發新話題

[長膠] 靈異鬼影球??

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:31 分類

靈異鬼影球??

這是我某位球友説給我的經歷, 有人對一位用DHS 雲霧3, 1.0mm套膠的長者, 某球友發完球後, 對手用長膠擋回來, 個波到枱時, 個波不是晃動, 飄過, 而是看到有兩個乒乓球的, 不知那個才是虛實, 當時球友沒有飲過酒的, 我聽後感到不可思議, 不知閣下有否遇過這様的靈異事件?

今日下午和朋友打長膠,佢用雲霧沒有海綿
過來波飄下飄下左右擺動,好難對到球點發力打
老鼠拉龜

~超級榮譽~

引用:
原帖由 bond 於 2010-12-27 00:03 發表
這是我某位球友説給我的經歷, 有人對一位用DHS 雲霧3, 1.0mm套膠的長者, 某球友發完球後, 對手用長膠擋回來, 個波到枱時, 個波不是晃動, 飄過, 而是看到有兩個乒乓球的, 不知那個才是虛實, 當時球友沒有 ...
有2個球有幾奇!!
在沙田某某場地就經常有這些怪事發生,尤其是在夜晚場約8-9點咁上下,唔係嚇你....果度會好多時打波都見唔止2個球添...3個4個球都經常有!!!

若果隔離台遇著班唔識打波的小朋友...4個5個球球一齊飛過來台面都試過喇.....
討厭輸波,但無奈已成習慣!

云冒招云

好邪啊!!!  

引用:
原帖由 閃人 於 2010-12-27 00:51 發表
老鼠拉龜
agree!

咁要換眼鏡了

引用:
原帖由 閃人 於 2010-12-27 00:51 發表
老鼠拉龜
聽説雲霧3單膠超過2.0mm 不能比賽

1.7mm係長膠上限, 2.0咪超長膠

用:水中月,鏡內花,來形容雲霧,一點都沒有錯

~超級榮譽~

有幾個波你唔去汁下看下係咪真既??

發新話題
最近訪問的版塊