26 12
發新話題

【球館分享】: 南園乒乓球館

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:39 移動

【球館分享】: 南園乒乓球館

昨天去了此球館

地址 : 深圳福田區東園路巴登街 154 號四樓
電話 : 755-8246108
網址 : www.kyksj.com

叫了一個 RMB50 / Hour 的直板左手女人, ok 啦.  無男仔咁勁, 不過貪她左手, 可以訓練接發球, 因為接亞海及007的發球不好, 要進行特訓.  

昨天我 8:00-10:00pm, 都有 80% 人, 她們說若週六日要來打, 要預早數天 book塲, book教練, 真誇張.

我用咭, RMB/ HOUR, 如果無 會員咭, 好似 RMB30.00

邪膠接發球都要練
我改返自己個名Ringo
請不要再叫我Beckham 謝謝!

引用:
原帖由 BeckhamCC 於 2008-3-6 14:43 發表
邪膠接發球都要練
邪膠接發球當然要訓練, 特別是接 JAMES 同亞海的發球

防守中 : 搓、撇、擠、削、擋、磕、刮。
進攻中 : 拱、彈、抽、打、滑、帶、拉。

長膠只是無咁容易吃西, 不代表能接得好.....你可以嘗試叫亞海發球, 你用長膠接, 你便會明白.

你咁好人
可唔可以講清楚d點樣去 ?
(例如最簡單既交通選擇) Thanks

最簡單.. 皇岡打的 , $20 有找

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-3-6 14:48 發表

長膠只是無咁容易吃西, 不代表能接得好.....你可以嘗試叫亞海發球, ...
太復習好多都唔識

我都是 copy and paste...我今晚都可能去

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-3-6 17:56 發表
我都是 copy and paste...我今晚都可能去
咁等你返來教下我呀!

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-3-6 14:48 發表

長膠只是無咁容易吃西, 不代表能接得好.....你可以嘗試叫亞海發球, ...
嘩~~~嘩~~~嘩~~~淨係聽你呢兩句都知你扮丁組啦....

深圳球館可以好認真的鍛鍊!

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-3-6 09:49 PM 發表
深圳球館可以好認真的鍛鍊!
我....我真係好認真架

我今天再去了打兩個鐘.  平日 $25蚊一個鐘, 週未 $35.
不過似乎年紀大体力不好, 所以打完好累.  打完在樓下吃了個刀削面.  然后坐了 12.5 的士回羅湖

引用:
原帖由 乒乓人 於 2008-3-6 18:32 發表

嘩~~~嘩~~~嘩~~~淨係聽你呢兩句都知你扮丁組啦....
這些我邊識, 我都是在網站裏抄...我不用扮丁組, 我的而且確是丁組.  而乒兄便是確確食食的乙早

丁組的頭尾都好長,你頭我尾 ,所以你“目弟”我唔到!你“目弟”我唔到!
乒道酬勤,聚友合群;康健舒泰,龍恆精神!

咁請問由羅湖打的去近d ? 定係由皇崗打的去近d ?
(我有語言障礙, 唔識講國語架)

羅湖近好多, 但若要週六日去, 你一定要早三, 四, 五天 book, 因為而家南華關了門, 好爆

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-3-8 01:32 PM 發表
羅湖近好多, 但若要週六日去, 你一定要早三, 四, 五天 book, 因為而家南華關了門, 好爆
多謝
我諗我會平日上去多

我昨天又打了 2.5 個鐘. 我水平低. 所以找了個 RMB50 教練已經卓卓有餘.
我在苦練長膠 + 橫打.  雖然水平還是好雞, 不過打得好好玩.  埋單 RMB125 + RMB50
然后在樓下剪埋過髮 RMB30 , 再去吃宵夜 RMB10, 跟住去埋 massage RMB120
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

26 12
發新話題