發新話題

今日丁組賽,一次很好的經驗

今日丁組賽,一次很好的經驗

冇乜花時間, Blueskyson 第 一場就比對手 3:0 勝 !超快可回家繼續温書, 準備明天考試!

對手哥哥好強, 正反手拉前衝,小兒擋到出晒界, 再加埋那下同樣好的直板横打, 小兒輸得心服口服! 他說第一次接那麽快及衝的球!

我回家在網上search  那位對手哥哥的資料,
他有打
乒乓球超級聯賽 2009 秋季賽事(甲組) 的!

哈哈哈, 真謝謝他, 兒子可得一次寶貴的比賽經驗;又可超快回家繼續温書!  

P.S : 那位哥哥巳入64強了

引用:
原帖由 大吉 於 2010-1-3 20:51 發表
我知blueskyson打邊個;但係~~乒超甲組唔見
把他的姓名, 在 google , search 下就見

引用:
原帖由 borkee 於 2010-1-3 20:51 發表
Blueskyson,上了寶貴一課後,要繼續努力讀書呀,年中團體賽及單打再嚟過喇!
謝謝對小兒的鼓勵

引用:
原帖由 bond 於 2010-1-3 20:53 發表
好野!可以早D返屋企溫書!
Agreed

引用:
原帖由 風吹雪 於 2010-1-3 21:01 發表
我1月5日開始考試,直到1月18日,考十日,每天的放學時間都是12:30
風吹雪:

你比心機溫書 la, 用拿東區分齡賽冠軍的决心去考好今次考試

引用:
原帖由 野田妹 於 2010-1-3 21:31 發表
咁都好呀!
可以打比賽之餘又可以早d溫書,
佢今次一定會有好回報嘅!
Yes, 一次寶貴的比賽經驗 (好回報)!

引用:
原帖由 文仔 於 2010-1-3 21:37 發表
今晚你兒不會去打乒村球局嗎? (準備考試)
Yes, 不會去la

那位哥哥巳入64強!

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2010-1-4 13:37 發表
你 仔仔 vs 果個, 是否 "福水"
不是福永, 還有其它選擇嗎?

巳 PM 你!

引用:
原帖由 hkcuber 於 2010-1-4 14:46 發表
So happy that he had a good experience la!

So?  Any negative effect on Exam today?

I think you made the right choice to let him go for the match la!

Good chance for EQ and AQ practice! ...
He said he found the exam ok !
hahaha, so many exams are waiting for him .
He has to practise self-management and make decision himself and  bear the responsbiliity.

引用:
原帖由 ericcwk 於 2010-1-4 18:14 發表
我只可以講

失敗乃成功之母
Yes,  每次失敗能看到自己的不足, 會有進步!

發新話題