠軍,給果輸左。

:lol

果然有其父必有其叻女:victory:

呢個星期響公司全日都試緊幾部數碼電视機頂盒,真係比 OFTA同TVB 玩死,上星期試收咁多個數碼頻道都有聲,諗住可以叫工廠大量生產,點知到左今個星期繼續試標清機頂盒,但TVB 所有數碼台有畫無聲,而 ATV 有畫有聲,重以為係 TVB 發射台壞左,即刻打電話比 TVB 既朋友問,點知原來TVB 轉左音頻AC3 2..0制式,朋友話係跟據 OFTA 的規格做的,原來OFTA 規格話可能有呢個制式又可以唔須要(市埸做主導),即係變左 TVB 做主導,即刻叫工廠停產,唔係啲機頂盒落到香港唔知點賣,ATV 有聲而 TVB無聲,而家又要重新設計過,有排都唔得閒!

:(

引用:
原帖由 smallstar 於 2007-12-16 00:53 發表
呢個星期響公司全日都試緊幾部數碼電视機頂盒,真係比 OFTA同TVB 玩死,上星期試收咁多個數碼頻道都有聲,諗住可以叫工廠大量生產,點知到左今個星期繼續試標清機頂盒,但TVB 所有數碼台有畫無聲,而 ATV 有畫 ...
你研究完話可唔可以話我聽...因為我對呢樣野仲係一頭"務"水:o

smallstar 最近開好多波局, 開親都爆

Welcome Back
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

今日返到屋企收左封卦號信,係警務處寄來,要告我開快車超速,要我提供司機姓名,我即刻打電話去查,話50公里超8公里,不扣分,罰$320,惨

引用:
原帖由 smallstar 於 2008-5-6 21:12 發表
今日返到屋企收左封卦號信,係警務處寄來,要告我開快車超速,要我提供司機姓名,我即刻打電話去查,話50公里超8公里,不扣分,罰$320,惨

我都重有張晨咁早(七點三)佐敦道沖紅燈都未收到.....夠我

發新話題