發新話題

緣聚網上話(吹)乒乓

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 占jim 於 2010-2-19 06:17 發表

Ken, 呢鑊真係俾佢攪到一褲都係, 竟然要亂打亂撞至掂, 正常程序........唔掂 ! 吹漲 !
占生, 買部EPC備用安全d, EPC跌到2XXX喇, 在下果次用$2399/$2499(唔多記得邊個價)買部 ACER N280, 主機有事時可以頂住先, 可以唔使急住整... ...

引用:
原帖由 占jim 於 2010-2-19 06:44 發表

King少,
唉 ! 呢鑊真係"金" !  
MSI G41MP33 $410 + CELERON E3300 $389 + A-DATA 1333 1Gby $215 + SEAGATE 250 Gby $285, 一共$1299 /$215 =6塊.......E1唔見咗 !
E + 兩個 Hard Disk 三個 ...
占生, 咁希望部機'安康'! MSI底板幾買得過, 都幾耐先會失常; 但唔敢用Celeron CPU... ...

引用:
原帖由 占jim 於 2010-2-19 06:48 發表
講開又講, E + d 水晶面 LCD 唔使一千真係靚到暈 !  40,000:1 !  
D嘢大量生產就係顧客之福, 一見d嘢有大量生產o既傾向, 而好多人已經接咗貨(買咗)o既 , 必然可以等到佢跌價... ...

引用:
原帖由 占jim 於 2010-2-19 07:01 發表

King少,
在下上手用AMD麻麻成日過熱, E + Celeron E3300 散熱片大風扇又大, 溫度得17度C左右好正 !  MSI底板好可靠, 上手 KM4AM 用咗五年都冇出事 !  
占生, 你以前用AMD?!  在唔見Intel Pentium字樣唔敢買... ... 而家仲用dual core

真皮梳化$1300, 同樣大o既軟皮(人造皮)梳化$589; 真皮梳化抵... ...

引用:
原帖由 占jim 於 2010-2-19 07:23 發表

King少,
如果唔百厭玩超頻Celeron O.K. 架 !  
占生, 謝謝提供!

引用:
原帖由 占jim 於 2010-2-19 07:30 發表

King少,
五年前買塊MSI底板 +AMD 1.6 G + 256M Ram =$1100
E + MSI底板 + Celeron 2.5 G + 1 Gby Ram =$1014
占生, 咁就抵玩喇, 恭喜!  在下用都係用MSI底板, 希望可用過五年, 最好破埋以前compaq pentimum系列機o既7年紀錄... ...

引用:
原帖由 占jim 於 2010-2-19 07:48 發表

King少,
事實真係抵玩嘅 ! 在下係因為要就果d Serial ATA 硬碟, 先要換底板架唧, 否則仲有排用喇 !  
占生, 咁'時代' 迫你要更新喇, 拎去整機多數預upgrade... ...

引用:
原帖由 占jim 於 2010-2-19 07:52 發表
比較起黎, 打五年乒乓波, 使千零蚊買板買膠得唔得 ?  
係喎, pp貴過pc好多!

引用:
原帖由 雪清風 於 2010-2-19 09:54 發表

Oh , why buy celeron   At least E6300 ------> my suggestion
因為唔百厭... ...
引述'如果唔百厭玩超頻Celeron O.K. 架 !'

引用:
原帖由 占jim 於 2010-2-20 06:18 發表
各位, 今晚21:15睇ittv 呀 !   
占生, 謝謝 ; 有無邊個super star?!

引用:
原帖由 占jim 於 2010-2-22 09:51 發表
郭躍, 劉詩雯, 王勵勤都係藍海綿喎 ! 係乜膠黎架 ?  
占生, 佢地唔係用藍鯨咩?!

引用:
原帖由 占jim 於 2010-2-22 16:38 發表
嘩 ! 鬼妹仔砍底馮X微 !  
王大力連砍兩新秀, 好睇吖 !  
眼見王大力多咗反手發力 , 少咗牽強的抝腰!

引用:
原帖由 占jim 於 2010-2-22 16:26 發表

好似話狂飆都有籃海綿 !
謝謝通水!

引用:
原帖由 雪清風 於 2010-2-22 20:02 發表

Yes, sure! If KingKingKing tell me that he is so handsome, I believe
風生, 寫意喇, 出trip可以連網!

引用:
原帖由 雪清風 於 2010-2-22 20:42 發表

go dinner till 9xx, read some notes prepare for tmr, already 12:00
聽日要present?!

引用:
原帖由 雪清風 於 2010-2-22 21:09 發表

Install new equipment
受委重任; 掂當!

引用:
原帖由 占jim 於 2010-2-23 07:00 發表
有關 Grip-s, 唔知堅定流嘅 !  

黑海绵,打底,打底层上覆盖有一张塑料膜,打底层上写36度,一看就觉得是中国人的字体。怎么看都像海夫——&#36719 ...
外籍海夫/海盜 = 尊尼特普?!

引用:
原帖由 占jim 於 2010-2-23 07:08 發表

德國海夫.........!  
問弧生制唔制咯 !   
佢係德國膠迷, 或者會制... ...

引用:
原帖由 占jim 於 2010-2-23 07:14 發表

真係 ? 咁五折收購埋佢d E1 咯 !  
E1仲有貨咩 , 照計所剩無數唧(因為尚有多種中, 日, 歐膠; 每款都應該唔會太多儲倉)?!

引用:
原帖由 占jim 於 2010-2-23 07:38 發表

King少, E1 啱唔啱使先 ?  
占生, E1用落都幾爽 ; 在下尚有大量日用品要買, 少買備用乒膠... ...

發新話題