發新話題

現場睇你比賽, 刺激很多!

現場睇你比賽, 刺激很多!

乒乓球方面, 我很少機會看到你和別人比賽或較正式的打分,

因為, 每逢這種埸合, 我都要”自動消失”, 你說我的出現會比你壓力!

昨晚, 你冇請我離開場館,

我好 happy, 睇到一次你和別人較正式的打分。

雄昇球會到粉嶺乒村切磋球技, 兩會進行4單打, 一雙打, 打5局3 的比賽,

單打, 你是乒村其中一個出賽隊員!

現場睇你比賽, 刺激很多,

你們兩人勢均力敵,

打出好球得分, 都會激情地 吼出一聲“draw”

左手輝哥哥 draw 得很有型, draw聲配合動作,和面部表情, 簡直一流!

哈哈哈, 你都 draw 得很有性格!

首局就打到 “due 時”, 你以16:14 險勝,

之後, 輸番一局,

跟著, 又比你追番一局!

你大分2:1領先的時後,

我身邊的乒村朋友對我說:

“ Blueskyson 爸爸, 你唔使咁緊張喎.....”

, 乜我真系好緊張咩!

唔通面部表情出賣左我!

比別人察覺到tim!

唔得, 我要 relax, relax......

你們打球的動作很快,

我看比賽的時間則過得很慢!

好啦……終於睇完五局 la

嬴輸都可以松一口氣 la

波局完左, 我踏單車背你回家,

一路上, 你興高采烈地講番當時比賽的情況,

那位哥哥多變的發球和勁衝的弧圈球,

和自己當時的心情!

我都覺得你仔仔尋晚打得好好,及好享受和對手比試的樂趣! 請繼續努力吧!

仲可以兩個人座一架單車返屋企,真係好
不過以後機會應該愈黎愈少啦,仔仔都以經升中,好快到反叛期啦,
所以要好好珍惜。

引用:
原帖由 文仔 於 2009-12-7 22:33 發表
我都覺得你仔仔尋晚打得好好,及好享受和對手比試的樂趣! 請繼續努力吧!
謝謝對小兒的鼓励

引用:
原帖由 雲霧 於 2009-12-8 00:43 發表
仲可以兩個人座一架單車返屋企,真係好
不過以後機會應該愈黎愈少啦,仔仔都以經升中,好快到反叛期啦,
所以要好好珍惜。
Yes, 我會好好珍惜!
雖然他巳到反叛期, 但他不會唔要我这個免費司機及忠實聽眾

邊個win

引用:
原帖由 Ivan2327 於 2009-12-19 18:35 發表
邊個win
當然是Bluesky囝囝勝左手輝啦!

引用:
原帖由 文仔 於 2009-12-19 23:23 發表

當然是Bluesky囝囝勝左手輝啦!
兩人勢均力敵, 將來再打, 不知鹿死誰手  

發新話題