發新話題

緣聚網上話(吹)乒乓

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 michaelwwk 於 2010-2-26 01:10 發表
我早上可以
早上打波,中午返工,夜晚砌板,通宵上網!!

米高兄,係咪呢個行程?

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2010-2-26 01:33 發表
Tibhar H-1-9周末到,弧兄,正手黑V,反手用Coppa Speed ok嗎
DONIC膠都係少試為妙,占兄用過Baracuda, JO Platin,我用過JO GOLD之後都對DONIC冇乜信心!!

咁塊黑V係咪粘粘地架?彈性同E1比呢?!

各位弟兄,如果下星期六上午去世貿包場有冇問題?

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-2-26 14:28 發表

報數: 在下bu xing
King少,幾時先xing?!

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-2-26 14:46 發表

弧生, 有件事係好閹錢兼時間即將開始, 其殺傷力之大難以估計!
添丁??

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-2-26 15:03 發表

五香肉丁?!
可以好閹錢同即刻開始,但唔夠殺傷力喎!?

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2010-2-28 20:38 發表
盟友們新入的貨!
http://www.pingpang.info/bbs/dis ... d=140&Id=217892

膠皮就較難說,板子太有個性,來測評對膠皮不公平

但板子是好打的,但..........適應期對我剛打橫來說會比較耐一點!

但小 ...
米高兄,塊板真係好靚仔 ,塊木要幾銀呀?

咁塊Xiom Vega Pro(黑V),好唔好打?係咪帶有粘性架?!

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2010-2-28 23:32 發表
弧兄,Xiom Vega Pro(黑V),是涩性的,用H-1-9咁另類好難比較

coppa反而做反手不錯,轉,快,穩,但膠氣味怪,塊板1500人仔,敗家了
米高兄,要星期六集齊人又要世貿D教練剛有空檔似乎並非易事!!

咁如果閒日得唔得閒打波?

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2010-3-1 00:18 發表
星期六日可以,平日比較難,弧兄
咁星期六日有局就搵你喇!!

引用:
原帖由 雪清風 於 2010-3-1 00:31 發表
弧c hing, 別忘了.....
雪生,咁你幾時得閒? 要就就King少喎!!

同埋豬扒飯呢輪痴左線,12:00-14:00我單拖落去都要等好耐位!
似乎食番King少上次入黎果間尼樸爾穩陣D!!

引用:
原帖由 雪清風 於 2010-3-1 01:13 發表

I remembered 1st time find King少, waited about 9 months
等9個月!!
係咪有D等BB出世既感覺!?

引用:
原帖由 雪清風 於 2010-3-1 01:19 發表

wait bb for long time still very happy, wait him, just want to fight him Gum
咁適當既體罰係收到D阻嚇作用既!!

各位,呢幾日去左試工少左上黎,同大家打個招呼先!!

King少,雪生,尋日冇做喇!

個間公司個老闆同大部份員工不和,新人頓成磨心,

我呢個位,今年初到依家我已是第7個!!

引用:
原帖由 雪清風 於 2010-3-15 00:17 發表

WOW, now working is too difficult!
第一日返工,個師父就不停話個老闆衰,到食飯時間老闆又安排個專人同我食Lunch,

專人又不停話個師父點唔好點玩野,半日就迫你加入無間道,邊緣人既戰團!!

大佬呀,求份工開飯唧,唔駛咁誇張卦!!

引用:
原帖由 雪清風 於 2010-3-15 00:26 發表

弧七哥
呢次真係七吓七吓!!

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-3-15 14:18 發表
弧生, 工作上遇到是非當人情果d工, 唔做佢就唔做佢喇... ..

生活上不能開源, 就要節流果d諗法今時今日未夠o既; 在下愚見是嚴守以下兩項守則:

1)找工作不找沒有底薪或超低底薪, 然後依靠不固定的佣金或其 ...
多謝King少提點,不過情况有時唔到自已控制喎!!

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-3-15 16:36 發表

弧生, 唔使客氣; 第二點在下無詳細講, 每月固定支出追實人o既, 若果一個月都無工做, 會累加得更大... ... 對抗佢o既方法就係定咗三星期內狂見工, 若果得衰工招手, 咁就唯有做咗衰工先; 心裡面o既沉屈 ...
King少,呢個都係一個好方法,我盡量試試喇!

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2010-3-16 00:18 發表
弧兄,Grip-s呀!不過.....

http://www.ssttc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1
米高兄,呢塊TIBHAR藍鲸似乎危危地,亦反映出鬼佬如果肯用粘面膠,

成績同技術可能一早就有突破!!

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2010-3-16 01:02 發表
是啊!唔考慮

弧兄,份工好似麻麻喎!加油!

唔見占兄好耐,佢去
米高兄,多謝鼓勵!!

上星期我去左返工,得番占兄一個抵擋Cyrus既正反手爆沖弧圈,

可能受了點內傷,需耍閉關調適一下!!

發新話題