發新話題

[砌版討論] 問板~

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

問板~

stiga黑水晶+海夫藍鯨2+cj8000岩咩打法??
謝解答!

黑水晶配大陸膠唔好打, 亦發揮唔到塊板既威力
我現在的主板 : 黑水晶 - (正)Roxon 500, (反)Tibhar Nimbus
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

d人話外國膠好易爤,我又唔時成日換,所以就咁砌,點解黑水晶配大陸膠發揮唔到佢既真正威力既@@?

引用:
原帖由 john110 於 2010-12-12 23:32 發表
d人話外國膠好易爤,我又唔時成日換,所以就咁砌,點解黑水晶配大陸膠發揮唔到佢既真正威力既@@?
因為我已經試過左好多中國膠配呢塊板, 球速慢(難衝死人), 彈力, 借力都唔夠
後來見到博一的李 sir (李一聞)是用黑水晶配2面 Roxon 500, 我便跟他的試,
果然跟大陸膠是兩回事, 後來反手我改轉了用 Tibhar (配合我自己打法)
李 sir 也同意這板配外套比大陸膠好.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

不過海夫藍鯨2好硬嫁啵(我而家好似自己厄自己,唔想換膠 - -)

引用:
原帖由 john110 於 2010-12-13 18:15 發表
不過海夫藍鯨2好硬嫁啵(我而家好似自己厄自己,唔想換膠 - -)
你可能誤會了 !

我意思係...黑水晶配大陸膠(或硬的外國膠)都是不太好打,
我自己試過正手用 T-05, Spinart...結果係 - NO GOOD !
只有配海綿軟身的外國膠才可發揮出此板的最好 !

發新話題
最近訪問的版塊