發新話題

睇你學波及打波局!

睇你學波及打波局!

昨日睇你學波及打波局!
打波局, 你和一位女的夾雙打, 打得幾好, 重赢咗幾局!

之后, 睇你學波, 又發覺你正手拉波動作變了。怪怪的!
回家比你睇返video,
你又話冇問題, 還說拉波動作幾好呀!

但我則覺得, 今次學波, 反手好咗, 正手又差咗,
睇你打波局就知 la, 反手的得分係多d (不計搓波及發球),
和上星期波局相反!

動作時好時壞, 好唔穩定!

變化都幾大啵

引用:
原帖由 Hong97 於 2010-5-22 11:19 發表
變化都幾大啵
點解呢? 過渡期真長

系你諗多左呀?
定系你接受吾到囖............? (哈哈, 近排囡囡興說這兩句, 借來一笑 )

每次見你談及blueskyson的技術時, 往往是在說我囡囡一樣. 她比你囝囝差得多; 好像沒有太多改善. 練番正手, 反手又退步... 眼見她又幾喜歡打乒乓球, 但往往打分時又強差人意, 或者呢d咪叫天份...... 好彩, 見她玩得開心, 總算是她的興趣 .

引用:
原帖由 kaka061011 於 2010-5-22 13:07 發表
系你諗多左呀?
定系你接受吾到囖............? (哈哈, 近排囡囡興說這兩句, 借來一笑 )

每次見你談及blueskyson的技術時, 往往是在說我囡囡一樣. 她比你囝囝差得多; 好像沒有太多改善. 練番正手, 反手 ...
Father thinks alike !
哈哈哈, 你講的兩個 points,我都有講想,
Yes, 應係我諗多左,和接受吾到!
好開心, you can read my mind!
我太留心及在意他每次的輕微變化,
其實, 這變化可能是正常的!

反手得分多咗, 好!

改良技術

叫他自己對

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-5-22 13:45 發表
反手得分多咗, 好!
Thanks !
哈哈哈, 但正手得分又少咗呢!

引用:
原帖由 bandit400rr 於 2010-5-22 13:46 發表
叫他自己對
可能你打的句子有d 唔見咗

發新話題