發新話題

你估唔到,我今晚去睇你練波!

你估唔到,我今晚去睇你練波!

哈哈哈, 你肯定估唔到,我今晚都去睇你練波,
因為, 照理我應睡在床上休息!
雖是小手術, 但手術后, 我行動暫時也不太方便!
去體育館的路途雖短,但我都行得頗吃力!

(去體育館, 途中的一段路)

睇你練波, 來來去去都是練那幾招, 其他人肯定悶死,
但我覺得是一種享受, 今晚也不例外!
開心: 見你一點 一滴的進步,有些動作開始做到了!

睇咗半個鐘, 我就先離去, 回家休息!
回家條路很 "長" 啊!

相當感人呢 !

引用:
原帖由 文仔 於 2010-3-12 01:17 發表
相當感人呢 !
Thanks 文仔

引用:
原帖由 mathew1734 於 2010-3-12 01:06 發表
愛子心切
做完手術即刻去睇佢
父愛真偉大
Thanks Mathew!
其實只是小手術, 休息數天即可!行動暫時不太方便而矣!

去睇佢練波, 巳成習慣, 正如我上面所說, 是一種享受, 唔去反而唔輸服!
哈哈哈, 正好似天天, 很自然地, 我最少上一次hkttf 一樣,否則會唔輸服!
謝謝你的讚賞,但其實這只是一件小事而矣!

Good father!

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2010-3-12 09:59 發表
Good father!
Thanks

引用:
原帖由 ncc321 於 2010-3-12 09:19 發表
你也估唔到,現在我也回你的貼哦
真係估你唔到...haha!

I won't not do that, as I would usually be very concern about my son's progress...
He usually does worse when teacher or me pointing out his problem...
But it is hard to say nothing when I see him wasting his time and teacher's time and my money

So, if I had an operation, I would rather stay home and prevent myself from unnecessary anger!
So you are a much better father than I am and your son is more mature too!

And get well soon wor!

引用:
原帖由 ncc321 於 2010-3-12 09:19 發表
你也估唔到,現在我也回你的貼哦
哈哈哈, 真係估唔到, 因為我都冇去估
其實, 你和其他朋友一樣, 久唔久就出現, 回我的貼,這是很正常的!
從你上面所寫的 "現在我也回你的貼哦", 我才察覺你之前巳停回我的貼了!

我寫的網誌, 是和大家分享我和兒子親子乒乓球的苦與樂,
不一定引起共鳴,
我知道有很多朋友都有看我的帖, 但不一定回帖的!

大家有看,我巳滿足, 回帖巳是 bonus 了

引用:
原帖由 Fai.. 於 2010-3-12 12:21 發表

真係估你唔到...haha!
hahaha, 你們應是很熟的

引用:
原帖由 hkcuber 於 2010-3-12 12:50 發表
I won't not do that, as I would usually be very concern about my son's progress...
He usually does worse when teacher or me pointing out his problem...
But it is hard to say nothing when I see him w ...
Thanks for your compliment.

It really depends on what 's your expectation!
What do you want your son to achieve in playing TT ?

一種有益身心的健康活動?
入校隊,青苗, 精英, 港青?

Should there be any differnces between the reality and your expectation, tension occurs and you may feel frustrated!

Good father hkcuber:

Anger is not good for health and 親子 relationship.
Relax !

好爸爸!

引用:
原帖由 檜之友 於 2010-3-12 13:22 發表
你孩子真係好幸福.......有個咁好嘅爸爸...........我身為人父.......感受也特別大......
謝謝!
看著自己的孩子的成長, 為人父母的, 大家感受大同小異,
但家家有本難念的經

引用:
原帖由 羽夜星魂 於 2010-3-12 13:48 發表
好爸爸!
Thanks 新版主 羽夜星魂

發新話題