59 123
發新話題

彷彿聽到你的 draw 聲!

彷彿聽到你的 draw 聲!

今早你參加北區乒乓球分齡賽,

你叫我不要去看, 免給你壓力。

我陪你到賽場, 拍了兩張照片后,

便回家等你的消息!

第一場, 你3:0 赢了對手出線。

第二場對手, 有幸遇上今年全港公開青少年乒乓球錦標賽

B 組亞軍何x 豪,

你3:1 輸了 ! (首局11:3 赢, 之后三局就 8:11, 7:11, 6:11輸)。

你說今日巳發揮水準,

我冇去看, 但你告訴我比賽情況時,

我彷彿聽到你比賽時發出的 draw 聲!

上年 6 月28 日, 你上第一堂, 跟教練學握拍,

今年 6 月28 日 (今天), 你參加此分齡賽,

一年啦, 上天為你安排咗這比賽作升班試,

好!  剛 pass, 准予升二年班!

再努力練習 la, 基本功扎實D, 下年捲土重來,

你將是北區一個難纏的對手!

後記 (3:00 p.m.)

我剛去體育館, 見到赢小兒的對手何 x 豪, 在4 強戰中, 3:0 打波敗對手

睇唔到小兒對佢那場比賽,

睇番這場補數,
現場感受刺激,

Draw 聲此起彼落,分數咬着上

比賽日早上 (28/06/2009)
http://www.hkttf.com/viewthread.php?tid=15623&extra=page%3D1

tuesday既-0-

加油牙!
唔緊要啦, 因為何x豪係同齡黎講都算勁既~~

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-6-28 13:23 發表
tuesday既-0-
請問甚麽是 tuesday 呀??

個鐘-0-

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-6-28 13:37 發表
個鐘-0-
哈哈哈, 你捉到康文處錯處 la!

引用:
原帖由 乒之仁 於 2009-6-28 13:23 發表
加油牙!
唔緊要啦, 因為何x豪係同齡黎講都算勁既~~
謝謝對小兒的鼓勵

因為張相個鐘吸引左我
反而個banner吸引吾到我

已經做得好好了. 比賽後, 知道盡力了而打出水準, 已對自己有個交代了. 只是對手是高手, 也只好將目標放得更高, 有日追過他.

我囡囡也剛考完銀章, 話技術試好好, 只是筆試有一條不識. 我說: 考完就好了, 盡力而為就是交代; 吾得咪下次......

引用:
原帖由 kaka061011 於 2009-6-28 13:44 發表
  已經做得好好了. 比賽後, 知道盡力了而打出水準, 已對自己有個交代了. 只是對手是高手, 也只好將目標放得更高, 有日追過他.

我囡囡也剛考完銀章, 話技術試好好, 只是筆試有一條不識. 我說: 考完就好了, 盡 ...
恭喜你囡囡, 銀章肯定到手 la

未到放榜....也不肯定. 只是, 我要求不高, 盡好就好了

下星期日, 到我囡囡去北區比賽啦..........  也沒有想對手是誰, 打出水準就好了

引用:
原帖由 cathy918 於 2009-6-28 13:52 發表
盡了力便可.....liness" />
update得很快....
你4點幾打, 打好 D

引用:
原帖由 kaka061011 於 2009-6-28 13:53 發表
下星期日, 到我囡囡去北區比賽啦..........liness" />  也沒有想對手是誰, 打出水準就好了
想知對手實力, 可在網上 search 對手名字,

引用:
原帖由 kaka061011 於 2009-6-28 13:51 發表
未到放榜....也不肯定. 只是, 我要求不高, 盡好就好了
第日放榜得咗, 通知一聲

引用:
原帖由 cathy918 於 2009-6-28 13:57 發表

謝謝...而家緊張到肚痛....
緊張到肚痛, 咁參張

聯和墟, 一陣陣大兩, 帶umbrella 呀!

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-6-28 13:56 發表

想知對手實力, 可在網上 search 對手名字,
從對戰賽程表上看, 大部份都是熟口熟面的名字, 沒有一個是容易應付的; 她的第一個對手是10歲青苗. 我想囡囡參加區賽的目的"不在乎輸贏", 反而希望囡囡打出水準, 從中學習到, 了解到自己的不足, 就好了.

加油呀,學左一年波就已經咁勁,真係前途無可限量...

個場同D枱都幾靚liness" />liness" />

※※§§§§§§▽▼▼▼▼▼□◇◆◆

我剛去體育館, 見到赢小兒的對手何 x 豪, 在4 強戰中, 3:0 打波敗對手
睇唔到小兒對佢那場比賽,

睇這場補番數,
感受下現場氣氛
Draw 聲此起彼

59 123
發新話題