37 12
發新話題

青少年乒乓球賽(男 C) 入32強

青少年乒乓球賽(男 C) 入32強

你打波巳一年九個月了, 今天的全港公開青少年乒乓球錦標賽( 男子少年 C 組) 是最大的考驗!
有230 位參賽者 (當中 有 32 位種子球員), 分8 組 (BC-1 to BC-8), 每組28-29 人。

第一場: 赢對手3:0  (細分15:13, 11:9, 11:5)

第二場: 赢17 號種子3:1 (細分11:5, 14:12, 8:11, 11:8)

第三場: 赢對手3:0 ,入32強 (細分11:9, 11:9, 11:9)

第四場 : 輸 3 號 種 子0:3 (細分2:11, 8:11, 6:11)

下年定捲土重來 !

比賽點滴:

1.  第 二場對種子, 兩人的球拍被抽檢過機 (右邊台上兩塊板)。

2. 遇到朋友, 你坐教練席 。唔知有冇用呢, 因為這朋友比賽經驗豐富過你好多。

3. 場地和 平日打慣的體育館很不同, 地板, 光線, etc. 第一場完全發揮唔到,
所以你應去多 d 不同場地比賽!

打慣的體育館:

4. 比賽經驗少, 你只有帶拍, 波都冇帶 ,
好彩遇到那位朋友有帶波, 第二場前掃咗一陣波, 熟習環境及熱身!

5.你認識的波友數目少, 參加外面(離開北區)的比賽, 即使有空場,
都找不到熟人同你掃波熱身!

6. 你每場比賽, 我都冇睇, 都係在比賽前拍幾張你和對手熱身的照片,
就到地下大堂sofa坐下, 等你電話!

好勁!

我輸左比你個仔呀

三盤11:9 =.=

勁慘!佢D開波好勁,D下旋唔知點解我一拉起出左界,佢超勁,我第1,2場都差D輸,第3場輸到........-.-

引用:
原帖由 william011894 於 2010-4-2 21:32 發表
好勁!
Thanks

引用:
原帖由 風吹雪 於 2010-4-2 21:35 發表
我輸左比你個仔呀
Thanks ! 其實你們實力相約

引用:
原帖由 william011894 於 2010-4-2 21:37 發表
三盤11:9 =.=
你有去睇??

真係冇可能既事囉,1年9個就咁勁,佢D開波好好,手感勁好,D下旋開得好轉,應該係衝下旋,第1局食左勁多球發球,應該係話局局都食成幾球,如果唔係都應該唔會輸!佢D橫打都好勁,打波好有力,基本功好紮實,比心機

引用:
原帖由 Bluesky 於 2010-4-2 21:47 發表

你有去睇??
上乒總個網睇.....

引用:
原帖由 風吹雪 於 2010-4-2 21:52 發表
真係冇可能既事囉,1年9個就咁勁,佢D開波好好,手感勁好,D下旋開得好轉,應該係衝下旋,第1局食左勁多球發球,應該係話局局都食成幾球,如果唔係都應該唔會輸!佢D橫打都好勁,打波好有力,基本功好紮實,比心機
謝謝你對小兒的鼓勵

引用:
原帖由 william011894 於 2010-4-2 21:56 發表

上乒總個網睇.....
Oh, I see

回復 3# 的帖子

我輸左比鄧睿匡 仲慘過你啦

引用:
原帖由 成仔仔 於 2010-4-2 22:43 發表
我輸左比鄧睿匡 仲慘過你啦
你輸比鄧 x 匡的總分和小兒輸比他的差不多

恭喜

引用:
原帖由 小馬 於 2010-4-3 00:06 發表
恭喜
Thanks !
恭喜你入8 強, 4月11 日, 加油呀

引用:
原帖由 Bluesky 於 2010-4-3 00:11 發表

Thanks !
恭喜你入8 強, 4月11 日, 加油呀
多謝ar y u know?

引用:
原帖由 小馬 於 2010-4-3 00:14 發表

多謝ar y u know?
你赢粱x 程入8 強, 對賽表有show !

引用:
原帖由 阿一 於 2010-4-3 00:07 發表
加油,希望你兒子的球技更上一層樓,大家一起努力。
Thanks
大家一起努力, 加油呀

引用:
原帖由 Bluesky 於 2010-4-3 00:18 發表

你赢粱x 程入8 強, 對賽表有show !
你又知我who

37 12
發新話題