51 123
發新話題

【吹水區】: 好 [火羅]

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:37 移動

【吹水區】: 好 [火羅]

煲煲下藥瞓着覺,給果煲燶藥,而家全間屋都好[火羅]:L

引用:
原帖由 nganhot2 於 2007-12-10 22:56 發表
咁都得!!!

:o

引用:
原帖由 smallstar 於 2007-12-10 23:18 發表

咁都得!!!

:o
無火燭都算好彩:L

引用:
原帖由 nganhot2 於 2007-12-10 20:05 發表

無火燭都算好彩:L
銀銀, 叫中醫師煲埋嘛, 可不用 自己煲的!:o

而家有中藥冲劑一包包架,唔需要煲,一冲即飲!

功效重好過慢慢煲

:lol :lol :lol

回復 7# 的帖子

受咗少少風邪未好,有D外感傳裏,肩頸肌肉扯住痛。
執返兩劑,清清底咁囉。

引用:
原帖由 feideepking 於 2007-12-11 00:22 發表

銀銀, 叫中醫師煲埋嘛, 可不用 自己煲的!:o
中醫收O左工我都未收工,惟有自己煲:'(

引用:
原帖由 smallstar 於 2007-12-11 08:51 發表
而家有中藥冲劑一包包架,唔需要煲,一冲即飲!

功效重好過慢慢煲

:lol :lol :lol
要對症下藥。傷寒飲板藍根,死多二錢。
但係點知自己傷寒,熱氣,定係肝火呢?
我唔識,所以要睇中醫。

回復 11# 的帖子

O個D係就二D野黎架。
我都磨過花旗蔘,石斛,同唔知乜野。
打波就帶一壼去飲,成日畀人話我滋陰:loveliness:
如果頭痛,我就會磨D甘草,白芍 (定係白朮呢?)黎飲,都好正架。
不過就唔係樣樣野都可以磨粉。
有D藥,係要煲過先有藥效。:loveliness:
係識中醫O既人講O既,我唔識。:loveliness:

引用:
原帖由 nganhot2 於 2007-12-10 22:56 發表
好小後生女會煲中藥

回復 13# 的帖子

所以咪搞成咁囉:L
(扮下後生先:lol)

引用:
喂妳冇事呀嗎?我明天仲想同妳打波播,不如我介紹個中醫卑妳,佢好叻0架,何志平夫婦同葉樹堃都睇佢嘅.
[img]        (\~~/)           (\~~/)[img]
                (~'.'~)         (~^.^~)            
               (_ (__)~o    (_(___)~o

引用:
原帖由 little-dolphin 於 2007-12-12 00:41 發表

喂妳冇事呀嗎?我明天仲想同妳打波播,不如我介紹個中醫卑妳,佢好叻0架,何志平夫婦同葉樹堃都睇佢嘅.
吓! 何志平好似自己都係醫生喎,佢去睇中醫?

引用:
原帖由 Augustmoon 於 2007-12-11 20:51 發表
好小後生女會煲中藥
八月真係識得逗人開心!:lol

引用:
原帖由 傅穎 於 2007-12-12 21:39 發表

你咁講,好似有D唔畀面樓主喎,你唔驚佢O趙你呀?
不是不是:Q , 主要說他口才了得! :P

引用:
原帖由 44_66 於 2007-12-12 09:09 發表

能醫 不自 衣 :loveliness:
何志平係眼科醫生黎家咋......

51 123
發新話題
最近訪問的版塊