65 1234
發新話題

華星-水溶性膠水

華星-水溶性膠水

水溶性膠水

Donic
型號名稱非會員價會員價
D-7011Glue Vario Clean (37ml)            
$100$90
D-7012
Glue Vario Clean (90ml)$140$130
D-7014Formula First (25g)$90$80
D-7015Formula First (500g)$270$260

Nittaku
名稱非會員價會員價

FINEZIP水溶性膠水100ml210200

紅雙喜

名稱非會員價會員價
水溶性膠水50ml$60$50

水溶性膠水500ml$190$180

海夫
水溶性膠水(100ml)$100$90
水溶性膠水(300ml)$160$150
海上明月 澎漲油 (250ml)
$310
$300
有機膠水(250ml)$100$90
海上明月 澎漲油 (100ml)                   $130

典馳
水溶性膠水(130ml)$90$80
澎漲油 (130ml)
$410$400

水溶性膠水 WO!!
主拍: 韓.金澤珠
膠皮:donic baracuda

請問水溶性膠水和非水溶性膠水作用有可不同呢!

回復 1# 的帖子

甚麼牌子較好

引用:
原帖由 bandit400rr 於 2009-6-18 10:18 發表
請問水溶性膠水和非水溶性膠水作用有可不同呢!
水溶性膠水即是無機膠水..是現行比賽獲準使用的膠水
而非水溶性膠水..是有機膠水...以前比賽是準用..但現在已全面禁止了

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-6-18 06:54 發表

水溶性膠水即是無機膠水..是現行比賽獲準使用的膠水
而非水溶性膠水..是有機膠水...以前比賽是準用..但現在已全面禁止了
YYP, 咁汝有無使用緊水溶性膠水呢?!

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-6-18 10:27 發表

YYP, 咁汝有無使用緊水溶性膠水呢?!
沒有啊..我自己"痴"多數用有機膠水啊
如果要比賽我先會出去比人幫我"痴"啊

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-6-18 07:02 發表

沒有啊..我自己"痴"多數用有機膠水啊
如果要比賽我先會出去比人幫我"痴"啊
'無機'黏板及膠咁貴兼無'有機'的彈性, 估都唔係太多人使用!

無計啦..比賽系要用無機嘛

約水溶性膠水不夠彈,在比賽時球速是否會變得很慢.

引用:
原帖由 bandit400rr 於 2009-6-19 22:04 發表
約水溶性膠水不夠彈,在比賽時球速是否會變得很慢.
所以需要膠皮和球板的彈力去補救~~

回復 12# 的帖子

我們無入這款膠水,
如要,都可以幫你訂,
不過我記得價錢都唔平~

請問有冇nittaku既膨脹劑?(speed axel impact)

回復 15# 的帖子

日本官方已沒有生產了~

引用:
原帖由 China Star 於 2009-11-2 11:55 發表
日本官方已沒有生產了~
即係你地現在都冇貨了?

回復 17# 的帖子

是的~也訂不了~

澎漲劑用黎有咩用

回復 19# 的帖子

澎漲劑是有澎漲膠皮作用,
效果和以前的有機膠水差不多,
不過現時很多生產商也停產了,
因為有機會在比賽超標~

仲有冇紅雙喜澎漲劑現貨??

回復 21# 的帖子