發新話題

【雷蒙】感慨........

【雷蒙】感慨........

剛看到廠長的post, 而我近來亦發生了一d事情(對我的閒言閒語), 使我十分感慨!!

如果將聲譽、金錢、乒乓球三樣東西比我排次序, 我會選擇:

1) 聲譽 (無了聲譽, 永遠沒有辦法取回)
2) 乒乓球 (無了乒乓球, 少了很多朋友, 和金錢買不到的歡樂)
3) 金錢 (無了金錢, 最多米搵過loo, 對我來說, 有正職, 又可以教波, 又可以幫人補習, 炒下股票 .................)

所以, 我昨晚曾經想過, 以後不再攪球局, 不再攪比賽, 因為真的很辛苦, 有苦自己知, 還要吃力不討好, 又時常有人放飛機or臨時不到!
自己受了傷無得打仍然要由屯門走出來hold球局, 遇上突發事情不能出現又要想方法解決!!

我累了, 我真的累了!!  對我來說,  聲譽比任何一件事情更重要! 所以好想放棄!!

但今朝醒來, 問問自己, 這樣難得才能找到志同道合的朋友,  只是為一個不知名的人的閒言閒語而放棄, 值得嗎??
所以, 我要堅持下去, 當為波友又好, 當為HKTTF又好, 當為自己都好!  我會堅持到最後!

說實話, 想放棄的念頭愈來愈重, 唔知撐得幾耐!!

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-7-10 10:16 發表
你的感受我都好明白,
個心真係會好痛,
點解自己做左咁多野,
d人只係睇到唔好既地方而唔欣賞自己付出過的努力呢??
但往往係呢d時候,
你就會知道邊個先係你真正的朋友,
佢會好主動咁去 ...
多謝野田, 果然係我的好朋友!!

引用:
原帖由 氣寒西北 於 2009-7-10 11:00 發表
先剛開始就想放棄 
人言可畏............... !

引用:
原帖由 氣寒西北 於 2009-7-10 11:04 發表
每件事都輕易放棄 結果一事冇成
鬧得好....所以米要堅持loo..............

引用:
原帖由 nchan001 於 2009-7-10 11:50 發表
We live for ourselves, not for other irrelvant people.  You cannot aovid gossip and never try to clear all of them.  As long as you know it is right, just go ahead.  Don't miss the "key" because of mi ...
Thank you nchan..!!

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-7-10 11:54 發表

小妹亦深明此道....
所以你米唔再攪比賽loo................

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-7-10 11:57 發表

哈!
我唔襟激!!
不如你攪球局la...

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-7-10 12:04 發表

有諗過,
等我d比賽無咁密先啦!
你有好多比賽咩???

引用:
原帖由 simonko 於 2009-7-10 12:44 發表
無野o既????

引用:
原帖由 維克多 於 2009-7-10 13:21 發表
我剛來此論壇一個星期,期待參加你搞的球賽和球局。十分欣賞你對搞波的熱誠!
也期待你的參與.......!!

發新話題