發新話題

父子一起睇Youtube 乒乓球賽!

父子一起睇Youtube 乒乓球賽!

你天天上 Youtube, 看乒乓球賽影片,樂在其中,
即使在學校考試期間, 你都未改此習慣,
我覺得此習慣幾好,可免費欣賞到世界級的球賽,
哈哈哈, 你又可偷下師!可惜, 我沒有這方面的興趣!

最近, 你睇到一些精彩的乒乓球片段,
又忍不住叫我一起看!
好, 就陪你一起看吧!

每次快播映到精彩鏡頭前,
你都提醒我要留心睇,
甚至, 重播那精彩的一刻!一看,再看再看! (play back好方便)
你有時會一面看, 一面評論球手的表現!
點解連拉多球對方正手,不突然轉攻其反手?
點解...? 點解...?
你自問了好多點解???
但我只聽你的” 偉論”, 冇答咀, 因為我都唔知” 點解”

以前, 外國乒乓球手, 我只認識波爾,
跟你一起睇多了Youtube 乒乓球賽,
我現在知道誰是薩姆索諾夫,
誰是梅茲 , 誰是水谷隼!

我知你在 Window “我的最愛”中, 儲存了很多你最愛的球賽片段,
興趣是要培養的,
等我有時間就上Youtube睇多d 乒乓球賽,
培養這方面的興趣!

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-11-3 19:47 發表
你天天上 Youtube, 看乒乓球賽影片,樂在其中,
即使在學校考試期間, 你都未改此習慣,
我覺得此習慣幾好,可免費欣賞到世界級的球賽,
哈哈哈, 你又可偷下師!可惜, 我沒有這方面的興趣!

最近, 你睇到一些精彩的 ...
天倫之樂,好幸福呀!!
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

引用:
原帖由 brian1115 於 2009-11-3 19:49 發表

天倫之樂,好幸福呀!!
Yes, 我都好享受架

你個仔同我一樣有個咁既習慣

好! 享受乒乓球的樂趣!

睇得過!

引用:
原帖由 JJJJJ 於 2009-11-3 21:51 發表
你個仔同我一樣有個咁既習慣
哈哈哈, 咁你在 Youtube 學到不少野 la

引用:
原帖由 文仔 於 2009-11-3 21:57 發表
好! 享受乒乓球的樂趣!
你有冇睇架?

在 youtube 上面大多數睇本港賽,而睇國際賽會睇 ittf 囉!

發新話題