發新話題

[砌版討論] 咁多位師兄幫幫手,俾啲意見我

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

咁多位師兄幫幫手,俾啲意見我

想砌一塊$1200以下板,有冇啲好介紹??

正手想用狂飆3,,想問下用NE狂飆3定普通狂飆3好?
反手想用Andro Roxon 450, OK嗎?
至於木板,咁多位師兄有冇啲好介紹俾我?

麻煩咁多位師兄俾啲意見~~

u may use Clipper.. if u use chinese rubber for forehand and roxon for backhand.... i think it's a gd combination..
天下武功, 無堅不破, 唯快不破

THX F1 Hunter  ~~
仲有冇其他意見?

回復 1# 的帖子

你是用直or橫呢 ?
甚麼打法 ? 拉波 ? 快攻 ?
如果一般純木板加你講嗰2塊膠, 應該唔使$1000
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

yeo+neo省狂3+roxon 450
=$900-$1000
主板:Viscaria FL+Omega IV pro+CCT National Pogo 愛國者 0.6mm
平賣幾塊膠(橫板型)
http://hkttf.com/viewthread.php?tid=41572

回復 4# 的帖子

我是用直板的,以拉波為主,THX

THX 師兄~~~~

引用:
原帖由 新手 於 2011-2-20 17:06 發表
想$1200以下板,有冇啲好介紹??

正手想用狂飆3,,想問下用NE狂飆3定普通狂飆3好?
反手想用Andro Roxon 450, OK嗎?
至於木板,咁多位師兄有冇啲好介紹俾我?

麻煩咁多位師兄俾啲意見~~
$1200????  I can 砌 2 塊 板....

引用:
原帖由 james007 於 2011-2-20 21:07 發表

$1200????  I can 砌 2 塊 板....
你用 $50 塊板, 我地都唔夠你打
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

引用:
原帖由 jack 於 2011-2-20 21:12 發表

你用 $50 塊板, 我地都唔夠你打
$50 塊板???  I am not superman wor....haha

回復 5# 的帖子

THX 師兄~~~~

回復 6# 的帖子

多謝你的意見~~~~~

引用:
原帖由 新手 於 2011-2-20 20:14 發表
我是用直板的,以拉波為主,THX
咁 Yasaka Extra Special $450, 應該幾好(我自己都試過)
(正手) 除左Neo狂飆3之外, 可以試吓外國膠(會更好)
強烈推薦T-05 $420-$440(因為真係好配合Y.E.S)
其次係 Hexer $230, Yasaka Xtend HS $230

(反手) Hexer Duro $230, Palio Macro pro $180 都會幾好
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

發新話題
最近訪問的版塊